(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel Interviu Informatia `Actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult ... 25.11.2010

25.11.2010
Desi nu mai are nevoie de nicio prezentare, despre actorul si omul Alexandru Arsinel se poate spune ca a cunoscut sunetul aplauzelor inca din tinerete. De-a lungul timpului, a primit roluri dramatice, comice, a incantat cu vocea sa calda, iar in prezent coordoneaza o `familie` de 130 de angajati ai Teatrului de Revista `Constantin Tanase` din Bucuresti, al carui manager este.

Reporter: Aveti parte de o perioada agitata, cu organizari de eve nimente... Practic, cum reusiti sa faceti fata stresului continuu?

Alexandru Arsinel: E o stare de `normalitate`. La noi daca se intampla sa nu fie agitatia asta, inseamna ca ceva nu este in regula. Este ca si cum te trezesti dimineata si daca nu te doare ceva, inseamna ca ai murit. Ideea este ca functia de manager pe care o detin implica o serie intreaga de lucruri pe care trebuie sa le rezolvi in fiecare zi, o serie de intalniri care pre gatesc ziua de maine, sau saptamana viitoare, luna viitoare, sau chiar anul viitor. De acum, pregatim intr-un fel sau altul repertoriul care il vom avea la anul, contacte cu regizori, cu creatori… Avem mai multe spectacole programate, eventual si niste turnee in masura in care in cadrul proiectelor ni se aproba niste bani. Chiar ieri (n.r. 10 noiembrie) ne-am intors din mijlocul comunitatii romanesti din Spania, unde e o enclava puternica cu romani in zona Valencia si Castillon, deci, suntem intr-o permanenta activitate.

Rep.: Cat de des ajungeti la romanii de peste hotare?

A.A.: Noi am putea ajunge foarte des, pentru ca solicitarile sunt permanente. Posibilitatea noastra de a ne deplasa este mai dificila in primul rand pentru ca trebuie sa sustinem activitatea de la sediu. Dupa care, deplasarile le facem si in functie de rentabilitatea lor. Proiectul `Romani pentru romani` este o rentabilitate morala, fizica, vizavi de cei care au parasit tara si care, mai mult sau mai putin, dar de cele mai multe ori mai mult, se simt parasiti de catre cei din tara. Or, acest proiect incearca sa aline acel dor cumplit pe care il au romanii in strainatate fata de patria in care s-au nascut.

Rep.: Sunteti managerul Teatrului de Revista `Constantin Tanase`. Care este primul lucru pe care l-ati facut, atunci cand ati ajuns in aceasta functie?

A.A.: Primele lucruri la care m-am gandit atunci au fost sa salvez locatiile Teatrului `Cons tantin Tanase`, pentru ca erau intr-o stare de degradare foarte mare, cu risc mare in eventualitatea unui cutremur, si iata ca dupa mai multi ani de asteptare si de lupta, cele doua locatii au fost predate la cheie. Un mare merit al Primariei Capitalei.

Rep.: Alexandru Arsinel - un actor desavarsit si, in acelasi timp, un mare interpret...

A.A.: Niciun actor nu poate fi desavarsit. Un actor este mereu in cautare. Si talentul de a fi actor, si talentul de a canta, sunt doua calitati complementare vizavi de ceea ce inseamna actorul de comedie, actorul de revista. E necesar sa ai multe disponibilitati, sa fii comic, sa dansezi, sa ai verva si, mai ales, sa ai acel atu fara de care chiar meseria pe care o facem e bine sa o parasim daca nu reusim sa ajungem sa ne lipim de sufletul oamenilor.

Rep.: Care este secretul `lipiciului` dumneavoastra la public?

A.A.: Perseverenta. Am muncit foarte mult si am avut noroc sa am parteneri si o echipa care a muncit pentru mine si la care eu am reactionat pozitiv.

Rep.: Intr-adevar, ati avut si aveti in continuare o echipa minunata si o colaborare de treizeci de ani cu doamna Stela Popescu...

A.A.: Cu doamna Stela si de asemenea cu marele scriitor Mihai Maximilian, cu Bitu Falticineanu, Vasile Veselovschi, o echipa de oameni care a tinut capul de afis al teatrului foarte multi ani. Iata ca acum pregatim o premiera intitulata `Aplauze, aplauze`, care intr-un fel, vrea sa-i omagieze pe creatorii care au muncit cu noi, inclusiv pe noi, Stela si Arsinel, un cuplu care combate de 32 de ani. Avem colaborari atat in teatru, cat si in televiziune, am facut si cateva seriale, avem propuneri mereu pentru strainatate... In functie de timpul pe care il avem, raspundem la comenzile respective fara a perturba productia teatrului, aici unde este casa noastra.

Rep.: Plecati cu zambetul pe buze de la locul de munca?

A.A.: Nu pot, pentru ca ma gandesc la ce voi face maine, ce intalniri am, cum le pregatesc. Nu am o viata usoara, pentru ca eu ma conectez nu numai la problemele mele, ci la pro ble mele tuturor salariatilor mei. Iar in ultimul an am trecut prin mai multe probleme, inclusiv o dis ponibilizare care era gata-gata sa se intample, pe fondul unei mari crize de artisti. In mod normal, ar trebui sa functionam cu o schema de 187 de oameni, si suntem numai 130, cu doua locatii importante. De aceea si alternanta echipelor se face foarte greu, pentru ca nu avem oameni suficienti.

Rep.: Ce prefera publicul: drama sau comedie, lacrimi sau ras copios?

A.A.: Drama o traim in fiecare zi, o avem in casa, o avem pe strada. Lumea vrea sa zambeasca, sa se descarce de problemele sale. Teatrul de Revista, comedia in general, te face sa uiti pentru cateva momente, de suparari. E un tra tament, o terapie. De altfel, sunt tari in care se face terapie prin ras.

Rep.: Un om aparent vesel ascunde o drama. Care este drama dumneavoastra?

A.A.: Nu orice om. Spuneam, in general, ca actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat cei care sunt actori de drama. Ei pot o parte din aceasta drama sa si-o descarce prin rolurile care le fac. Ori noi trebuie sa invinga partea dra matica din sufletul nostru pen tru a-i face pe oameni sa zam beasca. Deci, durerea noastra e mai puternica, pentru ca nu ne putem da frau liber sentimen telor care ne bantuie.

Rep.: Va amintiti primul spectacol in care ati fost distribuit, ce emotii v-au in cercat pe scena?

A.A.: In fata publicului, am jucat inainte ca figurant la Teatrul National din Iasi, dar nu aveam responsabilitatea unui actor. Apoi, am jucat la Casandra, in examenele de productie, dar prima mea intalnire cu publicul, ca si actor absolvent, am realizat-o in orasul Reghin in 1963, intr-o piesa dramatica - `Oceanul`, de Al. Stein, fiind repartizat impreuna cu toata promotia la Targu-Mures, pentru infiintarea sectiei romane de acolo. Si culmea, distribuit intr-un rol dramatic negativ. De altfel, in productiile din institutul de teatru, in mare, am fost actor dramatic. Comedia a venit pe urma, in cadrul unor roluri, la Targu-Mures.
Interviu realizat de: Claudia TUTUMAN
DETALII SPECTACOLE CLICK PE SECTIUNEA DORITA

Bilete
 
Program
 
Media
 
CronMed
 
Distributie
 
Foto
 
Video


  • MASS MEDIA informatia de severin .ro/ interviu alexandru arsinel actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat actorii de drama

  • MASS MEDIA informatia de severin .ro/ interviu alexandru arsinel actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat actorii de drama

  • MASS MEDIA informatia de severin .ro/ interviu alexandru arsinel actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat actorii de drama


Imagine
MASS MEDIA informatia de severin .ro/ interviu alexandru arsinel actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat actorii de drama
MASS MEDIA informatia de severin .ro/ interviu alexandru arsinel actorii de comedie aduna greutatile vietii mult mai mult decat actorii de drama

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020