(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

Alexandru_Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012

Interviu Alexandru Arsinel. O înflorire a grădinii umorului

(24 septembrie 2012, ora 12:45)
Pentru artistii geniali timpul înseamnă cresterea puterii de omogenitate a finitului cu vesnicia, asumarea înţelegerii vieţii si destinului dincolo de natura umană care platizează în sine prezumtivul, viciciul, absurditatea. Artistii geniali cuceresc polii armoniei, extinsi de la uman în divin prin axiomele fericirii pure si durabile: frumosul, eticul, estetica, logodna imperfectului cu perfecţiunea, la nuntirea creaţiei artistice cu sufletul!

Complicarea vieţii sociale aduce după sine ca tot mai necesară, arta comediei, cea mai capabilă să organizeze conduita omenească, să doctoricească durerile sufletesti cu surâsuri, ori hohote de râs.

Un astfel de doctor pentru traumele sufletului, cum nu e altul si nu a fost, care a redat comediei o nuanţă particulară, o profunzime si o întindere, jucând roluri si personaje complexe, consistent pline de umor, este Alexandru Arsinel. Actele de umor jucate de Alexandru Arsinel incită acte de atenţie. Dintr-o schiţă umoristică ce îl are protagonist pe Alexandru Arsinel creste treptat un întreg teatru de comedie provocat de libertatea de imaginaţie si desfătare în bucuria satirizării tarelor umane, a aspectelor ridicole ale societăţii. Nimic din ce joacă actorul Alexandru Arsinel nu dă impresia de trecut, în primul rând, pentru că tot ce se petrece în jurul nostru e repetabil, si deopotrivă mereu nou, în al doilea rând pentru că umorul lui Alexandru Arsinel nu are vârstă, iar în al treilea rând pentru că actorul Alexandru Arsinel nu are vârstă, cum nici un mare actor nu are vârstă, ci e parte din vârstele eternităţii artistilor colosali!

În faţa unui corifeu de artă a actoriei, care este Alexandru Arsinel, o întrebare e deasupra altora: ce e mai mult la acest actor? Viaţă, destin, talent, dragoste, generozitate?! Sunt toate, clădind pentru comedie monumentul ei...!

La Tănase, Veselia nu-i în criză...

Acum, la căderea toamnei, răsturnând o mare de aur arămiu peste ţara încremenită în apăsări de sus, actorul Alexandru Arsinel, pentru că apără surâsul, îl ridică în lumina ochilor si îl scufundă în fântâna inimii, a primit Premiul Special la Gala Premiilor VIP, organizată la „Bistro Jaristea”. Evenimentul omagiază Bucurestiul de altădată, care e azi numai o amintire a parfumului catifelat al „Micului Paris”, îi laurează pe făptuitorii istoriei culturii si artei Capitalei românesti, încărcate cu aroma si verva de la îmbrăţisarea a două veacuri si milenii de cultură si civilizaţie vestică si balcanică.

Amfitrionii Galei au fost actorul Andreas Petrescu si prezentatoarea Tv Roxana Ionescu, iar printre protagonisti s-au aflat unele personalităţi cunoscute si ilustre: Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, căruia i s-a înmânat Premiul Special de către actorul Vasile Muraru, Ion Besoiu, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, Ion Cristoiu, Stelian Tănase, Adrian Majuru, Steliana Sima, Adrian Vasilescu, Alexandru Ghidu, Rică Răducanu, Marian Stas, Nelu Ploiesteanu, Adriean Videanu, Eli Sultan, Trupa Sistem, Firma „Pegas”, Kera Caliţa, jupâneasa, gazda evenimentului.

Asadar, încununând rodul unei vieţi de artist adorat de public, Alexandru Arsinel este astăzi o oglindă cu două feţe în care se imaginează actorul de geniu, pe o parte, iar pe cealaltă, exegeţii si iubitorii lui: spectatorii!

Odată cu debutul la Savoy, a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, în noua stagiune cuprinzând spectacolele „Aplauze, aplauze” si Revista Revistelor”, cu Stela si Arsinel pe frontispiciu, cortina scenei se ridică în fiecare week-end din luna septembrie. Într-un evantai fascinant de spectacole s-au jucat până acum si se vor juca Revista în două acte si treizeci si sase de tablouri de Mihai Maximilian si Vasile Veselovski, „Aplauze, aplauze”, fantezia biblică „Arca lui Nae si Vasile”, în două acte, pe texte de Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Sorin Petrescu, spectacolul muzical-umoristic de Octavian Sava, Mihai Maximilian, Adrian Lustig, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, „Veselia nu-i în criză”. La sfârsitul lunii septembrie, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” va distribui la Mioveni - Arges, spectacolul „Revista Revistelor” si „Arca lui Nae si Vasile”.

Cu beneficiul informaţiilor asigurate de Secretarul Literar al Teatrului, Oana Georgescu, consemnăm distribuţia de excepţie a protagonistilor. Regia este semnată de Biţu Fălticineanu, scenografia de arh. Theodora Dinulescu, iar direcţia muzicală si coregrafia sunt realizate de către Dan Dimitriu si Cornel Popovici. Distribuţia actorilor este următoarea: Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Nae Lăzărescu si Vasile Muraru, Tamara Buciceanu-Botez, Cristina Stamate, Valentina Fătu, Ortansa Stănescu, George Enache, Ana Maria Donosă, Mirela Boureanu-Vaida, Cristian Simion, Nae Alexandru, Miruna Birău, Raluca Guslicov, Monalisa Basarab, Alin Gheorghian, Daniela Tănase, Radu Ghencea, Adriana Trandafir, Alexandru Lulescu, Liliana Mocanu. Textele sunt semnate de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Sorin Petrescu, Octavian Sava, Adrian Lustig. Răspunzător de momentele coregradice ale spectacolelor este Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, avându-i ca solisti pe Oana Popovici, Mihai Ciobanu, Edy Chiriţescu, Ligia Judeanu, Vali Rosca, Daniela Lazăr. Vor mai participa în spectacole Duo Acrobatic Lascu, Trupa Destino, Tatiana Fecioru, Duo Dinică, la trapez. Vor cânta Daniela Cristea, Alin Gheorghisan, Radu Ghencea, Adrian Enache, Sanda Ladosi.

Asadar, la Tănase, „Veselia nu-i în criză”. Este o explozie de umor, cu mari artisti ai scenei românesti! Este o înflorire a grădinii umorului!... (Aurel V. ZGHERAN)
Cititi articolul integral >> Sursa: portal.radioiasi.ro

Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio
  • Alexandru Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012

  • Alexandru Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012

  • Alexandru Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012


Imagine
Alexandru Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012
Alexandru Arsinel Interviu Radio Iasi `O inflorire a gradinii umorului` 24.09.2012

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020