(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

Alin_Gheorghisan Biografie, Curriculum Vitae, solist la TRCT


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
ALIN GHEORGHISAN
18.04.2012
Interviu exclusivnews.ro

Alin Gheorghişan, românul care la 21 de ani a fost aplaudat la New York

Alin Gheorghişan este unul dintre puţinii români aplaudaţi vreodatã de publicul newyorkez, pe scene de pe celebrul bulevard Broadway, unde se aflã nu mai puţin de 40 de teatre profesioniste.

Actorul Alin Gheorghişan s-a nascut in 1981.
Dupã experienţa de succes din Statele Unite, de la începutul carierei sale, Alin Gheorghişan s-a întors în România, pentru a cânta şi juca în limba maternã. În prezent, publicul se poate bucura de rolurile sale din spectacolele de music-hall de la Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase”.

Pãrinţii au fost cei care l-au ajutat sã evolueze ca om, însã deciziile privind cariera i-au aparţinut, povesteşte Alin Gheorghişan. “Am crescut într-un oraşel de pe malul Dunãrii situat la 60 de km de Bucureşti, într-o familie pasionatã de frumos, arta şi culturã, în care tatãl mi-a deschis acest minunat univers al muzicii, prin pasiunea sa şi nenumãratele interpretari la saxofon, în serile de varã. Mama în schimb a încercat sã îmi insufle dragostea pentru sport sau pentru arta aviaţiei. În ceea ce mã priveşte cred cã liberul arbitru m-a îndrumat cãtre scenã, fãrã a fi nevoit sã îmi clãdesc aceastã pasiune din dorinţa altcuiva”, spune Alin.

“Am ştiut cã voi fi actor la vârsta de 9 ani când am fost descoperit de cãtre actorul George Mihaiţã, care era în comisia ce fãcea selecţia pentru binecunoscuta emisiune «Salut Adolescenţã» şi care – din aproape 1000 de copii – m-a ales pentru a imita vedete.
În urma primei experienţe cu televiziunea, în 1992, am început colaborarea muzicalã şi actoriceascã împreunã cu actorul Eugen Cristea, compozitorul Dinu Giurgiu şi textierul Marian Stere pentru emisiunea «Feriţi-vã de magaruş».
Îmi amintesc cã mai târziu, în 1997, Mihaela Rãdulescu m-a invitat la «Duminica în familie» pentru a face o paralelã între copilul din 1992 şi artistul în formare de la vremea respectivã.”


În ceea ce priveşte activitatea muzicalã, au existat mai multe persoane care au remarcat cã este talentat şi care l-au sprijinit:

“În adolescenţã am studiat – pentru perfecţionare şi acurateţe muzicalã – cu o profesoarã atipicã pentru acea vreme dar extrem de talentatã, Camelia Dragu, şi din a cãrei mânã au ieşit multe voci caştigãtoare de trofee, dar şi cu anumiţi compozitori de marcã, de a cãror atenţie m-am bucurat şi am luptat pentru a o merita… Ion Cristinoiu, Dan Dimitriu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu…”

Alin Gheorghişan descrie cu modestie succesul rarisim pe care l-a cunoscut în Statele Unite, ca tânãr din Europa de Est, care a îmbrãţişat Visul American, ajutat numai de propriile sale calitãţi:

“În America am plecat mai mult impulsionat de rãzvrãtirea juvenilã a bãieţilor de 20 de ani. A fost un schimb de experienţã pentru studenţi şi un program normal de workshop dar am ales sa fac acest pas datoritã constrangerilor ce percutau de ceva vreme din partea tatãlui meu, ce dorea sã urmez facultatea de drept, nu cea de teatru, la care eram admis fãrã ştirea parinţilor mei.

În primã instanţã am lucrat ca entartainer într-un parc de distracţie din Seaside Hights, dupã care – participând la un concurs muzical – am decis sã bat la poarta New York-ului cu o inconştienţã bolnavã.

Am participat la un concurs de interpretare jazzisticã pentru amatori în urma cãruia am primit un contract pe o perioadã determinatã cu mai multe casino-uri ce rulau spectacole saptamanale pe Broadway.

Este mult pentru un om ce conştientizã deficienţa accentului, lipsa de experienţã scenicã de la vremea respectivã, dar cred cã şi cu aceeaşi inconştienţã am avut şansa aceasta unicã.

Cred în schimb cã mi-am pãstrat picioarele pe pãmânt şi reperele realitãţii clar conturate în percepţia mea şi am hotãrât ca de fiecare datã sã lupt pentru autodepaşire.

Mulţi mã întreabã şi dezaprobã revenirea mea tocmai datoritã necunoaşterii unei realitãţi, asta neînsemnând cã m-aş considera eu inapt sau laş în faţa unei provocãri de acest nivel, ci mai degraba optãrii cãtre o cariera realizabilã în adevaratul sens al cuvântului aici, unde simt cã mã pot exprima la justa valoare.”


Dupã experienţa din Statele Unite, Alin a devenit actor profesionist, iar astãzi este unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de music-hall din România:

“Întors în ţarã, am finalizat cursurile de teatru, sub bagheta maeştrilor Ion Lucian şi Victor Radovici, dar şi a lui Eusebiu Stefanescu, Geo Saizescu sau a distinsei actriţe cu ajutorul cãreia mi-am perfecţionat vorbirea, Adela Mãrculescu.”

În perioada 2003 – 2007, Alin Gheorghişan a jucat în spectacolele pentru copii ale Teatrului Excelsior, a colaborat cu Teatrul Foarte Mic şi cu Teatrul Nottara.
A fost premiat atât pentru talentul sãu actoricesc, cât şi pentru calitãţile vocale impresionante.
Rolul Ricã Venturiano din “O noapte furtunoasã” i-a adus prima recunoaştere, Premiul Pãcalã pentru cel mai bun tânãr actor.
În ceea ce priveşte cariera muzicalã, Alin a câştigat în 2005 trofeul Festivalului George Grigoriu din Brãila, care la acea vreme se numea Lotca de Aur.

Înainte de a se alãtura echipei de la Teatrul de Revistã, Alin a trecut printr-un concurs care i-a prilejuit emoţii, deşi avea deja experienţa scenelor newyorkeze:

“La Teatrul Tãnase am fost angajat în urma unei selecţii ce nu îmi pãrea favorabilã, din cauza faptului cã, în urma prestaţiei, Alexandru Arşinel m-a intrebat: «Când ai fost ultima datã la un doctor?» La doctor nu merg niciodatã, în schimb, în fiecare week-end, mã puteţi vedea pe scenã, acolo unde cred sau mã încapaţânez sã cred cã merit sã fiu.”

Întrebat de ce publicul nu îl poate vedea mai des şi în cadrul unor apariţii televizate, Alin Gheorghişan spune:

“Apariţiile TV sunt relativ rare, ca urmare a lipsei notorietãţii, cred, şi, de ce nu, a lipsei de «extraordinar» în ceea ce mã priveşte, aici bineînţeles referindu-mã la «extraordinarul» acela care în percepţia publicului larg ar putea stârni vreun interes deosebit: exhibiţionism, retard simulat, lipsã ostentativã de culturã, vulgaritate, incoerenţã, scandaluri mult iubite…

Ca actor, cred în rolul acela excepţional ce creeazã personajul…

Îl aştept, deşi în zilele noastre aş putea pãrea infantil… cunoscuţii spun cã ar fi trebuit sã mã nasc în altã parte.

Eu spun cã dacã mã pot exprima aici înseamna cã Dumnezeu a facut ceea ce a trebuit cu mine, m-a distribuit în lume acolo unde a trebuit.”


Autor:valentin.spinu@exclusivnews.ro
Articol: http://www.exclusivnews.ro/Alin Gheorghisan romanul care la 21 de ani fost aplaudat la New York
CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTODETALII SPECTACOLE CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII:

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • ALIN GHEORGHISAN la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`

  • Alin Gheorghisan la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

  • ALIN GHEORGHISAN la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`


Imagine
ALIN GHEORGHISAN la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
ALIN GHEORGHISAN la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
Alin Gheorghisan la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`
Alin Gheorghisan la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator TopAlin_Gheorghisan aniversare ziua de nastere 14.04. La multi ani!

Alin_Gheorghisan aplaudat la New York la 21 de ani Interviu Exclusiv News.ro

ALIN_GHEORGHISAN Spectacole FOTO, INTERVIURI

TRCT Spectacole Program Repertoriu
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media