(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Artisti Invitati la TRCT: ALINA MAVRODIN, La multi ani 16.09.!

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” București, Calea Victoriei nr.33
GLUME PE PORTATIV 15.12.2016
Invitat special ALINA MAVRODIN


"În urmă cu 30 de ani urcam pentru prima dată pe scena celebrului Teatru " Constantin Tănase" în calitate de concurent la preselecția pentru Festivalul National de Muzică Ușoară de la Mamaia , al cărui trofeu l-am câștigat în anul 1987.
Am mai urcat pe scena faimosului teatru de revistă la aniversarea a 25 de ani a excepționalei emisiuni a TVR " Steaua fără nume" căreia îi datorez lansarea mea pe marea scenă a muzicii ușoare românești .
Joi, 15 Decembrie 2016 , voi urca pentru a treia oară pe scena istorică a Teatrului de Revistă " Constantin Tănase" în calitate de invitat special .
Sunt deosebit de onorată și aștept cu mare emoție întâlnirea cu publicul și cu minunații artiști ai teatrului . Vă așteptăm la spectacolul" Glume pe portativ" !
Pe curând!"
- ALINA MAVRODIN

Alina Mavrodin Vasiliu – Director artistic al Festivalului National “Crizantema de aur” – a absolvit Facultatea de Matematică-Fizică a Universității „Alexandru Ioan-Cuza” din Iași. În timpul studenției a susținut concerte pe scena Casei Studenților din Iași, fiind laureată a festivalurilor studențești din acea perioadă.
În 1986 a participat pentru prima dată la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, unde a fost remarcată și selecționată de realizatorul TV Simona Patraulea pentru emisiunea-concurs de mare audiență națională „Steaua fără nume” a TVR.

În anul 1987, și-a reconfirmat talentul, vocea plină de personalitate și succesul la public, cucerind Trofeul Mamaia ’87. ​A realizat numeroase înregistrări pentru Radio România și a participat la toate emisiunile muzicale și de divertisment ale TVR, colaborând cu mari compozitori români de muzică ușoară: Camelia Dăscălescu, Laurențiu Profeta,Cornel Fugaru , Marcel Dragomir, Marius Teicu, Mircea Drăgan, Corneliu Meraru, Jolt Kerestely, Aurel Giroveanu , Dumitru Lupu , Titel Popovici , Valențiu Grigorescu ș.a.

In anul 1990, a înființat la Pucioasa, orașul său natal, corul de copii „Alianța Veselă”, cu care a participat la realizarea a numeroase emisiuni de televiziune. În anul 1994, producția TVR „Mini-opera rock – Zâna cea bună” (muzica: Ștefan Elefteriu , ver Angel Grigoriu și Romeo Iorgulescu ) , cu Alina Mavrodin, ​actorul ​Mihai Râlea și micii artiști din Pucioasa, a câștigat primul premiu internațional al TVR după ​Revoluția din ​1989 la Festivalul „Antena de Aur” din Bulgaria: premiul special al Juriului.

Alina Mavrodin a participat la concerte pentru copii și de muzică ușoară pe scena Radiodifuziunii Române, ca și pe scenele unor teatre muzicale din țară. ​
Este laureată și a ediției internaționale din 1992 a Festivalului de Romanțe, Canțonete și Șansonete „Crizantema de aur” la secțiunea „Șansonetă”.

În anul 1995 a înființat la Târgoviște, împreună cu jurnalistul Teodor Vasiliu, Trustul de presă ARTPRESS, binecunoscut în regiune și în țară ca fiind unul dintre cele mai importante trusturi locale românești (ziar-radio-televiziune-rețea de difuzare-tipografie). Proiectele media de mare anvergură, munca impresionantă desfășurată în județul Dâmbovița pe baricada schimbărilor post-revoluționare, au îndepărtat-o câțiva ani pe Alina Mavrodin de scena​ tumultuoasă a​ muzic​ii​ române​ști​. ​

​În​ anul​ 1997, Alina Mavrodin a lansat albumul „Cântece de lume” (muzica: Laurențiu Profeta, versuri: Eugen Rotaru). Compozitorul Laurențiu Profeta a mărturisit că albumul o dezvăluie publicului român pe Alina Mavrodin într-o remarcabilă ipostază de șansonetistă, în buna tradiție a actorilor cântăreți, plină de vervă, haz, maliție, umor și dezinvoltură, surprinzându-i pe cei care cunoșteau doar calitățile lirice ale deținătoarei Trofeului Mamaia ’87.
Personalitatea puternică a Alinei Mavrodin a ferit-o de capcanele modei muzicale a ultimilor 30 de ani, dându-i libertatea să se „risipească” în proiecte provocatoare jurnalistice, sociale, umanitare și artistice.

În anul 2006, Alina Mavrodin a lansat cu succes albumul „Povești de dragoste”, produs de Casa de Discuri OVOMUSIC( muz Ovidiu Komornyik / Emanuel Gheorghe, ver Alina Mavrodin ) distins cu premiul „Albumul anului” decernat de Revista “ Actualitatea muzicală” a UCMR și a obținut premiul „Discul de Aur”.

În anul 2007, Alina Mavrodin a lansat albumul „Printre stele”, cu ocazia ediției jubiliare a Festivalului Național „Crizantema de aur”, ​știut fiind că romanța românească nu este singură în constelația muzicii poetice europene​. Tot în anul 2007, a susținut în Portugalia 6 concerte de romanțe, șansonete și fado-uri, lansând și albumul „Por amor para Portugal”.
Municipiul Târgoviște, patrie a romanței românești, gazdă a Festivalului Național „Crizantema de Aur”, a devenit cetatea de suflet a Alinei Mavrodin și a soțului ei, Teodor Vasiliu – autorul monografiei „Istoria Crizantemei de Aur”, aceștia implicându-se, începând din anul 2000, alături de autoritățile municipale și județene, în realizarea marilor proiecte culturale​ profesioniste​: Teatrul „Tony Bulandra”, Teatrul pentru copii și tineret „Mihai Popescu” și Filarmonica „Muntenia” din Târgoviște.​

Din anul 2015, Alina Mavrodin a fost invitată să se alăture echipei de organizare a Festivalului Național „Crizantema de aur”​. În anul 2016, Alina Mavrodin a devenit Directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” din Târgoviște, printre ai cărui fondatori se numără, asigură direcția artistică a Festivalului Național „Crizantema de aur” și a obținut, pentru Festival, patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a inițiat procedurile la Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru includerea Romanței pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO.

Totodată, a readus Ministerul Culturii și UCMR printre colaboratorii Festivalului și a inițiat colaborarea oficială cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, iar Televiziunea Română a redevenit coproducător al Festivalului, asigurând, în premieră, transmiterea integrală în direct a evenimentului începând din anul 2016.
În anul 2017, a realizat la Târgoviște, la inițiativa soțului său – jurnalistul Teodor Vasiliu – Casa Romanței, spațiu muzeal unic în România, care funcționează sub patronajul Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO.
În anul 2018, a lansat albumul “Romanțe de aur” la Casa de discuri Eurostar. Albumul reprezintă un omagiu adus marilor creatori de romanțe, conține 12 romanțe lansate la Festivalul Național “Crizantema de aur” și a fost realizat împreună cu orchestra “Dor Românesc” (dirijor: Ștefan Cigu).

În prezent, Alina Mavrodin Vasiliu este preocupată de promovarea Romanței în țară și peste hotare și a inițiat Programul Național de Concerte „Romanța ne unește”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, eveniment dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.
Sursa: www.radioromaniacultural.ro


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio
  • Artisti Invitati la TRCT: ALINA MAVRODIN, La multi ani 16.09.!

  • GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016

  • GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016


Imagine
Artisti Invitati la TRCT: ALINA MAVRODIN, La multi ani 16.09.!
Artisti Invitati la TRCT: ALINA MAVRODIN, La multi ani 16.09.!
GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016
GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016
GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016
GLUME PE PORTATIV Invitat Special ALINA MAVRODIN 15.12.2016

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020