(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Artisti Invitati la TRCT: DORIN ANASTASIU, La multi ani 06.07.!

Teatrul de Revistã ”Constantin Tãnase” Bucureşti,
prezintã concertul spectacol
18.11.2016 GLUME PE PORTATIV
Invitat special DORIN ANASTASIU


“S-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Eleganţa de mai târziu a evoluţiei scenice se datorează în bună parte faptului că între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară. În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a «Cerbului de aur». A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia. A cântat cu succes la mari manifestări muzicale în Polinia sau Mongolia, a întreprins turnee în zeci de ţări: URSS, Germania, Tunisia, Austria, Camerun, Polonia, Congo, Bulgaria, Spania, Israel.

A colaborat cu Teatrul de revistă «C. Tănase» şi a fost rând pe rând angajat la Teatrul «Ion Vasilescu», Estrada Armatei, Teatrul «Al. Davila» din Piteşti (cu care a obţinut premiul I de interpretare la Festivalul naţional al teatrelor de revistă de la Constanţa). A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi dublează frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

În domeniul discografic, pe lângă apariţia pe numeroase discuri de autor şi colective se mândreşte cu succesul albumului său «Bună seara, Iglesias!». Între cele mai cunoscute şlagăre ale sale se numără melodia lui Jolt Kerestely «Într-un oraş, într-un tramvai». Reprezentant de frunte al cântecului poetic, de tipul şansonetei franceze, în care îşi poate pune în valoare talentul actoricesc – de altfel de curând a fost invitat de studenţi la Club A, unde recitalul său s-a bucurat de mult succes. Este căsătorit cu Doina Anastasiu, fostă reputată regizoare de montaj la televiziune. Fiica lor, Raluca, talentată cântăreaţă (a făcut parte din «Şcoala vedetelor»), s-a stabilit în Marea Britanie, unde chiar în aceste zile se află şi Dorin Anastasiu, pentru propria aniversare, dar şi pentru a asista la momentul când va deveni pentru a doua oară bunic!

Dacă în viaţă se declară a fi norocos, cu o familie minunată, în carieră era loc de mai mult. De pildă, la «Cerbul de aur» nu a fost lăsat să cânte piesele alese de el, i s-a impus un repertoriu care i se potrivea mai puţin, drept care n-a reuşit să intre în palmares... Cu toate astea, crede că e un miracol că a putut face în viaţă ce şi-a dorit, cu atâtea succese în muzică, aşa cum este fericit că la ora actuală poate transmite experienţa sa copiilor şi adolescenţilor cărora le este dascăl (canto, dicţie, mişcare scenică), călăuzindu-le paşii pe drumul anevoios al artei. În ei se revede pe el, plin de speranţe, artist amator la Casa de cultură a tineretului «I.V. Stalin», în echipa artistică de amatori din cadrul Întreprinderii de Instalaţii Bucureşti şi apoi elev la clasa profesoarei Florica Orăscu, unde era coleg cu multe nume «grele» ale muzicii uşoare româneşti de astăzi. A iubit dintotdeauna cântecul sensibil, poetic, în care versul joacă un rol primordial, aşa încât se regăseşte tot mai greu într-un peisaj muzical din care aceste atribute lipsesc cu desăvârşire...”

Foto arhiva personala

  • Invitat Dorin Anastasiu

  • Invitat Dorin Anastasiu

  • Invitat Dorin Anastasiu


Imagine
Invitat Dorin Anastasiu
Invitat Dorin Anastasiu
Invitat Dorin Anastasiu
Invitat Dorin Anastasiu
Invitat Dorin Anastasiu
Invitat Dorin Anastasiu

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020