(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Cartea Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte GAUDEAMUS 2014

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
"Si a fost mana lui DUMNEZEU..."

Eveniment editorial
22.11.2014

În premierã, la Târgul Internațional GAUDEAMUS, Editura ALL a lansat de cãtre volumul „ALEXANDRU ARŞINEL. Și a fost mâna lui Dumnezeu...”, o carte – mãrturie scrisã de Oana Georgescu

„Îmi doresc nespus ca toți aceia care vor citi aceastã carte sã mã cunoascã și mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arșinel, actorul de teatru și de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii. Vreau sã mã cunoașteți exact așa cum sunt eu și la fel cum sunteți dumneavoastrã”
- mãrturisea Alexandru Arșinel în prefaţa cãrţii.

Cea de-a XXI –a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus 2014 a gãzduit, la stand-ul editurii ALL lansarea uneia dintre cele mai aşteptate apariţii editoriale: cartea „ALEXANDRU ARŞINEL. Și a fost mâna lui Dumnezeu...” de Oana Georgescu. O carte – mãrturie, un omagiu adus de marele actor Şcolii Româneşti de Medicinã în general şi tuturor medicilor la care a apelat de-a lungul timpului, în special.
Gazdã a fost Viorel Zaicu, director Editura ALL.

Majoritatea medicilor i-au devenit şi i-au rãmas prieteni, iar printre aceştia se numãrã şi „personajele” principale ale acestei cãrţi:
Prof. Dr. Mihai Lucan şi echipa sa de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Ciprian Lucan, Dr. Adrian Bãrbos ş.a.),
Prof. Univ. Dr. Monica Pop manager general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București,
Dr. Vasile Ciubotaru (Șef Secție Neurochirurgie III, Spitalul Clinic de Urgențe „Prof. Dr. Bagdasar-Arseni” București),
Dr. Bogdan Stãnescu, medic chirurg endocrinolog,
Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu, medic cardiolog și psihiatru,
Dr. Dan Luscalov, fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, actual coordonator al Centrului Regional de Transplant Transilvania.

O parte dintre aceşti medici, alãturi de personalitãți ale vieții cultural-artistice, sportive și medicale au ţinut sã fie prezenţi la lansarea cãrţii, eveniment care a adunat la standul editurii ALL un public numeros:
Prof. Univ. Dr. Monica Pop, Dr. Vasile Ciubotaru, Dr. Bogdan Stãnescu, Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu,
Vasile Muraru
, directorul artistic al Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase” alãturi de actorii
Alexandru Lulescu, Valentina Fãtu, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, Monalisa Basarab, Raluca Guslicov,
soprana Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii şi regizorul Cristian Mihãilescu,
scriitorul Aurel Storin, cel care pregãteşte cu editura ALL lansarea unei cãrţi dedicatã cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel,
vedeta TVR Iuliana Marciuc, Octavian Ursulescu, textiera Carmen Aldea Vlad, scenograful Theodora Dinulescu,
trupa ALESIS
(Alina şi Romeo Negoiasã), Florentin Marinescu, preşedintele F.R. de Arte Marţiale ş.a.

Sugestive sunt cuvintele actorului Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase”...

„Aceastã carte este un Omagiu pe care am dorit sã îl aduc Școlii Românești de Medicinã în general și tuturor slujitorilor sãi, de ieri, de azi și de mâine, în special.
Este o Reverențã în fața oamenilor în halate albe care sunt și rãmân OAMENI – medici, chirurgi, anesteziști și membri ai echipelor lor –, care îți redau necondiționat SÃNÃTATEA și VIAȚA.
Cu sau fãrã voia noastrã, la un moment dat, destinul ne poartã cãtre un moment de inspirație a unui medic, cãtre mâna lui DUMNEZEU, care ne îngãduie sã ne mai bucurãm de ceea ce EL a lãsat pe pãmânt mai frumos, VIAȚA…
Și lor, PERSONAJELOR principale ale acestei cãrți, le dedic acest volum care înseamnã un imens MULȚUMESC.
Nu mi-ar ajunge nici mãcar o altã viațã sau mai multe vieți sã rostesc încontinuu acest cuvânt care înseamnã atât de mult pentru oricine, dar mai ales pentru PACIENTUL Alexandru Arșinel.
Acela care a preferat dintotdeauna sã apeleze numai la medicii români și sã se interneze și sã se opereze numai în clinici și spitale de stat din România!

Dupã ce veți fi citit aceastã carte, vã veți convinge încã o datã ce oameni grozavi sunt acești medici.
Admir sacrificiile pe care leau fãcut pentru a ajunge pânã aici, le respect munca depusã, probitatea profesionalã și seriozitatea, dãruirea, vocația și pasiunea pentru meseria aleasã din tot sufletul lor.
Le-ați cunoscut POVEȘTILE de VIAȚÃ, le-ați deslușit parte dintre gânduri și secrete, vi sau confesat, așa cum probabil nu au mai fãcut-o, dar ați avut ocazia sã aflați și ADEVÃRUL dezvãluit chiar de ei! ADEVÃRUL despre problemele medicale grave pe care le-am avut, asemeni oricãrui om – deși pentru unii, un artist nu are voie sã se îmbolnãveascã și nici dreptul sã încerce sã se facã bine–, dar și despre modul în care acești medici mi-au redat SÃNÃTATEA… Pentru mine, EI au dat uneori mâna cu DUMNEZEU !
SÃNÃTATE !!! Asta este tot ceea ce vã doresc și Dumneavoastrã! Credeți-mã, oameni buni, știu foarte bine ce înseamnã sã ai parte de SÃNÃTATE ! Sau sã nu ai… Aceasta este singura urare pe care o fac nu de acum, ci mult mai de demult tuturor celor apropiați mie”.


„Cazul Arșinel" a fãcut multe valuri în presa româneascã din toamna lui 2013. Dar cum au stat lucrurile cu adevãrat puteți afla numai din aceastã carte-mãrturie în care vã vor spune cum au stat de fapt lucrurile chiar medicii care i-au salvat viața. Şi, veți afla din aceastã carte și de ce crede Alexandru Arșinel cã a fost mâna lui Dumnezeu.

Despre autoare:
Oana Georgescu este Secretar Literar Artistic al Teatrului de Revistã "Constantin Tãnase", specialist în Relații Publice și Comunicare, scriitor, jurnalist, realizator TV, profesor, organizator de evenimente, impresar artistic, consilier de imagine. A absolvit Facultatea de Chimie a Universitãții din București și mai multe cursuri postuniversitare de specialitate. Este membrã a Asociaţiei Române de Relații Publice, a Societãţii Ziariștilor din România și a Asociației Presei Sportive din România.
Este autoarea a mai multor cãrți dedicate personalitãților cultural-artistice și a fost recompensatã de-a lubgul carierei cu Premiul pentru „cel mai valoros reprezentant al tinerei generații de jurnaliști“, Premiul Special „Paco Rabanne" pentru "cea mai bunã cronicã a unui Festival Național de Modã", Premiul pentru „cel mai bun reportaj TV al anului“ decernat de Uniunea Europeanã de Motociclism, Premiul Publicului la “Salonul Naţional de Fotografie Turisticã”, Premiul pentru Publicisticã acordat de Forumul Muzical Român, Premiul pentru Fotoreportaj (Expediţia RAPAPATATIERRA 2011 - “Pe urmele marilor cãlãtori şi exploratori români, Emil Racoviţã şi Iulius Popper”) acordat de Asociaţia Naţionalã a Scriitorilor şi Jurnaliştilor în Turism, Trofeul „România 2000“ pentru „rezultate remarcabile în cariera de jurnalist, scriitor și specialist PR” ș,a.

Informaţii de contact: Oana Georgescu
PR&Secretar Literar Artistic Teatrul de Revistã „Constantin Tãnase”
Email: oana_georgescu2003@yahoo.com

Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio

  • Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)

  • Alexandru Arsinel, Dr. Bogdan Stanescu si dr. Vasile Ciubotaru Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...

  • Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)


Imagine
Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)
Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)
Alexandru Arsinel, Dr. Bogdan Stanescu si dr. Vasile Ciubotaru Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...
Alexandru Arsinel, Dr. Bogdan Stanescu si dr. Vasile Ciubotaru Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...
Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)
Lansare Carte Alexandru Arsinel `Si a fost mana lui DUMNEZEU...` la Targul de carte `GAUDEAMUS` (autor Oana Georgescu)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020