(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)
 28.01.2019 - Nepotii lui Tanase, satira politica pentru oameni mari. Primul spectacol muzical romanesc de revista jucat de copii, la Teatrul Constantin Tanase (Libertatea.ro)
 26.01.2019 - Teatrul de Revista la Ateneul din Iasi `Ca la Tanase`, in compania indragitilor actori Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Valentina Fatu si Ana Maria Donosa!
 24.01.2019 - Nepotii lui Tanase `Revista` NU are varsta ! Cum a luat nastere acest spectacol? Video Interviu Antena1 Pitesti
 23.01.2019 - Valentina_Fatu si Vasile Muraru Invitati la Kanal D Teo Show: An nou, proiecte noi, voci noi!


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.TEATRUL de REVISTA `Constantin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
2.Ziua_Mondiala a Teatrului, sarbatorita la initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
3.Alexandru_Arsinel premiat la Gala Premiilor UARF -Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film Romania 2019  
4.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
5.Nepotii lui Tanase fac zilele frumoase! Cronica de Teatru la Revista Teatrala Radio  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment organizat de CSMB la TRCT in 2019  
7.Vasile_Muraru si Valentina Fatu Invitati la Teo Show in Studioul KANAL D  
8.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
9.Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Comunicat de Presa  
10.Galerie Foto la Teatrul de Revista `Constantin Tanase`  
11.Galerie Video la Teatrul de Revista `Constantin Tanase`  
12.PARTENERI Teatrul de Revista `C-tin Tanase`  
13.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
14.Ziua_Mondiala a Cartii - 23 Aprilie (UNESCO)  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Echipa Ansamblului de Balet TRCT  
4.Echipa Regizori, Scenografi  
5.Echipa Orchestrei TRCT  
6.Echipa TRCT Biografii, CV  
7.Artisti Invitati in Spectacole TRCT  
..continua..

Contact Webmaster
       Home/Prima pagina   | Subiect urmator  

Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
TumblrCristina Stamate, spectacolul unei vieţi, într-o carte autobiografică,
distribuită, de „Adevărul“ (12-26.03.2018)

Una dintre marile noastre actriţe de revistă, Cristina Stamate (1946-2017), care a descreţit frunţile a milioane de spectatori şi telespectatori, revine în actualitate cu o lucrare autobiografică pe care nu a mai apucat să o publice înainte de a muri.

Actriţa, prietenă cu Stela Popescu, se stingea, la 71 de ani, pe 27 noiembrie 2017, la cinci zile după dispariţia colegei sale de la Teatrul de Revistă „Constantian Tănase“. Cartea „Viaţa mea, ce spectacol!“, de Cristina Stamate, care va fi difuzată, luni, 12 martie 2018, împreună cu „Adevărul“, va putea fi găsită la chioşcuri timp de două săptămâni. Preţul pachetului, ziar alături de carte, este de 17,99 de lei.

Monografia ,,Viaţa mea, ce spectacol!“ relevă o stăpânire deplină a artei condeiului de către cea care s-a impus ca o personalitate a artei interpretative. Rând pe rând, în paginile volumului „Viaţa mea, ce spectacol!“, se succed întâmplări din anii copilăriei, liceului şi facultăţii, precum şi din mediul familial.

Actriţa descrie, într-un stil simplu şi curgător, cum au decurs primii paşi pe scenă, trăirile din teatru şi din afara lui, clipe de neuitat din turneele din străinătate. De asemenea, sunt conturate portretele unor mari actori, fiind povestite şi evenimentele trăite în decembrie 1989. Un loc aparte este rezervat copiilor cărora le-a predat lecţii de actorie.

Actriţa, care a trăit tot timpul cu regretul că nu a fost mamă, şi-a luat foarte în serios rolul de profesoară. În volum, regăsim relatări pline de umor, alternând cu momente emoţionante istorisite din viaţa ei.

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă ,,Constantin Tănase“, a oferit valoroase imagini din fototecă cu actriţa care s-a identificat cu spectacolele acestui teatru. Dorea să se facă avocat Actriţa Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946 la Bucureşti.

Şi-ar fi dorit să devină avocat, dar a fost îndrumată către actorie. „Eu mă pregătisem pentru Drept. Nu eram dispusă să pierd nicio zi din viaţa mea, nu ştiu unde mă grăbeam aşa de tare. La Teatru, aveam colegi care picaseră ani la rând înainte să intre. Unul picase opt ani la rând. Şi mi s-a părut îngrozitor să-ţi strici destinul, opt ani din viaţă, în care putea să facă o altă facultate, o familie, să facă ceva.

Şi cred că de-aia mi-am jurat că eu nu pierd nicio secundă. Examenul la Teatru l-am avut cu două săptămâni înainte de cel la Drept şi am intrat. Dar şi acum jelesc că n-am făcut Dreptul“, spunea artista, într-un interviu pentru „Adevărul“.

La Institutul de Artă Teatrală ṣi Cinematografică a intrat la vârsta de 17 ani, fiind studentă la clasa regizorului Alexandru Finţi şi mai apoi a Sandei Manu. A absolvit în 1967 şi, după un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucureşti, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“.

În zeci de spectacole la Teatrul de Revistă, la Teatrul Naţional de Televiziune şi la Teatrul Naţional Radiofonic, actriţa şi-a pus în valoare simţul umorului, ironia şi autoironia. Un joc de-a râsul plânsul S-a căsătorit la 20 de ani şi după 11 ani de căsnicie a divorţat de actorul Dan Ivănescu. După aceea, a preferat să trăiască singură.

„Eu cred că viaţa e foarte comică. Te apucă şi râsul, când vezi ce se întâmplă în jur. E plină de umor, e un joc de-a râsul plânsul, din care eu găsesc mai ales motivele de râs. Eu cred, de altfel, că umorul ne e specific nouă, ca neam!“ , declara Cristina Stamate .

A jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ în spectacole memorabile, printre care se numără „Vivat Revista“, „Hohote în Herăstrău“, „Comedie pe Titanic“, „Revista Revistelor“, „Bufonii regelui“, „Idolii femeilor“,„Poftă bună lui Tănase“, „Te aştept diseară pe Lipscani“, „Ura... şi la gară , „Scandal în paradis“.

Actriţa, care suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, a fost operată pe cord deschis la Spitalul Sanador la începutul anului 2015.

După două luni de la operaţie, Cristina Stamate a urcat pe scenă, în spectacolul „Vivat Revista!“, în care susţinea că „Viaţa ca un spectacol,/ Între frumos şi urât/ Până se lasă în jos cortina/ Viaţă e viaţă şi atât“.

Sursa: http://adevarul.ro /cultura /teatru /cristina stamate spectacolul vietii carte-autobiografica

  • Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018

  • Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018

  • Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018


Imagine
Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018
Cartea autobiofrafica `VIATA MEA, CE SPECTACOL` de Cristina Stamate, spectacolul unei vieti, distribuita de `Adevarul` 12-28.03.2018

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare

Home/Prima pagina   | Subiect urmator TopCristina_Stamate actrita, lansare carte `Femeia Hopa-Mitica` 20.06.2009

Galerie Foto iN MEMORIAM

iN MEMORIAM CRISTINA STAMATE 08.02.1946 -27.11.2017 FOTOGRAFII Spectacole

iN MEMORIAM STELA_POPESCU 21.12.1935 - 23.11.2017 FOTOGRAFII Spectacole
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media