(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

Cezar_Ghioca un regizor cu verva la Teatrul `Tanase` Articol Jurnalul 09.02.2009Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
CEZAR GHIOCA UN REGIZOR CU VERVÃ!

(articol Jurnalul National 09.02.2009)

Regizorul Cezar Ghioca este parcã prea tânãr pentru CV-ul sãu impresionant.
A absolvit UNATC în 2001 ca şef de promotie, clasa profesor Tudor Mãrãscu, şi este Doctor în Artele Spectacolului, specialitatea Teatru.

Cu zece ani în urmã, student fiind, obÞinea Premiul pentru Regie cu spectacolul "Metamorfozele lui Pulcinella" dupã un scenariu propriu dupã Commedia dell’Arte pornind de la o idee de Adriani Placido, iar în 2004, o bursã de studiu Fulbright Junior în SUA în domeniul teatru musical.

A fost asistentul regizorului Calvin McClinton la realizarea musicalului "Little Shop of Horrors" de Howard Ashman, a spectacolului "Before Breakfast" de Eugene O’Neill şi "Godspell" de John Michael Telebak şi Stephen Schwartz.

Mai mult, Cezar a cochetat şi cu muzica în spectacolul-concert Tales from Romania, organizat de Kent State University School of Theatre and Dance, FundaÞia de Teatru Muzical McClinton şi Kent State University Museum.

A participat ca interpret la "Wrightsville Renewal Festival", Covington-Virginia SUA (2006 şi 2008) în spectacolele teatral muzicale "A Taste of Romania" "I Do! I Do!" de Tom Jones şi Harvey Schmidt şi "Images of Romania" şi a susÞinut propriul sãu concert "My Own Broadway".

COLABORÃRI.
Cele mai dragi spectacole pe care le-a pus în scenã apartin genului sãu preferat, musicalul.
În 2005 a început colaborarea cu Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" prin punerea în scenã a comediei muzicale "Parfum de Miticã" de Aurel Storin şi Nicolae Caragia.

Cu sigurantã cã 2009 poate fi considerat un an al succeselor pentru Cezar Ghioca, semnatar al regiei spectacolului "Omul din La Mancha", un musical de Dale Waasserman, Joe Darion şi Mitch Leigh care se joacã la Teatrul NaÞional "Marin Sorescu" din Craiova. Mai ales cã rolul principal este interpretat de Tudor Gheorghe.

În aceastã perioadã, el a început repetitiile la noua premierã pe care o pregãteşte pentru Teatrul de Revistã din Bucureşti, o comedie muzicalã dupã "O noapte furtunoasã" de I.L. Caragiale, în conceptia lui şi a lui Octavian Sava care semneazã şi versurile, pe muzica lui Marius Teicu.

"Ideea unei comedii muzicale bazate pe «O noapte furtunoasã» îmi apartine şi s-a nãscut în momentul în care montam versiunea clasicã a acestei piese. Îi vom spune «9 Bis»... Este foarte dificilã transformarea replicilor pline de haz ale autorului în cuplete sau cântece care sã egaleze proza lui spumoasã. Ne-am propus de la bun început folosirea unui procedeu de actualizare şi reevaluare, mult uzitat de americani, în ceea ce priveşte transformarea unor mari lucrãri din dramaturgia clasicã", ne-a spus Cezar Ghioca.

Cezar Ghioca este pasionat de dans, muzicã, jazz şi literaturã.
"În cazul lui «9 bis», transferul muzical contemporan al clasicei «Nopti furtunoase», structura muzicalã a cântecelor, împãrtirea pe scene, gradarea actiunii, caracterizarea în plan verbal a personajelor, poartã amprenta gândirii regizorale rezultate din colaborarea cu partenerii mei de creatie".
Autor: OANA GEORGESCU

CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO


foto: Dragos Constantin, Teatrul de Revista ”Constantin Tanase”
Venus Five Studio Fotografie http://venusfive.ro/
DETALII SPECTACOLE CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII:

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • Cezar Ghioca un regizor cu verva la Teatrul de Revista` C-tin Tanase` Articol Jurnalul National 09.02.2009

  • Cezar Ghioca un regizor cu verva la Teatrul de Revista` C-tin Tanase` Articol Jurnalul National 09.02.2009

  • Cezar Ghioca un regizor cu verva la Teatrul de Revista` C-tin Tanase` Articol Jurnalul National 09.02.2009


Imagine
Cezar Ghioca un regizor cu verva la Teatrul de Revista` C-tin Tanase` Articol Jurnalul National 09.02.2009
Cezar Ghioca un regizor cu verva la Teatrul de Revista` C-tin Tanase` Articol Jurnalul National 09.02.2009

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020