(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent    

Cristina_Stamate lansare carte la Bookfest `Femeia Hopa Mitica` 2009


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


CRISTINA STAMATE `Femeia Hopa-Miticã`

iN MEMORIAM CRISTINA STAMATE (08.02.1946 -27.11.2017)

Sâmbata, 20 iunie 2009, ora 16:00 la STANDUL Editurii METEOR PRESS
(Pavilion 14, stand 10 B) din cadrul Târgului de Carte BOOKFEST 2009 organizat la ROMEXPO

Actrita Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase` Stela Popescu, colega sa de breaslã si de scenã a semnat prefata acestei cãrti si i-a fost alãturi, asemeni tuturor celor care o iubesc si o admirã, prietenilor si colegilor de breaslã si reprezentantilor editurii.
Am remarcat echipa aproape completa a Teatrului de Revista - Adriana Trandafir (cu fiica sa Maria Speranta), Valentina Fãtu (cu bãietelul sãu, Vlãdut), Raluca Guslicov cu fiul sau, Ana Maria Donosã, Monalisa Basarab, Liliana Mocanu si scriitorul Aurel Storin, interpreta Daniela Cristea, indragitul interpret Gabriel Cotabitã, `Mondenul` Mihai Bendeac, Nuami Dinescu - `Tanta`, fosta partenera a lui TEO, criticul literar Ileana Lucaciu (a semnat si prefata cartii), Carmen Plesea (KAO Fashion), directorul Editurii METEOR PRESS Gigi Alecu, Ioana Bârzeanu - Redactorul cãrtii sau pe Raluca Târnãuceanu - Marketing &PR Manager METEOR PRESS etc.

Evenimentul de lansare a volumului `Femeia Hopa-Miticã - Povesti din lumea care mã-ncojoarã` de Cristina Stamate a avut loc la STANDUL Editurii METEOR PRESS, care a devenit neîncãpãtor si a fost urmat de o sedintã de autografe pentru care s-a stat mult la coadã.

Cu totii au vorbit la superlativ despre Cristina Stamate si despre acestã carte a cãrui succes este deja previzibil si anuntat. Cel mai asteptat a fost discursul îndrãgitei actrite, emotionant, tonic si de o sinceritate coplesitoare.

Tumultoasã, mereu în vervã, debordând de vitalitate, de umor, dar si de autoironie, Cristina Stamate deschide cu aceastã carte o fereastrã spre lumea din stradã, o lume pestritã, galagioasã, coloratã, autenticã.

Eseurile adunate în aceste pagini sunt frânturi din viatã, din viata sa de artist dedicatã Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase` si surprinse, ca si pe scenã, în cheie tragiccomicã.

`TE IUBESC, CRISTINA!`
(Stela Popescu despre colega de scena si autoarea cartii FEMEIA HOPA-MITICA editura Meteor Press, 2009)

Când citesti aceste pagini, e greu sã mai poti adãuga si tu un gram de umor. Dar, chiar dacã nu pot sã vã încânt prin cuvinte de laudã spirituale, pe care le meritã, sunt fericitã cã, încã odatã, Cristina nu m-a dezamãgit.
Când o vezi pe scenã este sclipitoare, când îti oferã o retetã te acoperã de scântei amuzante, dincolo de biata mâncãricã.

Dar sã si scrie cu atât talent si umor despre ceea ce ne înconjoarã, parcã nu-ti vine a crede. Ei, uite cã, încã odatã, Cristina ne uimeste. Si câtã nevoie avem de ea!
Dumnezeu a creat-o într-o zi de duminicã, încãrcând-o de haruri si pentru aceasta ar trebui sã fie cel mai fericit om din lume. Dar n-o sã vã vinã sã credeti cã nici mãcar nu îndrãzneste sã se mândreascã cu ele, si stã undeva departe, discretã, bucuroasã doar atunci când citeste pe buzele dumneavoastrã un zâmbet.

Are vocatia iubirii fatã de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeste mizeria omeneascã, are o privire ironicã, dar înþelegãtoare. Are vocatia prieteniei, gata oricând sã-ti fie aproape, fãrã sã astepte nici o recompensã. Te iubesc, Cristina si as vrea sã am bucuria de a-ti citi gândurile asternute pe hârtie mereu...mereu..”
–(STELA POPESCU)
Oana Georgescu, PR Teatrul de Revistã C.Tãnase
Foto : Gabriel Boholt

`Toatã admiratia pentru femeia modernã, puternicã, desteaptã, cu muscultura fin cizelatã de exercitiile aerobice, cu dâra senzualã de parfum pe care o lasã în urmã-i când iese grãbitã din masinã, îndreptându-si gleznele rasate cãtre cumpãrãturi sau afacerea pe care o conduce.
Sãrut mâna femeilor de la tarã, care si-au construit propria dinastie de truditori sau cãrturari, `globtroterri` rupti în fund, ce au parcurs drumul din ulita prãfuitã pânã-n centrul capitalei. . . la fel de plin de praf.

Omagiez femeia cu multi copii, cea care a ales sã contribuie la minunea lumii prin jertfirea propriei feminitãþi. Trupul ei, cel mai adesea marcat de travaliul nasterilor repetate, îmi pare divin, reteaua finã a vergeturilor desenând cu seninãtate conturul zeitei fertilitãtii.
Toatã întelegerea mea zânelor siliconate, sau nu, cu noroc sau fãrã, ce-si exercitã farmecele tiristilor de pe linia de centurã, pe mãruntis, sau marilor potentati ai lumii, în schimbul unor diamante cât ` capul de copil` al lui Brâncusi.

Mã scot din papuci nevestele cãpãtuitilor de carton gudronat, a cãror arogantã îmi vine sã le-o servesc feliatã. . . dimineata, prânz si seara, în locul meselor opulente (. . . ). dar cele mai dragi îmi sunt cele asemeni mie, adicã `Femeia Hopa-Miticã` .
Cele care reusesc fãrã antrenamente la sala de fitness sã se ridice cu încãpãtânare dupã fiecare loviturã, esec, trãdare, umilinrã, într-o superbã veriticalitate a `statului în genunchi` care este doar o stare de agregare insignifiantã înspre o atleticã tumbã, ce o va readuce pe picioarele ei. Femeia Hopa-Miticã este o femeie informatã, ea citeste ziare, urmãreste emisiunile de stiri, e prima care aflã cã s-a scumpit gigacaloria. . . ea cade-n cap si se ridicã. . . Hopa Miticã! Ea învatã sã facã drob de miel din zgârciuri de purcel si mirodenii si. . . fãrã fricã. . . Hopa-Miticã!

Ea îsi creste copiii cu exercitii zilnice de demnitate si echilibru, pentru cã în viatã niciodatã nu poti sti cât trebuie sã te târãsti, cât sã zbori, pe ce poti sã aluneci si sã faci buf! si de acolo. . . Hopa sus! Hopa-Miticã!

Când îsi pierde putin din rezistentã si câstigã mai vizibil în kilograme si stres, femeia Hopa-Miticã intrã într-un balans stânga-dreapta, tatoneazã variantele posibile si Hopa - alege: dacã e sãracã, face curã de slãbire prin înfometare, dacã e înstãritã, face lipoaspiratie; dacã-i merge mintea ` ca elicopterul` face bani si cu ei, ori face operatie esteticã, ori alege un regim alimentar cu langustã si caviar care, se stie, nu îngrasã la fel de mult ca ciorba de fasole si tocãnitã de cartofi, oricum, femeia Hopa-Miticã, mamã, fiicã sau bunicã, se roagã, la o adicã, nimeni sã nu-i poarte picã. . . pentru cã, oricât ar fi de micã. . . cade-n fund. . . dar se ridicã!`
(Extras din FEMEIA HOPA MITICÃ-POVESTI DIN LUMEA CARE MÃ-NCONJOARÃ` - autor Cristina STAMATE

CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO


  • Actrita Cristina Stamate autograf carte `Femeia Hopa Mitica`

  • Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`

  • Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`

  • Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`

  • Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`

  • Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`


Imagine
Actrita Cristina Stamate autograf carte `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autograf carte `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`
Actrita Cristina Stamate autoarea cartii `Femeia Hopa Mitica`

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   Top Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media