(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 11.09.2019 - Lectii de leadership de la Constantin Tanase Revista Cariere.ro
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel `Si iata c-au trecut 80 de ani`Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019 la Teatrul `C.Tanase`  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` in Presa 2015-2018  
8.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
9.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
10.GALERIE VIDEO SPECTACOLE  
11.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
12.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
13.TRCT PARTENERI ce sustin activitatea Teatrului  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache 2018


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Fetițe dulci ca-n Bucureşti

Cultura Actualitate
Fetițe dulci ca-n Bucureşti…
Autor: Ileana Perneș Dănălache
19/11/2018

“Fetiţe dulci/ ca-n Bucureşti” sau „Fetiţele vesele de la cabaret”, melodii care se împletesc cu atmosfera Bucureştiului, micul Paris de altă dată, cântate pe scena Teatrului Cărăbuş rebotezat Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
Melodii care răsună şi astăzi la Sala Savoy, situată din 1919, vis-a-vis de restaurantul Capşa, loc plin de amintiri, acolo unde savurau odinioară „un şvarţ” bărbaţi de seamă ai scriitorimii române. Din lumea filmului, artă care începea să-şi ceară dreptul la celebritate, se remarca regizorul Jean Georgescu, cu neuitata lui capodoperă, O Noapte Furtunoasă.

Maestrul Jean care îmi povestea, într-o toamnă cenuşie a epocii de aur, cum a fost întâlnirea lui cu Ion Cantacuzino, feciorul Mariei Filotti, întâlnire petrecută tot la Capşa, unde se serveau printre alte delicatese icre caviar cu şampanie Mum . Amintiri legate de artiştii de la Tănase dar şi de soţia lui, o franţuzoaică, prim balerină la Moulin Rouge.

De ce acest prolog, la o cronică la una din premierele actualei stagiuni de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase?” Pentru că, deşi, mărturisesc, nu mă aşteptam, am regăsit în spectacolul regizat de Vasile Muraru un „cocktail” compus din trecut şi prezent, plăcut aromatizat, pe lângă alcoolul tare al prezenţelor feminine, cu stilul bun al tradiţiei teatrului de revistă românesc. Populaţia masculină a Capitalei întreabă, invariabil, după spectacol dacă fetele balerine au fost drăguţe iar femeile mai tinere sau mai bunici răspund, tot invariabil, cu o invidie inabil mascată… se putea şi mai bine !

În revista E spectacol în oraș, publicul are aşteptări confirmate, adică scheciuri, qui pro quo-uri savuroase, interpreţi tineri, mult balet şi pene de struţ, costume bine realizate şi dresuri lycra generos expuse, la vedere, pe pulpele junelor dansatoare. Apoi, tot pe lista aşteptărilor prezenţa cuplului actoricesc în stilul binecunoscuţilor Stela Popescu şi Bănică senior, Stela şi Arşinel, apariţii care au rămas în istoria programelor cu ştaif dar şi cu „şopârle” bine plasate.

Reţete de succes, înveseleau publicul … la un preţ mai mult decât rezonabil. Un fel de infuzie de tinereţe contra câţiva lei-tramvai cât costa şi încă mai este preţul unui bilet, pentru două sau trei ore de spectacol. În secolul XXl sunt multe noutăţi „un plus de valoare adăugată” calităţii revistei.

În 2018 vorbim despre un light design modern realizat, despre play back şi fundalul sonor care contrapunctează exact mişcările trupei de balet care mi l-au adus în minte pe actorul Dumitru Rucăreanu când, coordonând un spectacol cu june aspirante la gloria dansului le îndemna, pocnind uşor din degete, :” Cu nerv fata, cu nerv!”

Revista E spectacol în oraș are nerv, tânăra generaţie dialoghează fără asperităţi cu seniorii, trei actori binecunoscuţi în lumea teatrului, Ortansa Stănescu, Miruna Birău şi Eugen Cristea au preluat postura de „rezoneuri” ai acţiunii şi o fac cu talent şi farmec discret, trimiţând cu bonomie „săgeţi” spre foştii conducători de la Cotroceni dar şi spre actualul Preşedinte. Trioul lor, o apariţie plăcută şi aplaudată la scenă deschisă.

La urmă dar nu cei din urmă, cuplul Valentina Fătu şi Vasile Muraru punctul „forte” de pe afişul revistei. Ei doi au partituri consistente, cântă, dansează, schimbă rolurile şi costumaţia în viteză, acaparează atenţia şi încântă spectatorii de-a lungul a trei ore de spectacol. E uşor să faci comedie?

E greu să faci comedie, e extrem de greu mi-au sunat în urechi, din nou vorbele lui Jean Georgescu. Îi dau dreptate. Să interpretezi textul cu naturaleţe şi firesc, să nu aluneci în vulgar deşi textul e plin de aluzii transparente… E greu. Dar cei doi fac un cuplu agreabil şi reuşesc să-şi atingă scopul declarat în preambulul reprezentaţiei. Trei ore de bună dispozitie, hohote de râs, ropot de apauze în final.

Vasile Muraru devine precum marii comici cuceritor prin talent, prin ştiinţa de a împrumuta rolului inconfundabila tuşă personală. Actriţa Valentina Fătu este o parteneră talentată care îi dă replica prompt, cu decenţă. Cuvânt potrivit pentru întreaga reprezentaţie E spectacol în oraș.

Picanterii plasate cu atenţie, veselie, prestaţia bună a balerinelor înveşmântate cu moulin rouge-istele pene de struţ dar şi în costume ţărăneşti stilizate, baletul masculin foarte sprinţar, E spectacol în oraș îndemnă publicul spectator să vină fără ezitare la cel mai celebru teatru de revistă din România la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
Sursa


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

  • Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache

  • Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache

  • Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache


Imagine
Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache
Cronica Revistei `E spectacol in oras` Fetite dulci ca-n Bucuresti Autor: Ileana Pernes Danalache

    Pagina 1 din 1   


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator Top Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media