(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact            
 STIRI DIVERSE MEDIA
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)
 28.01.2019 - Nepotii lui Tanase, satira politica pentru oameni mari. Primul spectacol muzical romanesc de revista jucat de copii, la Teatrul Constantin Tanase (Libertatea.ro)
 26.01.2019 - Teatrul de Revista la Ateneul din Iasi `Ca la Tanase`, in compania indragitilor actori Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Valentina Fatu si Ana Maria Donosa!
 24.01.2019 - Nepotii lui Tanase `Revista` NU are varsta ! Cum a luat nastere acest spectacol? Video Interviu Antena1 Pitesti
 23.01.2019 - Valentina_Fatu si Vasile Muraru Invitati la Kanal D Teo Show: An nou, proiecte noi, voci noi!
 20.01.2019 - Nepotii lui Tanase Pe urmele tatalui: fetita de doi ani a Andreei Balan s-a cerut pe scena teatrului! (Libertatea.ro)
 19.01.2019 - Festivalul `Florin Bogardo`, proiectie internationala, un eveniment emblematic gazduit de Teatrul Tanase (UltimaOra.ro)

EVENIMENTE 2015-2018 Teatrul de Revista `C-TIN TANASE` BUCURESTI +++

EVENIMENTE ARHIVA 2011- 2012 Teatrul de Revista `C-TIN TANASE` BUCURESTI +++

Contact Webmaster
  

ARHIVA STIRI  «-»  2018 Articole, Interviuri
inapoi
Bilete
   Program23.01.2018 - Evenimente Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz


Evenimentul este organizat de Fundaţia DIGNITAS, în parteneriat cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi Primăria Municipiului Bucureşti, fiind integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi România la Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene (2019). De remarcat şi faptul că această expoziţie este una itinerantă şi că va fi vernisată și la Paris.

Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 23 ianuarie 2018 – 28 februarie 2018.

CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO

VERNISAJUL Expoziţiei de Pictură “Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” a artistului ZOLTAN LÖRENCZ

Acces liber pe baza de inregistrare la office@fundatiadignitas.ro

Fundaţia DIGNITAS, în parteneriat cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi Primăria Municipiului Bucureşti vă invită marţi 23 ianuarie 2018, ora 18.30 la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” Sala Savoy, foyer.

VERNISAJUL Expoziţiei de Pictură “Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” a artistului ZOLTAN LÖRENCZ

Vă invităm să regăsiţi şi să savuraţi atmosfera Bucureştilor de altădată, cu INVITAŢI de ONOARE şi cu:

• orchestra Teatrului de Revista “Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu

• All`s Choir: fragment din spectacolul “La Paris, Monşer!”

Solisti: soprana Mădălina Constantin, bariton Adrian Strezea, actori Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat, la pian Gabi Stănescu

• actriţa Veronica Gheorghe: “De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de București)

INVITAȚI: • Alexandru Arșinel, Director Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”

• Vasile Muraru, Director Artistic Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”

• Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director Muzeul Naţional de Istorie a României

• Luiza Marina Cristea, Coordonator Comunicare Fundația DIGNITAS

• Ligia Necula, realizator Radio România Cultural, vicepreşedinte Asociaţia Smartart

• Marius Tiţa, critic de artă

`Sunt un călător în timp şi menirea mea în această viaţă este să OPRESC TIMPUL într-o imagine` - Zoltan Lörencz.

“ Zoltan Lörencz este un veritabil bon viveur, fin de siècle, debut du siècle, dar cu 100 de ani mai târziu, atunci, adică acum, când știm și , mai ales vedem tot..." - Marius Tița, critic de artă

De remarcat faptul că, una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziţie este dedicată Sălii SAVOY a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viata culturală a Bucureştilor. Pictura va fi oferită teatrului.

“De ce Teatrul de Revistă Constantin Tănase? Pentru că Revista românească este o inovație, un gen unic în lume, cu montări de fast îmbinate cu satira socială. Este o parte a unei epoci, a vremii în care Bucureștiul era considerat Micul Paris, legată de numele și activitatea lui Constantin Tănase și a Companiei Cărăbuș" – a spus Luiza Marina Cristea, coordonator marketing si comunicare Fundaţia DIGNITAS.

“În plus, şi Teatrul de Revistă va aniversa anul viitor 100 de ani, pentru că s-a născut pe data de 23 mai 1919. Teatrul de Revista Constantin Tănase, continuatorul de drept și de fapt al tradiției Revistei românesti, s-a impus ca o instituție artistică de prestigiu ce se bucură și acum de prețuirea unui public numeros. Acest eveniment este și un preambul la celebrarea a 100 de ani de istorie a celebrei instuţii de cultură de pe Calea Victoriei”.

***

Proiectul “Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-un fel de înregistrare şi redare a unor instantanee din Bucureștii de azi, având ca teme şi subiecte principale clădiri și locuri care readuc în memorie Bucureștii primei jumătăți de secol XX. Cu o generație de intelectuali patrioți, școliți în universitățile europene, care transformaseră România, dar și Capitala, într-un oraș cu alură cosmopolită, francofilă, ușor eclectică cu accente de modernism care îl situau la nivelul marilor metropole europene.

Calea Victoriei era deja un simbol al modernităţii, atunci când Paul Louis Albert Albert Galleron desăvârșea splendida clădire a Băncii Naționale a României și Ateneul Român. Un alt mare arhitect francez, Paul Gottereau, proiecta magnificul Palat al Casei de Economii și Consemnațiuni (CEC), aflat vis-a-vis de Muzeul Național de Istorie al României, dar și Biblioteca Centrală Universitară, sub numele de Fundația “Carol I”, chiar lângă Ateneu și peste drum de Palatul Regal.

***

Zoltan Lörencz este unul dintre artiștii plastici promovați de Fundația Dignitas în programul său permanent de susținere a artei contemporane românești. Aceasta i-a organizat în 2017 a artistului roman, expoziţia de pictură "Lucid Dreams" la ART GALLERY (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Atunci, Zoltan Lörencz a povestit ”secvențe din copilăria și adolescența sa, din care reiese sentimentul că arta plastică este viața care i-a fost menită. Studiile și experiențele sale în pictură, scenografie, design, regie film și TV și fotografie îi descriu personalitatea dornică de experimentare în zona vizualului - creuzetul din care s-a născut și proiectul acestei expoziții”.

Zoltan Lörencz a studiat pictura la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Slatina, scenografie şi design la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti și Regie Film & TV la Universitatea Hyperion din Bucureşti. Lucrările sale se găsesc în colecţii private din Spania, Italia, Marea Britanie, România

"Este celebru ca fotograf, dar sfânta şi creatoarea nemulţumire de sine îl aduce în faţa şevaletului, ca o aducere aminte a destinului din vremurile copilăriei, dar mai ales, pentru a-şi modela el însuşi imaginile pe care le tot caută în lumea largă… În cadrele sale el spune pilde şi face observaţii fine, iese pe scenă şi joacă roluri suprarealiste, aducându-şi alături şi personajele văzute doar în visele sale cu ochii deschişi… Zoltan Lörencz este un veritabil bon viveur, fin de siècle, debut du siècle, dar cu 100 de ani mai târziu, atunci, adică acum, când ştim şi , mai ales vedem tot..." - spunea criticul de artă Marius Tiţa.***

Fundaţia DIGNITAS, organizaţie non-profit înfiinţată în anul 2012, susţine şi iniţiază proiecte în domeniile artei şi culturii, cercetării ştiinţifice, educaţiei şi acţiuni filantropice destinate grupurilor vulnerabile şi oamenilor cu înalt potenţial creativ. Unul dintre proiectele sale - "Artă pe simeze şi în viaţa de zi cu zi" - ilustrează orientarea galeriei Fundaţiei Dignitas, care promovează arta contemporană românească, dar şi modalităţile inovative de recuperare şi valorificare a artei tradiţionale. Spaţiu destinat promovării artiştilor români de pretutindeni, galeria a găzduit şi expoziţii de design vestimentar, costum tradiţional românesc interpretat în cheie modernă, dar şi expoziţii de costume şi obiecte de artă tradiţională veche din colecţii particulare.

PARTENERI: Fundaţia DIGNITAS, PRIMĂRIA MUNCIIPIULUI BUCUREŞTI, TEATRUL de REVISTĂ “Constantin Tănase” Bucureşti, Asociaţia SMARTART, ALL’S CHOIR

Oana Georgescu Secretar Literar&PR Teatrul de Revistă „Constantin Tănase"

”Maestru al imaginii fotografice, desprinsă direct din realitate, Zoltan Lorencz si-a dorit mereu să modeleze această realitate după cum îi sunt gândurile și viziunile. Așa a apărut pictura în viața sa, deși, o indiscretă privire cronologică ne spune că mai întâi a fost pictura. De ceva timp și nu prima oară acum, celebrul fotograf Zoltan Lorencz își asumă riscul simezei de pictură, prezentându-și în văzul și admirația tuturor gândurile și viziunile de care vorbeam mai sus. Indiscutabil, este stăpânit de o concepție suprarealistă, cu atmosferă și discurs care se regăsesc inclusiv în ceea ce ar trebui să fie simple imagini din Bucureștiul pe care îl știm atât de bine dar nu l-am văzut niciodată precum pictorul fotograf. Culorile reci vin să taie aerul blând al Capitalei și să ne transpună într-o realitate în care recunoaștem sarcasmul, uimirea și chiar ironia artistului.” (Marius Tița)


Vernisajul Expozitiei "Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri"
a artistului Zoltan Lorencz (deschisa in perioada 23.01-28.02.2018)
 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Biserica Kretzulescu autor Zoltan Lorencz

 • Bistro Ciresica autor Zoltan Lorencz

 • Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz

 • Etaje pe Bulevardul Elisabeta autor Zoltan Lorencz

 • Hotel CAPSA autor Zoltan Lorencz

 • Muzeul National de Istorie al Romaniei autor Zoltan Lorencz

 • Pe Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz

 • Strada Selari autor Zoltan Lorencz

 • Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri

 • Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri


https://artinfonews.ro/bucuresti-viziune-surrealista-de-zoltan-lorencz/

http://adevarul.ro/cultura/arte/expozitia-bucurestiul-azi-micul-paris-ieri-artistului-zoltan-lorencz--vernisata-foaierul-salii-savoy-teatrului-revista-constantin-tanase-1_5a65d84ddf52022f75c1d645/index.html

http://adevarul.ro/cultura/arte/expozitia-bucurestiul-azi-micul-paris-ieri-artistului-zoltan-lorencz--vernisata-foaierul-salii-savoy-teatrului-revista-constantin-tanase-1_5a65d84ddf52022f75c1d645/index.html

https://www.agerpres.ro/cultura/2018/01/23/expozitia-bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri-a-artistului-zoltan-lorencz-vernisata-la-teatrul-constantin-tanase--42391

https://www.brosnor.com/blog/zoltan-lorencz-iti-arata-bucurestiul-asa-cum-il-vezi-doar-cu-sufletul

www.confluente.org/ ZOLTAN LÖRENCZ VERNISAJ DE BIJUTERII PLASTICE LA „TĂNASE” de AUREL V. ZGHERAN în ediţia nr. 2581 din 24 ianuarie 2018

http://www.romania-actualitati.ro/ Radio Romania Actualitati Sambata 27012018 emisiunea Ca pe roate (16.00-19.00)

http://www.bucuresteni.ro/despre/expozitia-de-pictura-bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri/ * * *

<< Inapoi

    Pagina 1 din 1   EVENIMENTE ARHIVA 2013-2014 Teatrul de Revista `C-TIN TANASE` BUCURESTI +++

EVENIMENTE ARHIVA 2009-2010 Teatrul de Revista `C-TIN TANASE` BUCURESTI +++
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media