(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

George_Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


George Enache este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi lansaţi de Titel Popovici.
S-a născut la Iaşi în 19.12.1946 şi a studiat la Şcoala de muzică „Octav Băncilă“ (corn englez şi pian). Din 1965 a activat la Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava, iar din 1970 pînă în prezent este angajat la Teatrul de revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti.
Tot în 1970 cunoaşte primele succese, cu melodiile "Cîtă splendoare şi Neuitare", de George Grigoriu, "Evrika!", de Gelu Solomonescu.

Devine rapid un nume la modă, recunoaşterile neîntîrziind să apară: premiul III la Mamaia în 1971, laureat al referendumului „Săptămîna Top“ – 1971 şi 1972, numeroase distincţii la Festivalul cîntecului ostăşesc sau la Festivalul sindicatelor, cu melodii de Florentin Delmar, Ion Cristinoiu, H. Mălineanu. A reprezentat România la manifestări internaţionale cum ar fi cele de la Sopot (Polonia), Dresda (Germania), Sofia (premiul II al Radiodifuziunii bulgare, cu piesa Evrika!), Berlin (medalia de aur la Festivalul tineretului şi studenţilor).

Cu Teatrul de revistă „Constantin Tănase“ a participat la turnee peste hotare, fiind distribuit în peste 60 de premiere (nu o dată, atît la teatru cît şi pe micul ecran, a avut şi roluri de proză, ca actor). Dar vrem să ne întoarcem în timp, mai precis în anii 1963 -1965, cînd George Enache a activat ca solist vocal amator la Casa de cultură a sindicatelor din Iaşi, sub îndrumarea dirijorului Dumitru Moroşanu (viitorul important om de radio şi televiziune) şi la Casa de cultură a studenţilor, sub îndrumarea compozitorului şi dirijorului Titel Popovici, acesta din urmă influenţîndu-i decisiv cariera artistică, aşa cum ne-a mărturisit cu recunoştinţă şi nostalgie:

„Am colaborat cu Titel Popovici de prin anul 1963 şi pînă în ultimele lui clipe. Alături de formaţia din care făceau parte şi fraţii lui Mihai şi Virgil am dat numeroase spectacole şi am
avut multe colaborări. Prin 1963‑1964, Titel a făcut la Casa tineretului şi studenţilor din Iaşi un spectacol intitulat „11 metri... muzical“, titlu foarte drag lui, fiindcă în tinereţe jucase fotbal şi... apărase multe lovituri de pedeapsă. Cu acest spectacol am poposit, în turneu, în numeroase localităţi, între care şi la Galaţi. Localnicii au fost atît de entuziasmaţi de spectacol şi de soliştii noştri, încît era să fiu angajat pe loc la Teatrul muzical din Galaţi!

Titel Popovici a avut mereu încredere în mine, impresionat şi de faptul că, deşi orfan, eram elev la Şcoala de muzică. Am fost de multe ori primit în familia lui, chiar şi la masă, de parcă i‑aş fi fost rudă. Am avut din partea lui mereu un sprijin moral şi tot datorită lui am intrat în 1965 la Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava. Noi ne aşteptam ca la Iaşi să se înfiinţeze un teatru de revistă, aşa cum promiseseră cei de la Partid, dar ulterior s‑au răzgîndit, spunîndu‑ne că Iaşii au deja Operă, Filarmonică, Teatru Naţional, aşa încît şansa noastră de a ne angaja la Iaşi sub bagheta lui Titel Popovici a căzut.

Din această cauză am fost nevoit să bat pe la uşile tuturor teatrelor, pînă ce norocul mi‑a zîmbit. La Suceava am intrat prin concurs, erau 30 de candidaţi pe un loc. Toţi voiau să cînte! La pian cine credeţi că m‑a acompaniat? Nimeni altul decît unul din foştii directori de la TVR, Dumitru Moroşanu, care pe atunci era student la Conservatorul din Iaşi. Ţin minte ca şi acum cum eu strigam de pe scenă „La ragazza del mio cuore sei!“, iar el îmi răspundea din fosă: „Seeei!“. Cum se spune, a fost „de comă“, dar de bun augur.
În 1970 am intrat la prestigiosul Teatru de revistă „C-tin. Tănase“ din Bucureşti, dar n-am întrerupt legătura cu Titel, dovadă că pe primul meu single se află la loc de cinste compoziţia lui, Florina. I-am cîntat şi alte creaţii inspirate: N‑am făcut nici un păcat! (Ce-ţi pasă), Toamnă veselă, De ce se desfrunzesc copacii.

De-a lungul anilor, de cîte ori mergeam la Iaşi în vizită pe la rude, ne revedeam şi-mi propunea o melodie. După ce ne‑am împrăştiat toţi pe la diferite teatre, Titel a devenit profesor la Şcoala populară de arte din Iaşi, eu fiind invitat adesea în spectacolele în care‑şi promova cu afecţiune elevii, unii dintre ei ajunşi vedete. Am colaborat cu Titel şi la postul local Radio Iaşi, unde activau pe atunci Dumitru Moroşanu, Octavian Iordăchescu, Mircea Verusi, am făcut cu el şi emisiuni la Radio Bucureşti, în care se vorbea despre activitatea lui şi în care ţinea mereu să fiu invitat.

N‑am lipsit nici de la concertul omagial, în care‑şi sărbătorea 30 de ani de carieră, la Casa tineretului şi a studenţilor din Iaşi, cînd am avut onoarea de a cînta alături de Anca Parghel sau Cornel Constantiniu, nici de la cel ce marca 50 de ani de activitate, cînd i‑am avut alături pe Cristian Popescu, Carmen Rădulescu sau Doina Moroşanu, spectacol găzduit de marea sală a Casei de cultură a sindicatelor din Iaşi. Am o mare satisfacţie că l‑am cunoscut, ca artist dar şi ca prieten, şi îi voi fi mereu recunoscător că mi‑a călăuzit primii paşi în cariera artistică! Sînt fericit pentru faptul că i‑au fost recunoscute meritele şi Şcoala populară de arte din Iaşi îi poartă azi numele! “ – îşi încheie salba de amintiri George Enache, cîntăreţ şi actor care datorează imens „laboratorului de talente“ marca Titel Popovici.


(Extras din cartea "Titel Popovici", Colectia "Maeştrii", autor Octavian Ursulescu, Biblioteca Metropolitana)
DETALII SPECTACOLE CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII:

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • George Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`

  • George Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`

  • George Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`


Imagine
George Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`
George Enache Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator TopEchipa Artisti, Actori la TRCT

Echipa Solisti, Interpreti la TRCT

GEORGE_ENACHE Spectacole FOTO GALERII
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media