(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

IN MEMORIAM Jean CONSTANTIN (21.08.1927 -26.05.2010) `Omul care aduce hazul`


Bilete spectacole


Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
IN MEMORIAM Jean CONSTANTIN
(21.08.1927 -26.05.2010)

"Eu sunt JEAN de la Constanta
Fiul Marii, fost hamal in port,
Baiatul vesel de la teatru, pata de culoare-n filme,
Cal de cursa la nevasta
Si vaca de muls la toate ţuţibidele..."
(Text de Mihai (Puiu) Maximilian)


Acestea sunt, poate, versurile ce puncteaza intreaga existenta a unuia dintre artistii care nu mai are nevoie de nici o prezentare.
Si totusi, cel care a jucat in peste 70 de filme, cel caruia i s-au conceput special roluri - "doar asa, ca sa mai rada lumea", cel care devenea pentru un timp si apoi pentru totdeauna ba Izmail, ba Limba, ba Parpanghel sau cel care a evoulat in mii de spectacole de revista refuza, de obicei, confesiunile.

"Orice s-ar intampla, nu mã voi despãrţi nici de scenã şi nici de mare!
Ce rost are sa dau interviuri?! Eu sunt fericit cand spectatorii rad in hohote, cand le spun ce le spun si, uneori, mai aplauda...
Daca isi aduc aminte: altminteri, rad in continuare!..."
(Jean CONSTANTIN)

Am pornit de la titlurile pe care le-am dat in urma cu aproape 15 ani interviurilor realizate cu NUME MARI ale teatrului si filmului romanesc, interviuri publicate mai intai in suplimentul `Carusel` al cotidianului AZI si apoi in prima mea carte, intitulata "Surasul si lacrima scenei"
O incursiune in atmosfera unei lumi aparte ce le apartine doar lor, actorilor. O lume speciala cu bucurii si necazuri, cu momente de cumpana si clipe de fericire, cu impliniri si satisfactii de tot felul, cu framantari sufletesti, cu reusite si esecuri, o lume fascinanta pe care o cunosc cu adevarat doar EI, ACTORII.
Am incercat de-atunci sa cunosc ARTISTII autentici, sa le inteleg pasiunea pentru o meserie atat de speciala, sa le deslusesc sentimentele si sa aflu cate ceva din insasi existenta lor, am invatat sa-i respect si i-am admirat neconditionat.
Pentru ceea ce au facut si fac pentru noi acesti slujitori ai artei romanesti – actori, regizori, scenografi, muzicieni, cantareti, dansatori, balerini sau coregrafi.
Cu totii au insa nevoie de dragoste, recunoastere, respect si apreciere, fie ca marturisesc sau nu. Din partea publicului, dar si a mass-media. Pentru ca in ziua de azi, o realizare artistica, un nou spectacol, o premiera, un turneu, un premiu sau un trofeu, un rol nou sau un eveniment cultural pot trece pe langa noi. Fara sa stim, fara sa vedem, fara sa auzim. Si nimic nu este mai frustrant pentru un artist atunci cand traieste momentul zadarniciei creatiei sale..."

Oana Georgescu, PR Teatrul de Revista `Constantin Tanase`
(`Surasul si lacrima scenei`, autor Oana Georgescu, Editura Scripta, 1998)


Jean Constantin a primit premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo din 2008, dar și premiul special pentru teatru de revistă, acordat de UNITER, în 2003.
Cel care a fost considerat "maestrul comediei" a fost investit, în 2007, drept Cavaler de Malta al Ordinului "Sf. Ioan" de Ierusalim, într-o ceremonie desfășurată la Suceava.
Totodată, Consiliul Director al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România i-a acordat, în 2003, o clachetă de aur și o medalie jubiliară "Magna cum Laudae".
În semn de recunoaștere a talentului actorului Jean Constantin, Jean Badea, fost secretar al literar al Teatrului de revistă Fantasio, i-a dedicat biografia artistică "Omul care aduce hazul", publicată în 1998.  • Jean CONSTANTIN si Alexandru ARSINEL - Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`

  • (Orice s-ar intampla, nu mã voi despãrţi nici de scenã şi nici de mare - Jean CONSTANTIN)

  • Jean CONSTANTIN si Alexandru ARSINEL - Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`


Imagine
Jean CONSTANTIN si Alexandru ARSINEL - Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
Jean CONSTANTIN si Alexandru ARSINEL - Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
(Orice s-ar intampla, nu mã voi despãrţi nici de scenã şi nici de mare - Jean CONSTANTIN)
(Orice s-ar intampla, nu mã voi despãrţi nici de scenã şi nici de mare - Jean CONSTANTIN)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020