(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

IN MEMORIAM Mihai (Puiu) Maximilian textier emblematic al Teatrului de Revista 20.12.1933- 14.12.1998

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” București, Calea Victoriei nr.33
Serialul Click! dedicat iubirilor marilor actori români continuă azi cu amintirile Stelei Popescu despre relația cu soțul ei, Mihai (Puiu) Maximilian.


„M-a furat practic. A fost dragoste la prima vedere", ne-a spus actrița.
Acum, deși soțul ei a trecut în neființă de mai bine de zece ani, Stela Popescu vorbește la prezent despre Mihai Maximilian.

„Am ieşit la o cafea după ce lecturasem un text de-al lui la teatru. A fost dragoste la prima vedere. Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua", ne-a povestit Stela Popescu, care în momentul în care l-a cunoscut pe Mihai Maximilian era căsătorită.

„Eram căsătorită cu un om de altfel foarte liniştit şi cu care nu am avut nici o problemă. Eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani când ne-am cunoscut", ne-a explicat îndrăgita actriţă.

Ce a cucerit-o? „Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine", ne-a spus amuzată Stela Popescu.

La două săptămâni după ce l-a cunoscut, în 1969, s-au mutat împreună. „Într-o seară am plecat de la teatru la Predeal şi la întoarcere am mers la garsoniera lui. A pus pe masă o sticlă de şampanie, două pahare Bacara, cheile de la casă şi de la biroul lui. Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate", ne-a spus actriţa.

Legat de plecările lor în străinătate, spune că ei doi au văzut toată Europa în cort. „Nouă ne plăcea să călătorim şi preferam cortul pentru libertate şi pentru că în Europa au nişte campinguri foarte frumoase. Îmi amintesc la una din excursiile în Ungaria că eu îl tot băteam la cap să oprim într-un oraş la o mercerie să iau ace şi alte lucruri pe care nu le găseam în ţară. La care el, fiind obosit de la condus, mi-a spus: «Dar ce dracu, nu se mai găsesc ace în România?». L-am lăsat în pace şi i-am spus să mergem direct la camping. Acolo a făcut o baie sănătoasă în piscină, timp în care eu am aşezat cortul. Când s-a întors era atât de vesel şi relaxat, încât mi-a zis: «Hai să îţi iei ace!». Ăsta era Puişor al meu, dacă îl duceai la apă făceai orice din el. Iubea înotul fantastic", îşi aminteşte amuzată Stela Popescu.

La jumătatea anilor '70 a apărut şi un copil în familia lor. Unul de 16 ani. „Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soţului meu, Doina Maximilian. Avem şi o nepoată de la ea, Stanca Radu, care este o tânără actriţă foarte talentată", ne-a explicat îndrăgita actriţă.

În urmă cu 12 ani, în decembrie 1998, soţul Stelei Popescu a trecut în nefiinţă. „Atunci am crezut că nu mai pot trăi. Pentru mine Puişor, aşa cum îi spun eu lui Mihai, era totul. Noi doi petreceam foarte mult timp împreună. Ne plăcea să stăm singuri. A fost groaznic atunci, dar mi-am zis că trebuie să continui să joc pentru el. Mi-a scris texte după care joc şi acum. Aşa că în acel an am jucat pentru Revelion deşi trecuseră doar două săptămâni de la moartea lui. Am simţit că o fac pentru el", ne-a spus în încheiere Stela Popescu.

Stela Popescu, din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". În 1969, Stela se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 pană în prezent.
În paralel, susține și o colaborare cu Teatrul de Revistă, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969. Totodată, joacă în celebrul serial "Boema" de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.

Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boemă. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 pană în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde lucrează și în prezent. În anii 1971-1979 face un cuplul memorabil, pe scenă șilateleviziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela Poescu - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.
SURSA: www.click.ro


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio si arhiva personala
  • Textierul Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu

  • Stela Popescu, Vasile Veselovschi, Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu

  • Stela Popescu si sotul sau, Mihai (Puiu) Maximilan Foto si articol Click


Imagine
Textierul Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu
Textierul Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu
Stela Popescu, Vasile Veselovschi, Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu
Stela Popescu, Vasile Veselovschi, Mihai (Puiu) Maximilian, sotul Stelei Popescu
Stela Popescu si sotul sau, Mihai (Puiu) Maximilan Foto si articol Click
Stela Popescu si sotul sau, Mihai (Puiu) Maximilan Foto si articol Click

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020