(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

IN MEMORIAM NICOLAE NITESCU (19.11.1930-18.09.2012) solist la TRCT

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" București, Calea Victoriei nr.33
IN MEMORIAM NICOLAE NIȚESCU
(19.11.1930-18.09.2012)


18.09.2012
Celebrul interpret de romanţe şi muzică uşoară românească, Nicolae Niţescu a murit în urma unui accident vascular. Condoleanțe familiei din partea colectivului Teatrului de Revistă "C-tin Tănase".
* * * * *

19.11.2007
A fost primul solist român premiat la un festival internaţional de muzică uşoara (Polonia, 1963). Şlagarul său "Of, inimioară!" a stârnit furtuni de aplauze pe scena prestigiosului Friedrichstadtpalast din Berlin.

"Sunt un om care şi-a făcut datoria faţa de patrie în domeniul lui şi care aşteaptă să se împlinească anumite idei pe care le are. Cred că generaţii şi generaţii de români au asociat numele meu cu muzica melodioasă, pentru că încă de copil mi-a plăcut să interpretez melodii romantice. Am fost şi sunt un sentimental prin excelenţă.
Încă din liceu, am participat la o festivitate. Atunci am început să cânt. Mi-a plăcut să cant şi să ascult cântăreţii buni. Muza mea a fost un cântareţ francez. Am început să cânt piese deja cunoscute. S-au împlinit în toamna aceasta (2007), 55 de ani de la prima melodie imprimată la radio, un marş sportiv. A urmat apoi o melodie compusă de Marius Mihail, «Parcă ne-am cunoaşte de când lumea».

Cele mai mari sacrificii pe care le-am făcut pentru meseria mea sunt cele personale. Am plecat de multe ori din căminul meu. Nu mi-a fost uşor, eu fiind un familist convins. Am împlinit 56 de ani de căsătorie anul acesta şi 68 de când o cunosc pe soţia mea. Eu aveam 9 ani şi ea 7. Mărturisesc că marea mea împlinire este familia mea.
Acum în muzica uşoară românească este fenomenul tinereţii. Este şi normal sã fie aşa. Lumea s-a săturat de romantismul accentuat de pe vremea mea şi a trecut la ceva mai tineresc. Cânt şi astăzi în spectacolul «Poftă bună la Tănase» şi cânt oriunde se solicită muzica mea. Ultima oară am fost la domnul Viorel Popescu la TVRM. Am cântat şase piese împreună cu soţia la emisiunea «Astă-seară filmăm în familie».

Privind în urma, mă mulţumesc că nu am trecut prin viaţa fară rost. Am lăsat şi eu o mică dâră. De multe ori mă intalneşte lumea pe stradă şi mă felicită pentru muzica mea. Am studiat muzica clasică şi dacă regret ceva este fapul că nu m-am menţinut şi în sectorul acesta. Am studiat impreună cu profesorul Petre Ștefănescu. Am avut mulţi colegi care astăzi sunt reputaţi solişi la Opera. Dacă aş avea posibilitatea să reîntorc timpul şi să o iau de la capăt, tot muzica uşoara aş face, pentru că a fost pasiunea mea de mic. Trecerea timpului nu prea o simt pentru că sufletul meu tot tânăr a rămas.
Sunt acum în lucru la o carte despre viaţa mea cu domnul Aurel Storin. Va fi o carte de amintiri din activitatea mea muzicală. De la anul ce urmează, în viaţa mea îmi doresc mai multă activitate. La vârsta mea, mai ales că am rămas decanul de vârstă al cântăreţilor români de muzică uşoară, mi-aş dori să fiu mai mult solicitat."

Sursa: www.jurnalul.ro

* * * * *

26.11.2010
Sala SAVOY a Teatrului de Revist㠄Constantin Tănase” (Calea Victoriei nr.33) a găzduit unul dintre cele mai aşteptate şi emoţionante evenimente ale sfârşitului de an. În aceeaşi seară, pe lânga spectacolul „REVISTA REVISTELOR”, Premieră a anului 2010 au avut loc alte două evenimente de excepţie – Aniversarea şi Recitalul îndrãgitului interpret Nicoale Niţescu şi acordarea Trofeelor anuale „MIHAI MAXIMILIAN” de către Fundația STELAR a actorilor Stela Popescu şi Alexandru Arșinel. Fost artist al Teatrului de Revist㠄Constantin Tănase”, Nicolae Niţescu a fost primul solist român premiat la un Festival Internațional de muzica uşoară organizat în Polonia, în 1963. Nicolae Niţescu a împlinit în noiembrie 2010, 80 de ani şi a aniversat şi 60 de ani de carierã pe scena Teatrului de Revistă.
Trofeele „MIHAI MAXIMILIAN” pe anul 2010 au fost acordate de Stela Popescu și Alexandru Arsinel și înmânate pe scena de actrița Ana Maria Donosa, interpretului NICOLAE NIȚESCU și actriței ADRIANA TRANDAFIR.
* * * * *


  • IN MEMORIAM Nicolae Nitescu (19.11.1930-18.09.2012) interpret de romante si muzica usoara

  • Alexandru Arsinel, Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN

  • Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN 2010


Imagine
IN MEMORIAM Nicolae Nitescu (19.11.1930-18.09.2012) interpret de romante si muzica usoara
IN MEMORIAM Nicolae Nitescu (19.11.1930-18.09.2012) interpret de romante si muzica usoara
Alexandru Arsinel, Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN
Alexandru Arsinel, Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN
Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN 2010
Nicolae Nitescu, Stela Popescu la acordarea Trofeelor anuale MIHAI MAXIMILIAN 2010

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020