(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

IN MEMORIAM Nicu Constantin 31.07.1939 -15.09.2009 cu peste 9.000 reprezentatii pe scena Teatrului `Tanase`


Bilete spectacole



Nicu Constantin, actor român de comedie
(n. 31 iulie 1939, Eforie Sud, județul Constanța; d. 15 septembrie 2009, București)


Activitate profesionalã
Angajat al Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase”
Între 1960 și 2000, a activat și a susținut peste 9.000 de reprezentații pe scena Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase”.
În perioada 1979-1982, Constantin a fost și actor al Teatrului de Operetã „Ion Dacian”.
În 2001, Nicu Constantin a devenit cetãțean de onoare al orașului Eforie Sud fiind decorat cu Ordinul Cultural, clasa I, pentru activitatea sa artisticã.
În palmaresul înregistrãrilor lui Constantin se aflã peste 30 de filme de scurt și lung metraj, 600 de emisiuni de radio și peste 300 de televiziune.

În 2005, în cadrul Galei UNITER, a primit premiul special pentru teatru de revistã, iar un an mai târziu, premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Roluri în teatrul de revistã (selectiv)
Pagini alese din revista de altãdatã
Revista dragostei
La Grãdina "Cãrãbuș"
Colibri music-hall
Nu aduce ziua ce aduce noaptea
Jos pãlãria
Vino sã ne vezi disearã
Costicã, ne vede lumea!
Uite cã nu tac!
Lasã supãrarea-n hol
Grand Music-Hall de Bucarest
Nimic despre elefanți
Cafeaua cu lapte de adio
Salutãri de la Vasile
Mi se pare cã mã-nsor!
Savoy, Savoy!

Filmografie
S-a furat o bombã (1962)
Alo, aterizeazã strãbunica!... (1981)
Secretul lui Bachus (1984)
The Prophecy: Forsaken (2005)
Ministerul comediei (1999)
Harababura (1990)
Borvizomanii (1988)
Mușchetarii în vacanțã (1984)
Întoarcere la dragostea dintâi (1981)
Grãbește-te încet (1981)
Am o idee! (1981)
Ora zero (1979)
Totul pentru fotbal (1978)
Septembrie (1977)
Lupușor și Mieluțu (1975)
Vin cicliștii (1968) ... Nicu
Împușcãturi pe portativ (1966)

Albume
"Nicu... vede tot"
"Uite-l pe nea Nicu..."
"Nicu Constantin... o viațã de artist"

Volume
"Ochelarii miraculosi. Nicu Constantin în dialog cu Cristian Brancu"
Premii și distincții:
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Nicu Constantin la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activitãți și pentru dãruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicu_Constantin



  • Nicu Constantin (31.07.1939- 15.09.2009 actor roman de comedie cu peste 9.000 de reprezentatii pe scena Teatrului de Revista `Constantin Tanase`

  • Nicu Constantin (31.07.1939- 15.09.2009 actor roman de comedie cu peste 9.000 de reprezentatii pe scena Teatrului de Revista `Constantin Tanase`

  • Nicu Constantin (31.07.1939- 15.09.2009 actor roman de comedie cu peste 9.000 de reprezentatii pe scena Teatrului de Revista `Constantin Tanase`


Imagine
Nicu Constantin (31.07.1939- 15.09.2009 actor roman de comedie cu peste 9.000 de reprezentatii pe scena Teatrului de Revista `Constantin Tanase`
Nicu Constantin (31.07.1939- 15.09.2009 actor roman de comedie cu peste 9.000 de reprezentatii pe scena Teatrului de Revista `Constantin Tanase`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top





Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2019