(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 



STIRI DIVERSE MEDIA
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

IN MEMORIAM actorul Horia Serbanescu 16.03.1924- 19.09.2010 la Teatrul de Revista `C.Tanase`


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
iN MEMORIAM

Actorul de comedie si de revista Horia Serbanescu s-a stins din viata, in data de 19.09.2010, la varsta de 86 de ani, la Spitalul Municipal din Capitala, anunta Realitatea Tv.

Trupul neinsufletit al actorului a fost depus in foaierul Teatrului de Revista Constantin Tanase.

Horia Serbanescu a urcat pe scenele Teatrului de Revista Constantin Tanase si Teatrului National, a jucat in mai multe filme, insa doar roluri secundare, si a alcatuit un cuplu umoristic celebru alaturi de Radu Zaharescu.

Horia Șerbãnescu (n.16 martie 1924, București - 19 septembrie 2010, București) a fost un actor de comedie român, popular actor de comedie și de revistã, pe scenã și la televiziune.

A debutat pe scenã la vîrsta de 5 ani, în 1929, interpretînd rolul Regelui Mihai în piesa Miss Revista.
La aceeași vîrstã este descoperit pe scena de la Cãrãbuș de regizorul Paul Gusti care-l aduce pe Horia Șerbãnescu la Teatrul Național în rolul dublu Statu Palmã Barbã Cot din spectacolul Rodia de Aur.
Cum spectacolul a fost primul de acest gen transmis la Radio, Horia Șerbãnescu este astãzi cel mai vechi colaborator al Radiodifuziunii Române.

A jucat pe scena Teatrului din Sãrindar – condus de Tudor Mușatescu și pe scena de la Teatrul nostru, condus de Dina Cocea.
La acesta din urmã a activat ca actor, sufleor, regizor de culise și... dactilografã. S-a stransferat apoi la Teatrul Victoria.

Primul mare succes al sãu a fost înregistrat la Grãdina Volta Buzești cu piesa Profesorul de francezã semnatã de Tudor Mușatescu.

Primul cuplu artistic a fost format de Horia Șerbãnescu și Emil Popescu.

Alãturi de un alt partener de aur, Radu Zaharescu, actorul a scris istoria Teatrului de Revistã, identificîndu-se practic, cu existența acestuia, din momentul în care a fost lansat de Constantin Tãnase, la "Cãrãbuș".
De-a lungul anilor acesta a fost cuplul cel mai solicitat de Televiziunea Românã.

Horia Șerbãnescu a avut doi copii: Mugur și Ilinca.
Filmografie

Rãsunã valea (1949)
Directorul nostru (1955)
Telegrame (1959)
Politicã și delicatese (1963)
Pași spre lunã (1963)
Mofturi 1900 (1964)
Cãldurã mare

Roluri în teatru

Pe aripile Revistei - unde a interpretat un terțet de zile mari, Trei Cãlușari, alãturi de N. Stroe și Radu Zaharescu.
Vitamina M... Muzica!
Horia și Radu își asumã riscul - 1967
Cu muzica e... de glumit! - 1965
Carnaval la Tãnase - 1964
Ca la Revistã - 1963
Concertul tinereții - 1960
Nepotul domnului prefect 1950
Rodia de aur 1929
Miss Revista 1929

  • 3 actori MARI ai Revistei Romanesti: Vasile MURARU, Alexandru ARSINEL, Horia SERBANESCU si sotia (sept.2009)

  • Horia Serbanescu, Mircea Albulescu, Primarul Sorin Oprescu, Margareta Paslaru

  • OMAGIU pentru actorul Teatrului de Revista HORIA SERBANESCU `C-tin. Tanase` INAUGURARE SALA SAVOY 2009

  • Ne despartim cu durere de Maestrul HORIA SERBANESCU, un OM mare si un ACTOR de exceptie (16.03.1924- 19.09.2010)


Imagine
3 actori MARI ai Revistei Romanesti: Vasile MURARU, Alexandru ARSINEL, Horia SERBANESCU si sotia (sept.2009)
3 actori MARI ai Revistei Romanesti: Vasile MURARU, Alexandru ARSINEL, Horia SERBANESCU si sotia (sept.2009)
Horia Serbanescu, Mircea Albulescu, Primarul Sorin Oprescu, Margareta Paslaru
Horia Serbanescu, Mircea Albulescu, Primarul Sorin Oprescu, Margareta Paslaru
OMAGIU pentru actorul Teatrului de Revista HORIA SERBANESCU `C-tin. Tanase` INAUGURARE SALA SAVOY 2009
OMAGIU pentru actorul Teatrului de Revista HORIA SERBANESCU `C-tin. Tanase` INAUGURARE SALA SAVOY 2009
Ne despartim cu durere de Maestrul HORIA SERBANESCU, un OM mare si un ACTOR de exceptie (16.03.1924- 19.09.2010)
Ne despartim cu durere de Maestrul HORIA SERBANESCU, un OM mare si un ACTOR de exceptie (16.03.1924- 19.09.2010)

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator Top



Aurel_Storin (12.01.1937-06.11.2015) autor Carte `Teatrul de Revista C-tin Tanase 1919-2000 De la Carabus la Savoy`

ISTORIC ARHIVA DE AUR

TRCT Spectacole Program Repertoriu




 Teatrul Constantin Tanase



Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019




       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media