(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `C-tin Tanase`

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”


Comunicat de Presa
Nov.2018

La exact 3 ani de la succesul turneului Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” în Israel cu spectacolul muzical – umoristic “Şalom, TĂNASE!”, celebra trupă de pe Calea Victoriei, în frunte cu Alexandru Arşinel, Vasile Muraru şi Valentina Fătu, Gabriel Dorobanţu – invitat de onoare, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru şi Cristian Simion, Bianca Sârbu Romanescu, Oana Ghioca şi Daniela Tănase, dar şi cu celebrul Balet al Teatrului a fost chemată din nou la rampă.

Astfel, la începutul lunii noiembrie 2018, Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a susţinut două reprezentaţii cu spectacolul “Ca la TĂNASE” la Kiriat Haim, lângă Haifa (sala ”Beit Nagler”) şi Tel Aviv (sala ”Beit Zionei America” – Keren Hayesod Switzerland Youth Center for Culture and Arts).

Turneul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Capitalei, la invitaţia Doinei Meiseles, vicepreședinta Asociaţiei Ziariștilor si Oamenilor de Culturä de Limba Română din Israel şi director al publicaţiei în limba română “Jurnalul Săptămânii” din Tel Aviv.
Aceasta şi-a exprimat dorinţa ca trupa Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase să revină în mijlocul reprezentanților numeroasei comunități de origine română pentru a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi pentru a-i celebra pe ostaşii români de origine evreiască caree au luptat şi s-au jertift în Primul Război Mondial 1916 – 1918, precum şi pentru Aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Statului Modern Israel (1948 - 2018).

”A fost dorinţa Comunităţii Româneşti din Israel, ca artiștii Teatrului Tănase să revină în mijlocul nostru, în buna tradiţie a procesului cultural-artistic demarat împreună cu mult timp înainte” – menționa invitația oficială. Acest turneu reprezintă o continuare a succesului Programului “Români pentru Români” iniţiat şi demarat în anul 2007 special pentru Diaspora şi românii de pretutindeni de Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, dar și o urmare a succesului înregistrat cu ocazia turneului efectuat de Teatrul de Revistă “Constantin Tanase” în octombrie 2015, în Israel.

“Ca la TĂNASE” este un spectacol muzical – umoristic de excepţie la care și-a dat concursul un ansamblu de 30 de artiști - actori, interpreţi şi dansatori, într-o feerie de costume, muzică, dans şi voie bună… Conducerea muzicală a aparţinut compozitorului şi dirijorului Dan Dimitriu, iar regia artistică a fost semnată de Alexandru Arșinel. Sălile au fost arhipline, sute de reprezentanți ai Diaspora, români și evrei de origine română mari iubitori ai Revistei, gen unic în lume venind special să își vadă și să își aplaude artiștii pe care-i admiră, să râdă, să cânte, să danseze şi să retrăiască momente de neuitat alături de idolii lor. Pentru că REVISTA e un gen unic în lume, iar meritul este al celor care o slujesc, o păstrează și i se dedică de aproape 100 ani.


Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la întâlnirea cu artiştii Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”

Doina Meiseles, vicepreședinte Asociaţiei Ziariștilor si Oamenilor de Culturä de Limba Română din Israel a organizat o întâlnire memorabilă a tuturor membrilor trupei Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” cu personalități ale vieții culturale din Israel, cronicari, scriitori, jurnalişti, dar și cu oficialități române care au ținut să fie prezente la această reuniune de suflet: Natalia Elena Intotero - Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Geanina Boicu - Consul si Oana Tudose -Consilier Ambasada României în Israel, Martin Ladislau Salamon - Director ICR Tel Aviv, Cleopatra Lorinţiu - Director Adjunct ICR Tel Aviv și mulţi alții.

“Multumesc din tot sufletul! A fost o seară superbă alături de oameni de excepţie. Mă bucur că am avut această bucurie să vă cunosc. Vă doresc mult succes în continuare!” – a spus ministrul Natalia Elena Intotero.

“Doresc să-mi exprim gratitudinea și mulțumirile calde ale publicului și ale mele personal pentru sprijinul acordat în vederea realizării acestui turneu” – declara Liana Herman, producător şi co-organizator al turneului din Israel 2018.
“Se ştie că majoritatea celor care vin la spectacolele româneşti sunt oameni în vârstă, se deplasează cu greutate, dar totuşi ţin să participe la întâlnirea cu acești minunați artiști ce îi poartă pe plaiurile natale de care le este foarte dor! Chiar dacă se deplasează în baston sau în cărucioare pe rotile…. Credeţi-mă că la sfârşitul fiecărei reprezentaţii, mulţi dintre cei de faţă, atât pe scenă, cât şi în sală aveau lacrimi în ochi. Efortul, munca şi tensiunea prin care am trecut şi eu în aceste luni de pregătire au fost răsplatite pe deplin în această imagine pe care mi-e greu să v-o descriu în cuvinte. Întreg colectivul teatrului s-a bucurat de o primire caldă din partea tuturor şi ne-am simţit cu toţii ca într-o mare familie pe care abia aşteptăm să o reunim”.


Alexandru Arşinel, Vasile Muraru şi Gabriel Dorobanţu, invitaţi de onoare la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limba Română (AZOCLR, preşedinte Doina Meiseles) a organizat, în cadrul evenimentelor reunite sub titlul generic de „Cafeneaua Românească”, o întâlnire pentru publicul israelian de origine română cu unii dintre cei mai importanți și reprezentativi artişti ai Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, respectiv Alexandru Arșinel şi Vasile Muraru, alături de Gabriel Dorobanțu.

Întâlnirea a avut loc la sediul ICR Tel Aviv și a fost moderată de Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv. În deschidere, aceasta a făcut o trecere în revistă a momentelor cheia din existența Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și a spectacolelor memorabile datorită cărora acesta și-a câștigat locul binemeritat pe scena culturală din România.

Evenimentul a constituit ocazia ideală pentru publicul israelian vorbitor de limba română, ce păstrează un atașament deosebit pentru membrii și spectacolele Teatrului, instituție mitică în arta spectacolului din România, de a cunoaște și asculta pe unii dintre cei mai de seamă reprezentanți ai Teatrului de Revistă și de a rememora amintiri din lunga și frumoasa carieră a acestora din teatru și televiziune.

"Azi cu Alexandru Arșinel, Vasile Murariu și Gabriel Dorobanțu... A fost o întâlnire tare frumoasă, cu emoție, nostalgie, cu rîsu’ - plânsu’, cu amintiri și mult farmec” – mărturisea Cleopatra Lorinţiu, Vicepreşedinte ICR Tel Aviv după întâlnirea celor trei artişti de la sediul ICR Tel Aviv cu oficiali, oameni de artă şi cultură, dar şi cu un public numeros. “Nu prea am obiceiul să mă fotografiez cu actori și interpreți, dar de data aceasta a fost aşa o stare de prietenie, confraternă și simpatie reciprocă încât nu am putut rezista... A fost o întâlnire fermecătoare. Iar cu domnul Arșinel am depănat amintiri și de la Probota - Dolhasca, locul dumnealui de naștere, dar și al mamei mele, al bunicilor mei dragi, Leonte Constantin si Elena. Am vorbit despre marele Constantin Tănase și despre moștenirea culturală uriașă lăsată de acesta ..."Mulţumim pentru atentia si aprecierea acordate evenimentelor şi activităţii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi vă așteptăm la spectacolele stagiunii 2018 - 2019.
Oana GEORGESCU , Secretar Literar Artistic & PR

  • Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `Constantin Tanase` Comunicat de Presa

  • uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”

  • uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”


Imagine
Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `Constantin Tanase` Comunicat de Presa
Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `Constantin Tanase` Comunicat de Presa
uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”
uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”
uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”
uzp.org.ro Succes în Israel al Teatrului de Revistă ”Constantin Tanase”

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020