(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti
Pe 07.02.1935, STROE şi VASILACHE, unul dintre cele mai îndrăgite cupluri umoristice ale anilor `30-`40, înscris cu litere de aur în istoria Teatrului de Revistă au prezentat "BING BANG", primul film integral cu sonor, realizat cu o aparatură construită de inginerul român Iulian Gartenberg Argani.

Este considerat și primul film muzical românesc, cu scenariu original, fiind printre cele mai vechi păstrate în întregime. Deşi, iniţial, timp de mai multe luni, niciun cinematograf nu a vrut să îl difuzeze, filmul a înregistrat un imens succes după ce a a avut premiera pe 7 februarie 1935 la Cinema Arpa, astăzi, Cercul Militar Naţional.

Acum aproape zece ani, Sala SAVOY a găzduit spectacolul dedicat celor 100 de ani de la naşterea actorului N. STROE şi a 80 de ANI de la debutul pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” a cuplului STROE şi VASILACHE. „Ei rămân în istoria Revistei româneşti nu numai cu valoarea artei lor, ci mai presus de toate, cu gestul - care adesea mi se pare incomensurabil, de a fi trăit şi de a fi murit prieteni” - scria Aurel Storin în cartea sa „Farmecul discret al revistei”, despre cei doi actori. Nicolae Stroe (1905-1990) și Vasile Vasilache (1907-1944) și-au legat numele și notorietatea de prima emisiune "Ora veselă" care s-a transmis la Radio București pe 9 ianuarie 1929. Acum, publicul spectator are ocazia să îi admire, în foaierul Sălii SAVOY, în imagini și instantanee de colecție din expoziția permanentă de fotografie ”Constelația Cărăbuș” inaugurată cu ocazia aniversării CENTENAR-ului Teatrului Tănase.

Bing şi Bang erau, în film, doi şomeri siliţi să fie directori de bancă ... în Cişmigiu. Ei cântau în parc, aşteptând să fie răsplătiţi cu ceva bani, dar, la un moment dat, primesc în dar un bilet la loterie. După ce încearcă fără succes să joace la Snagov, într-un spectacol muzical, decid să se întoarcă, înfometaţi, în Bucureşti. Intră la o Loterie şi află că biletul lor este câștigător, dar din păcate își dau seama că l-au pierdut. Pornesc în căutarea lui, răscolesc totul în locuinţa pe care o împărţeau și, în finalul cu happy-end, reuşesc să-l găsească.
În cartea sa „77 de ani în 200 de pagini”, N. Stroe povestea despre perioada petrecută alături de prietenul său:

„Ne făceam visuri măreţe şi, ca să nu le uităm, le-am scris mare pe un perete din cabina noastră. La punctul unu am trecut un film ca la Hollywood sau pe aproape. Am început să scriem scenariul.... În Capitală rulau numai filme cu prinţi şi prinţese sau conţi şi contese şi alte marafeturi. Noi am ales o poveste simplă, umană şi foarte aproape de realitate, despre doi şomeri care se numeau Bing şi Bang. Când scenariul a fost gata şi cei care l-au citit au fost încântaţi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să găsim un sponsor, aveam nevoie de cel puţin 350.000 lei, o mică avere în epocă. (...) am obţinut banii de la directorul Loteriei de Stat care ne-a impus următorul final: şomerii cumpără un loz, care se dovedeşte a fi Lozul cel mare, devenind milionari. Loteria şi-a făcut reclamă, iar noi ne-am realizat filmul. În afară de noi mai jucau: Grigore Vasiliu Birlic, Nora Piacentini, N. Gărdescu, Sili Vasiliu, Richard Rang, nu lipseau nici mama mea, coana Eugenia şi nici tatăl lui Vasilache. Studiourile noastre au fost: Cişmigiul, Grădina Icoanei, Lacul Snagov şi Ateneul Popular de pe strada Romană”...  • Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor

  • Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor

  • Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor


Imagine
Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor
Istoric 07.02.1935 STROE si VASILACHE au prezentat `BING BANG`, primul film integral cu sonor

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020