(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)
 28.01.2019 - Nepotii lui Tanase, satira politica pentru oameni mari. Primul spectacol muzical romanesc de revista jucat de copii, la Teatrul Constantin Tanase (Libertatea.ro)
 26.01.2019 - Teatrul de Revista la Ateneul din Iasi `Ca la Tanase`, in compania indragitilor actori Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Valentina Fatu si Ana Maria Donosa!
 24.01.2019 - Nepotii lui Tanase `Revista` NU are varsta ! Cum a luat nastere acest spectacol? Video Interviu Antena1 Pitesti
 23.01.2019 - Valentina_Fatu si Vasile Muraru Invitati la Kanal D Teo Show: An nou, proiecte noi, voci noi!


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.TEATRUL de REVISTA `Constantin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
2.Ziua_Mondiala a Teatrului, sarbatorita la initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
3.Alexandru_Arsinel premiat la Gala Premiilor UARF -Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film Romania 2019  
4.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
5.Nepotii lui Tanase fac zilele frumoase! Cronica de Teatru la Revista Teatrala Radio  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment organizat de CSMB la TRCT in 2019  
7.Vasile_Muraru si Valentina Fatu Invitati la Teo Show in Studioul KANAL D  
8.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
9.Israel 2018 Succes al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Comunicat de Presa  
10.Galerie Foto la Teatrul de Revista `Constantin Tanase`  
11.Galerie Video la Teatrul de Revista `Constantin Tanase`  
12.PARTENERI Teatrul de Revista `C-tin Tanase`  
13.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
14.Ziua_Mondiala a Cartii - 23 Aprilie (UNESCO)  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Echipa Ansamblului de Balet TRCT  
4.Echipa Regizori, Scenografi  
5.Echipa Orchestrei TRCT  
6.Echipa TRCT Biografii, CV  
7.Artisti Invitati in Spectacole TRCT  
..continua..

Contact Webmaster
       Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

Istoric_N. STROE, Sarbatoritul zilei Eugene Nacht-Stroe La multi ani 21.04.!


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


Teatrul de Revista `Constantin Tanase Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
SPECTACOL OMAGIAL 100 ANI "ALO, AICI E STROE"

In 14.04.2011, mari actori au omagiat prin Spectacolul "ALO, AICI E STROE", 100 ANI de la nasterea celebrului actor de comedie N.Stroe!
Fiul sau, Eugen Nacht Stroe, regizor, actor, scenarist si profesor de teatru actualmente stabilit in Israel, a lansat la Teatrul de Revista `Constantin Tanase , cartea Stroe si Vasilache. Aplauze`


Eu m-am nascut in teatru, tatal meu fiind unul dintre cunoscutii actori comici ai Romaniei din perioada aceea.
Toata copilaria mea s-a petrecut in teatru, am studiat teatrul, am terminat IATC-ul, am inceput sa joc, dar aceste idei pe care mi le-am insusit au aparut dupa colaborarea mea la Paris cu marele regizor Peter Brook care e considerat astazi cel mai mare regizor de teatru din lume.
Lucrul cu el, influenta lui si a tuturor celor cu care am lucrat atunci m-au adus la o intelegere mult mai profunda a acestei arte si astfel s-au conturat aceste idei care apar si pe site-ul studioului meu de teatru, care sunt niste motto-uri pentru mine intai si-ntai si poate pentru ceilalti interesati de acest domeniu.


STELA POPESCU si ALEXANDRU ARSINEL, FLORIN PIERSIC, HORATIU MALAELE, HORIA MOCULESCU, EUGEN CRISTEA si CRISTINA DELEANU, CRISTINA STAMATE si ADRIAN ENACHE, omagiu pentru `STROE si VASILACHE` - Cuplul de Aur al Revistei romanesti interbelice.
Nicolae Stroe (Stroe Nacht)
n. 5 mai 1905, comuna Răcăciuni, judeţul Bacău; d. 24 iunie 1990, Tel Aviv, Israel
a fost un regizor şi actor român, de naţionalitate evreu.
În perioada interbelică a făcut parte, împreună cu Vasile Vasilache,
din cuplul umoristic Stroe şi Vasilache.
Prima emisiune "Ora veselă" s-a transmis la Radio Bucureşti pe data de 9 ianuarie 1929.

După prematurul deces al partenerului Vasile Vasilache în anul 1944 (în urma unui bombardament), Nicolae Stroe a continuat solo transmiterea "live", ani în şir, a popularei emisiuni "Ora veselă", care începea totdeauna cu refrenul:
Alo, alo, aici e Stroe,
Şi roagă să-i daţi voie,
O clipă să vă-nveselească,
Să glumească,
Iar cu Voi"...

S-a nascut la 5 mai 1905 in comuna Racaciuni din judetul Bacau, insa marea parte a copilariei a petrecut-o la Bucuresti, unde s-a mutat alaturi de familia sa, fiind inscris la Scoala Evanghelica. Anii au trecut iar N. Stroe a absolvit liceul si s-a inscris la Conservator. N-a intrat din prima incercare, ci din a treia, insa destinul i-a suras, avandu-l profesor pe marele actor N. Soreanu.

N. Stroe a debutat ca figurant la Teatrul Mic - “Compania Elvira Popescu - Ion Iancovescu. Primul sau rol mare a fost “Vicontele Langeais' din “Azais' de Louis Verneuil, unde a jucat alaturi de Leni Caler si Ion Iancovescu. In timpul verii, dupa cum povestea actorul pitestean Ioan Focsa, juca mici roluri in renumita Gradina Otetelesanu, unde evoluau Leonard si V. Maximilian. La un moment dat a fost nevoie de un pianist care sa acompanieze, din culise, cu cateva acorduri.

“Fory Etterle a adus un baiat care s-a recomandat V. Bazil. Apoi am aflat ca se numea Vasilache, dar isi luase nume de scena Bazil. El mai mult ne distra pe noi, actorii, in pauzele spectacolului, il admiram cum imita din coltul gurii: xaxofonul, trompeta, banjoul si alte instrumente. Eram fermecati cu totii', marturisea Ioan Focsa.

A doua zi Nora Piacentini, sotia lui N. Stroe, care tocmai cumparase un pian, l-a invitat pe talentatul clavirist sa evolueze fara prea multi spectatori, ca invitat al familiei. Asa avea sa ia nastere cuplul umoristic “Stroe si Vasilache' care a devenit, in scurt timp, celebru. La Radio Bucuresti, incepand cu 9 ianuarie 1929, duminica de duminica, la ora 14.30, Stroe si Vasilache au bucurat ascultatorii in “Ora Vesela'. “(...) Ei raman in istoria revistei romanesti nu numai cu valoarea artei lor, ci mai presus de toate, cu gestul - care adesea mi se pare incomensurabil, de a fi trait si de a fi murit prieteni', spune Aurel Storin in volumul “Farmecul discret al revistei'.

N. Stroe a realizat un film sonor – primul film muzical romanesc - in care a jucat si l-a regizat – fiind unul dintre cele mai vechi pastrate in intregime: “Bing Bang' (1934). Anul urmator, Stroe si Vasilache au realizat filmul “Ora vesela'. Impreuna au jucat la Teatrul “Alhambra', in spectacolele de revista ale "Companiei Carabus - Constantin Tanase'. Au scris nenumarate texte pentru spectacole de revista si comedii muzicale, intre care “Acceleratul 402', “Firfirica', “Cavaler Gandac', “Saracu' Gica', `Apartamentul 42`.

In 1944, la 4 aprilie, Vasile Vasilache a murit in urma unui bombardament lansat asupra Bucurestilor. N. Stroe a continuat singur emisiunea “Ora vesela', care incepea cu celebrul refren: “Alo, alo, aici e Stroe,/Si roaga sa-i dati voie,/O clipa sa va-nveseleasca,/Sa glumeasca,/ Iar cu voi...' Impreuna cu Nora Piacentini si Mircea Septilici, N. Stroe a infiintat in 1945 Teatrul “Atlantic'. Dupa nationalizare, N.Stroe si trupa de artisti de la “Atlantic' s-a mutat la Teatrul de Estrada, dandu-i numele Teatrul satiric-muzical “Constantin Tanase'. Stroe a continuat “Ora vesela', la Radio, iar la Teatrul “Constantin Tanase' a scris, regizat si jucat in nenumarate spectacole de revista, incurajand actorii tineri si talentati.

A parasit Teatrul “Tanase' in urma unor dispute cu directorul Sandu Eliad, infiintandu-si propria trupa, de mare succes. Intre slagarele scrise si compuse de N. Stroe se afla “Trurli Trurli', “Du-ma acasa, mai tramvai', “Morarita', “Ninge, ninge' sau “Dragoste, poveste veche'.
N. Stroe a fost si scriitor – autor al lucrarilor “77 de ani, in 200 de pagini', “Vasilache', “Aplauze'.
A fost casatorit cu actrita Nora Piacentini, apoi cu artista Rolanda Camin. Cu a doua sotie are un fiu, actor, regizor si profesor de teatru - Eugen Stroe si o fiica, Dana, psiholog. In 1977 a emigrat cu familia in Israel. A murit la 24 iunie 1990, la Tel Aviv.
Foto spectacol: Dragos Constantin
Foto atmosfera, culise: Diana Stoica si Octav Ganea
Oana GEORGESCU, PR Teatrul de Revista `Constantin Tanase`
CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO


  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

  • Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere

  • Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere

  • Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere

  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

  • Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE


Imagine
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Autograf Eugen Stroe Cartea STROE SI VASILACHE. APLAUZE Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Teatrul de Revista Spectacol Omagiu pentru actorul N.STROE la 100 ani de la nastere
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE
Eugen Stroe interpretand melodii si cuplete celebre din repertoriul nemuritor al `Revistei`, cu ocazia aniversarii a 100 ani de la nasterea tatalui sau, N.STROE

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator TopFOTO Spectacol Aniversar 100 ani de la nasterea actorului N.STROE 14.04.2011

Galerie Foto la Teatrul de Revista `Constantin Tanase`

Istoric Arhiva de Aur Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

Spectacole Program Repertoriu
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media