(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Istoric Valeriu Nutescu la `TANASE` 1957-1963. Aniversare ziua de nastere 19.01. La multi ani !


Bilete spectacoleTeatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

Valeriu Nutescu actor la Teatrul de Revista `C-TIN TANASE` in perioada 1957-1963.
La multi ani la aniversarea zilei de nastere 19.01.!


Artist Liric la Theatrul de Estrada '' Constantin Tanase '' et Metteur en Scene au TVR 1956-1982 !
A fost regizor la TVR (Televiziunea Română).
A studiat la L'universite de ''Haimanale'' , ''Constantin Tanase ''

"M-am nãscut in România pe 19.01.1937 la București. Școala primarã și elementarã am facut-o la școala Floreasca iar liceul l-am fãcut la Sf. Gheorghe pe Calea Victoriei. În 1947, am cunoscut la patinaj pe lacul Floreasca din capul strãzii în parcul Jianu unde aveam casa noastrã, pe William Bissel atașat la ambasada americanã de la București. Era o personã foarte cumsecade și iubea copiii. A stat în România din 1947 pînã în 1951. În toatã aceastã perioadã, Securitatea Românã a încercat sã mã transforme în Mata Hari. Din pãcate pentru ei n-aU reușit. Eram deja un Jazz Man. În 1951 tot parcul Jianu a fost evacuat în 24 de ore cu armata pentru ca sã se instaleze comitetul central al partidului comunist Român. Imaginați cã am fost evacuați din propria noastrã casã. Abuz tipic dictaturii comuniste.
În 1944 la virsta de 7 ani cîntam deja muzica de jazz pe care o ascultam la postul de radio din Tanger, Maroc in cadrul emisiunii music USA. Prezentator al emisiuni erea, Wilis Canover. Acolo am auzit pentru prima oara pe: Frank Sinatra, Tony Bennetsi si Ella Fidgerald, care au devenit preferatii mei. In acel moment am hotarit sa devin cel mai mare cintaret de jazz din Rominia, dar la 31 Decembrie Regele Mihai I a abdicat, fortat de Stalin, comunistii au luat puterea si Jazzul a devenit prohibit, deoarece venea din USA.

Il faceam pe ascuns din cind in cind intre noi . In 1946 insa fratele meu cel mare Octavian m-a luat cu el la cel mai mare concurs de jazz ‘’ CUPA AGITOT‘ ’unde au participat cele mai bune formatii de Jazz ale timpului, printre care: Teodor Cosma, Edmond Deda, Sergiu Malagamba. Joe Raininger si alti . La sfirsitul concursului , formatia condusa de Teodor Cosma a cistigat cupa.

Acolo am ascultat-o si pe cintareata en vogue Toto Gruia Nicolau, care a emigrat in acelas an in USA . Numele de artist, Valeriu Nutescu mi-a fost pus la virsta de 18 ani, de Teodor Cosma pe atunci dirijorul orchestrei casei de discuri "ELECTRECORD". Tot pe atunci l-am cunoscut si pe fiul sau Vladimir Cosma, mare compozitor si orchestrator care a scris muzica la numeroase filme de lung metraj , printre care "Umbrelele din Serburg" ( Capodopera cinematografica ). A facut deasemenea multe orchestratii pentru Michael Legrand. In 1954 am incercat impreuna cu excelentul pianist IANCI KEOROSII sa facem un concert de Jazz la care participa si AURA URZICEANU si PUICA IGIROSEANU dar pina la urma nu am reusit sa obtinem aprobarea organelor in drept.
Din pacate am fost o perioada mult prea scurta prieten cu EUGEN CICEU un alt extraordinar pinist de Jazz. La numai putin de un an a fugit in Grmania unde a ajuns in scurt timp dirijorul celei mai mari case de discuri din Berlin.

In 1957 am intrat la Teatrul de Revista Constantin Tanase, unde am avut placerea sa cint alaturi de marele dirijor si compozitor GELU SOLOMONESCU. Cu aceastã ocazie am avut plãcerea sã cunosc și sã admir marea pleiadã de actori de revistã ca: PUIU CÃLINESCU, ION ANTONESCU CÃRÃBUȘ, ELENA BURMAZ, ZIZI ȘERBAN, DAN DEMETRESCU și bineînțeles marele maestru N. STROE.

Aș putea sã zic cã ucenicia artisticã am facut-o acolo la teatrul Constantin Tãnase, alãturi de regizorul de culise “Nea Țicu” și grupul de balet condus de maestrul SANDU FAYER. Revista `58 a fost una din cele mai reușite spectacole de care îmi amintesc cu plãcere, pusã în scenã de directorul teatrului și regizor bine cunsoscut NICOLAE DINESCU avînd ca asistent pe NICOLAE FRUNZETTI. A fost un extraordinar succes al Teatrului Constantin Tãnase. Vizavi la casa de bilete, veneau oameni sã stea la coadã de pe la orele 11 seara pînã a doua zi dimineața, cînd începea vânzarea biletelor.

In 1963 m-am mutat la Teatrul de proza si revista "BARBU DELAVRANCEA" unde am cintat alaturi de dirijorul si compozitorul MARCEL IONESCU. Acolo am devenit maestrul quatris, deoarece publicul nu ma lasa sa ies din scena fara sa cint 4 piese.
In 1969 am intrat la televiziunea ROMANA ca regizor de studiou, apoi ca regizor de montaj, regizor de emisie si realizator de emisiuni muzicale. Marile emisiuni de varietati de simbata seara, precum si CERBUL DE AUR de la BRASOV le-am facut alaturi de ALEXANDRU BOCANET si VALERIU LAZAROV. Deasemenea alaturi de redactorii care lucrau ca realizatorii la marile emisiuni de varietati de simbata seara: MARIN TRAIAN, DAN MIHAESCU si GRIGORE POP.

In 1982 am plecat in CANADA unde am cintat in diverse concerte de binefacere. As mai avea multe sa va povestesc dar nu mi-am propus sa scriu un roman, ci sa va dau numai citeva detali pentru a va forma o idee despre tumultoasa mea viata artistica."

SURSA

  • Istoric 1957-1963 Valeriu Nutescu la Teatrul de Revista `CONSTANTIN TANASE`

  • Istoric 1957-1963 Valeriu Nutescu la Teatrul de Revista `CONSTANTIN TANASE`

  • Istoric 1957-1963 Valeriu Nutescu la Teatrul de Revista `CONSTANTIN TANASE`


Imagine
Istoric 1957-1963 Valeriu Nutescu la Teatrul de Revista `CONSTANTIN TANASE`
Istoric 1957-1963 Valeriu Nutescu la Teatrul de Revista `CONSTANTIN TANASE`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020