(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Nae_Alexandru Interviu Exclusiv in Investigatorul Mai 30.05. 2011.Media


Bilete spectacole


Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Interviu Investigatorul

30.05.2011
Actorul teatrului Constantin Tãnase crede cã vremurile sunt prea tehnologizate
Nae Alexandru: "Mi-ar fi plãcut sã trãiesc în altã epocã!"

Nae Alexandru: Nu mi-am dorit niciodatã altceva decât sã devin actor. Sunt actori care s-au gândit sã devinã arhitecţi, doctori, constructori, orice altceva. Eu nu am vrut asta. Chestia asta vine şi în familie. Eu am fost crescut de nişte mãtuşi şi bunici. Nu erau actori, dar lucrau în teatru alãturi de regizori, fãceau parte din personalul auxiliar. Bunica mea a fost cabinierã la teatrul Bulandra, mãtuşa a fost pictor scenograf la teatrul de Operetã şi la teatrul Odeon, iar unchiul meu a colaborat o bunã perioadã de timp cu Teatrul Naţional din Bucureşti unde a ocupat mai multe funcţii administrative.

REP. : Toate aceste elemente te-au îndemnat sã mergi pe drumul pe care l-ai ales, actoria...
Nae Alexandru: Da, pentru cã auzeam de la rudele mele lucruri bune. Aceste lucruri m-au împins cãtre teatru.

REP. : În ce fel ai început sã cochetezi cu teatrul?
Nae Alexandru: Eram mic, de la patru ani mã duceam la teatrul Bulandra unde lucra bunica mea. Copil fiind, nu înţelegeam mare lucru din teatru, sã vãd câteva spectacole de mare anvergurã pe scena de la Bulandra. În anii aceia, în 1982, am asistat la piesa “Amintiri”, de Alexei Arbuzov, un spectacol cu Gina Patrichi. Nu înţelegeam subiectul piesei, dar mã fascina jocul actorilor, luminile, decorul, tot ce se întâmpla acolo. Am vãzut celebrul “Hamlet”, cu Ion Caramitru, la Grãdina Icoanei. ªtiam doar cã este vorba de Hamlet, care e un mare personaj şi un prinţ. Atât ştiam.

REP. : Din acel moment ţi s-a inoculat aceastã idee, de a deveni parte integrantã cu scena?
Nae Alexandru: Ideea aceasta a rãmas, de atunci, în mine. Am vorbit cu mãtuşile mele şi le-am spus cã mã intereseazã actoria. Acest lucru s-a întâmplat în ultimii ani de şcoalã generalã. Atunci mi-am dat seama cã vreau sã urmez aceastã cale. Luam foarte multe discuri. Aveam un pick-up acasã şi cumpãram de la magazinul Muzica aceste discuri. Acestea conţineau momente vesele ale unor actori, cuplete muzicale. Acolo am descoperit marile nume ale teatrului românesc, începând cu Amza Pellea, cu celebrul personaj “nea Mãrin”, ªtefan Mihãilescu-Brãila, Toma Caragiu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu, Nae Lãzãrescu şi Vasile Muraru. Toţi erau pe discuri.

REP. : Când ai intrat prima datã în pielea actorului?
Nae Alexandru: Prima datã s-a întâmplat la sfârşitul clasei a opta, când am copiat de pe discuri nişte cuplete, monoloage şi scenete. Þin minte cã am fãcut o scenetã de pe discul doamnei Tamara Buciuceanu. Era o scenetã în care ea interpreta cu Sandu Sticlaru, soţia cu soţul care venea acasã dupã mai multe ore de muncã şi ea nu vroia sã îi dea sã mãnânce şi îl chestiona... Eu am interpretat aceastã scenetã, la serbarea sfârşitului clasei a opta, împreunã cu un coleg de-al meu, Iulicã. Eu eram domnul iar colegul meu, mai mic de înãlţime, a interpretat rolul soţiei. Profesorii şi colegii s-au distrat copios pe seama noastrã. Încã din acea perioadã fãceam tot felul de monoloage.

REP. : A urmat liceul, o etapã esenţialã în viaţa ta. Cum a fost aceastã etapã?
Nae Alexandru: În acea perioadã, am început sã îi imit cu mare succes pe toţi actorii din România. Îi imitam perfect, de la ton la gesturi. Era începutul anilor ’90. Începusem sã îi vãd şi la televizor, se difuzau materialele mai vechi cu marii actori ai ţãrii. Îi imitam pe Amzea Pelea, Toma Caragiu, Jean Constantin, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nae Lãzãrescu şi Vasile Muraru.
De atunci, o colegã mi-a sugerat sã iau nişte cursuri de actorie. Eu m-am dus la ªcoala Popularã de Artã din Bucureşti.

REP. : Cum vedeai în acel moment teatrul?
Nae Alexandru: Era un vis, ceva fascinant. Aveam aceste modele pe care le şi imitam. În plus, aveam şi susţinerea mãtuşei mele, Mari Angelescu, care m-a crescut şi pe care eu am considerat-o mama mea.

REP. : Aşadar, ai ajuns la ªcoala Popularã de Artã din Bucureşti. Cum a fost începutul?
Nae Alexandru: Eram în clasa a noua. M-am dus împreunã cu o colegã, l-am cunoscut acolo pe cel care avea sã-mi devinã primul profesor de teatru, actorul Ion Arcudeanu. Am început sã imit, el a început sã râdã şi m-a acceptat la cursurile de actorie. Mi-a cerut ca, începând de atunci, sã uit un cuvânt: imitaţie. Am venit acasã, i-am spus "mãtuşii mele-mama mea" cã am fost acolo şi trebuie sã plãtesc o taxã. Ea m-a susţinut din prima clipã. A vorbit la telefon cu profesorul şi nu a fost nicio problemã.

REP. : Care au fost punctele de reper din ªcoala Popularã de Artã?
Nae Alexandru: Am început, în acea perioadã, sã vizionez foarte mult teatru. Mã duceam de trei ori pe sãptãmânã la teatru. Am vãzut toate spectacolele importante din anii ’90 din Bucureşti. Am vãzut la Teatrul Naţional, ţin minte, “Bãdãranii”. La Bulandra, am vãzut o serie de spectacole minunate cu ªtefan Bãnicã, Mariana Mihuţ şi Florian Pitiş.
Da, vedeam multe spectacole de comedie, peste tot. L-am vãzut pe Puiu Cãlinescu la Teatrul de Revistã. Sãptãmânã de sãptãmânã, vedeam douã-trei spectacole. Am constatat cã aveam capacitatea de a memora fragmente întregi din piesele de teatru. Mai ales bucãţile care îmi plãceau. Mã duceam la cursurile de actorie de la ªcoala Popularã de Artã şi, în felul acesta, îmi dezvoltam şi capacitatea de comunicare, felul de a povesti, lucru necesar pentru aceastã profesie.

REP. : Ce s-a întâmplat dupã cei doi ani petrecuţi la aceste cursuri de actorie?
Nae Alexandru: Acest curs de actorie s-a încununat cu un spectacol pe care l-am fãcut cu profesorul nostru şi cu o tânãrã regizoare, care era colega noastrã, pentru un festival de teatru al Bucureştiului. Acest spectacol a avut loc la Cercul Militar Naţional. Am fãcut “Ursul” de Cehov. Am luat premiu.

REP. : Care era distribuţia în aceastã piesã?
Nae Alexandru: Distribuţia era formatã din trei actori. Eu interpretam sluga, pe bãtrânul servitor, un rol de compoziţie.

REP. : Ce s-a întâmplat în cadrul acestui festival, a fost o experienţã nouã?
Nae Alexandru: În cadrul acestui festival, la spectacole a fost o trupã de teatru care a prezentat piesa “Cântec de leagãn pe muzicã rock”, în regia lui Grigore Popa. Spectacolul era fãcut în acel moment de trupa “Eveniment, salut!”, şi mi-a plãcut foarte mult.

REP. : Ce s-a întâmplat mai departe?
Nae Alexandru: Am mers împreunã cu un prieten la aceastã trupã şi l-am cunoscut pe regizorul Grigore Popa. Dumnealui m-a cunoscut, mi-a explicat cã trupa de teatru pe care o conduce participã la festivalurile de teatru pentru amatori prin ţarã şi m-a întrebat ce ştiu sã fac. Eu îmi creasem un repertoriu de poezii, fabule şi monoloage, pentru cã profesorul Arcudeanu mi-a spus cã meritã sã încerc la Institutul de Teatru. Deja ştiam, la sfârşitul clasei a zecea, cã eu voi încerca la Teatru. Aşadar, am expus repertoriul, am fost acceptat şi am început sã lucrez cu regizorul Grigore Popa.

REP. : Cât de mult s-a schimbat destinul tãu în teatru din acel moment?SURSA: https://issuu.com/emilpop/docs/investigatorul-mai-2011
DETALII SPECTACOLE -CLICK PE DISTRIBUTIE, APOI PE NUMELE ARTISTILOR PENTRU MAI MULTE FOTO CU FIECARE DINTRE EI

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • Nae_Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase` Interviu Investigatorul

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

  • Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`


Imagine
Nae_Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase` Interviu Investigatorul
Nae_Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase` Interviu Investigatorul
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`
Nae Alexandru actor Teatrul Revista`C-tin Tanase`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020