(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 
ARHIVA STIRI  «-»  2019 Articole, Interviuri
inapoi
Bilete
   Program28.01.2019 - Nepotii lui Tanase, satira politica pentru oameni mari. Primul spectacol muzical romanesc de revista jucat de copii, la Teatrul Constantin Tanase (Libertatea.ro)


Ce faci când găsești 17 copii talentați, pasionați de muzică și de actorie și dornici să cucerească publicul?

Îi aduci împreună la Teatrul de Revistă și îi transformi în "nepoții lui Tănase". Asta a făcut actorul Alin Gheorghișan, regizorul spectacolului „Nepoții lui Tănase”. El vorbește despre copiii din echipa sa de parcă ar fi ai lui, mândru chiar și după a treia reprezentanție a primului spectacol muzical românesc de revistă jucat de copii, care satirizează prezentul pe înțelesul tuturor.

Au lucrat aproape un an ca să pună în scenă un spectacol de dans, actorie și muzică de două ore „Nepoții” sunt 17 copii cu vârste între 6 și 16 ani. Toți au avut legături cu scena de când erau foarte micuți. Au jucat în piese de teatru, au cântat la „Vocea României Junior” sau au făcut canto cu Alina Sorescu, dar în ciuda vârstei lor fragede, au învățat repede coregrafiile, replicile și cântecele pentru spectacolul care a intrat de curând în stagiunea teatrului, spune Alin Gheorghișan, care recunoaște că a fost un casting dificil, pentru că s-au prezentat mulți copii talentați.

La final însă, au rămas cei mai buni. Aproape un an i-a luat echipei să se pregătească, iar munca depusă de cei mici s-a văzut pe scenă și a fost apreciată prin aplauzele sălii pline, la finalul reprezentației de două ore.

„Este un spectacol foarte interesant, care place foarte mult copiilor, iar părinții, dacă îl înțeleg – și îi înțeleg mesajul și realitatea -, pot proiecta un viitor de succes al acestei mici echipe”, spune Alin Gheorghișan.

Copilul Viorica, aluzia la gafele premierului Spectacolul cuprinde mici scenete și momente comice care oglindesc realitatea în același stil cunoscut al teatrului de revistă, împletite cu momentele de dans pregătite de trupa Dance World a Alinei Cimpoieru.

Privind dincolo de jocul actoricesc al copiilor, teme precum vedetismul și cum poți crede în mod greșit că ajungi faimos dacă postezi fotografii în poziții senzuale pe rețelele de socializare, ori desele greșeli de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă sunt teme actuale, abordate în spectacol. Astfel, copiii s-au transformat în mici Alex Velea, Dorian Popa sau Lady Gaga, le-au imitat gesturile și modul de a vorbi, iar un îngeraș a vrut să devină vedetă cu orice preț, așa că s-a machiat strident și a pozat cu buzele țuguiate și cu mâinile în șold pentru Instagram.

Pe scenă a fost adus și copilul Viorica. Într-o sală de clasă, profesoara o întreabă pe fetița cu părul blond care sunt principalele forme de relief din țară, iar răspunsul vine foarte sigur: nordul, sudul, estul și vestul.

„Viorica este copilul general, este copilul luat ca termen, în general. Ne-am ancorat în chestia asta ca să creăm un pic de umor. Copiii înțeleg chestia asta, ei se amuză de starea de fapt, nu îi amuză greutatea personajului sau mesajul personajului din spate. Acesta este, așa, un artificiu pentru părinții care vin și nu trebuie să se plictisească la un spectacol dedicat copiilor”, explică regizorul decizia de a strecura un moment de satiră politică în spectacol.

Cinci reprezentații ale „Nepoților lui Tănase” pe scena Teatrului de Revistă, dar sunt deja pregătiți pentru un turneu prin țară Spectacolul „Nepoții lui Tănase” a intrat în stagiunea teatrului de revistă, având premiera pe 23 decembrie anul trecut. Copiii urmează să mai aibă spectacole pe scena Teatrului Constantin Tănase până la sfârșitul lunii februarie.

Sunt însă pregătiți pentru un turneu în țară în viitorul apropiat. „Copiii sunt pregătiți pentru deplasare, pentru altă scenă, pentru alt public, dar cel puțin o lună-două vrem să jucăm spectacolul aici, pentru că este spectacolul teatrului nostru”, mai spune Alin Gheorghișan. Citeşte întreaga ştire: VIDEO/ "Nepoții lui Tănase", satiră politică pentru oameni mari.

Primul spectacol muzical românesc de revistă jucat de copii, la Teatrul Constantin Tănase


<< Inapoi

    Pagina 1 din 1   

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020