(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

Recenzii jurnalisti: Loreta Popa, Roxana Roseti, Cristina Cojucar

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
RECENZII de la jurnalisti

“Jocul actorilor de revistă are ceva aparte, un fin simt al observatiei, sobrietate, minuţiozitate în caracterizarea variată a personajelor, umor si vervă neobosită. Frumosi, exuberanti, cu un tonus de invidiat, peste actorii de la Tănase pare că timpul refuză să-si pună amprenta.

Secretul?
Măria Sa, Publicul.
Pentru el trudesc, muncesc, respiră, trăiesc, adună si risipesc cu dărnicie din prea plinul sufletesc. Cei care îi iubesc de-o viată îi aplaudă, îi adoră si îi au ca idoli...

Sigur nu poti să vorbesti despre Teatrul Tănase fără să te gândesti la directorul lui, Alexandru Arsinel, la Stela Popescu, prea iubita noastră actrită de o efervescentă cu totul specială, la Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, un cuplu răsfătat de public si de soartă.

Apoi la Adriana Trandafir, Cristina Stamate, doamna fără de care Teatrul Tănase ar fi atât de sarac, Adrian Enache, Mirela Boureanu-Vaida, dar si la tânărul Cristi Simion, un actor în plină ascensiune, si Alin Gheorghisan, a cărui voce nu mai are nevoie de prezentare.

Regizorul Bitu Fălticineanu, un stâlp al teatrului, coregraful Cornel Popovici si membrii trupei de balet, mă gândesc în mod special la Eduard Chiritescu, solist si unul dintre preferatii mei.

Apoi Teatrul Tănase fără Aurel Storin, nu se poate, la fel fără doamna arh. Theodora Dinulescu, scenograful teatrului. La Tănase succesul de casă este ceva sigur, oamenii vin pentru că sunt primiti cu bratele deschise, iar pe ici pe colo, la iesirea de la spectacol vezi o lacrimă în coltul ochilor.

Energia pozitivă pe care o simt la sfârsitul fiecărui spectacol este singurul factor de decizie în alegerea mea.”...


Loreta Popa, Redactor “JURNALUL NATIONAL”

* * * * *

Am avut onoarea să merg împreună cu familia la o piesă la Teatrul Tănase invitată chiar de marele actor Alexandru Arsinel. De felul meu nu prea am răbdare, dacă piesa de teatru nu este captivantă, nu rezist să o vizionez până la capăt.

Însă, la Teatrul de Revistă pot spune că nu m-am miscat deloc de pe scaun si am râs cu lacrimi aproape tot spectacolul. A fost cu adevărat fascinat.

De atunci îmi invit toti prietenii să meragă la Teatrul Tănase pentru că este cu adevărat o onoare si o bucurie sufletească extraordinară sa îti încarci bateriile la un astfel de spectacol.

Actualmente observ ca Teatrul Tanase are o bună imagine si mă bucură faptul ca artistii lui sunt pusi în prim plan în diferite publicatii de specialitate.

Felicitari!”


Cristina Cojucar, Publisher “REPLICA VEDETELOR”

* * * * *

Te iubesc, Teatrule de Revistă!

Pentru mine Teatrul de Revist㠓Constantin Tănase” înseamnă o lume pe treptele căreia as fi vrut să mă nasc. Cât de neomenos ar suna, mi-ar fi plăcut să fiu copilul din flori al unei garderobiere de la Teatrul de Revistă. Pe care într-o seară să o fi apucat-o durerile facerii si să mă fi născut undeva în preajma cântecului “Vânzătoarea de plăceri”.

Iar apoi, mai târziu, să pot dansa french cancan-ul pe scena Revistei, într-o întorsătură a destinului care transformă fiica garderobierei în dansatoare. Să pot arunca salul din pene neapărat mov sau rosii în public, să pot chibzui jobenul smechereste pe-o ureche, să pot dansa tango când îmi vine, să o pot imita pe Marlene Dietrich, să îmi închipui că sunt firimitura din palmele lui Edith Piaf…

Dar, într-un suprem efort al imaginatiei, să pot fredona imediat după ce maestrul Constantin Tănase în persoană ironiza personalităti ale vremii sale (vă dati seama cum ar fi ironizat el acum criza?): “Sunt, vânzătoare de plăceri si în taina unei seri îti dau tot ce îmi ceri…”

Teatrule de Revistă, îti dau tot sufletul meu, dacă îmi permiti un dans pe scena ta, în prag de seară, cu aromă de cortină de înaltă clasă, cu aromă de Alexandru Arsinel, de Vasile Moraru, de Nae Lăzărescu, de Cristina Stamate, de Adriana Trandafir, cu aromă de toti cei ale căror nume nu îmi vin în minte acum din cauza emotiei, cu aromă de garderobiere, de masinisti, de dansatoare, cu aromă de tot ceea ce mai vrei tu!

Dragă Teatrule de Revistă, acum vreo trei ani, când brusc mi-am adus aminte că în copilărie îmi doream să mă fac actrită, iar mama mi-a zis că nu se face să ajung o actrită ratată la 38 de ani, mi-am “făcut” o fotografie pe care nu am arătat-o nimănui până acum.

Dar atunci când am făcut-o, gândul meu a fost (nu te mint!) la tine, la ceea ce mi-a zis mama, si la faptul că nu a avut dreptate. Deoarece pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă spectacol nu cunoaste limite si vârstă.

Dragă Teatrule de Revistă, îti dedic această fotografie, sşi închipuie-ti că pe spatele ei scrie:
“Multumesc pentru faptul că m-ai făcut nu femeie, ci spectacol. Te iubesc, Teatrule de Revistă!”.


Roxana Roseti, Editor “JURNALUL NATIONAL”
  • Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii

  • Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii

  • Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii


Imagine
Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii
Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020