(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)
 01.02.2019 - Valentina_Fatu Patrascu interviu: Se implinesc 5 ani de cand colaboreaza cu Vasile Muraru (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

SOSESC DESEARA cu Teatrul `C.Tanase` Cronica de Serban Cionoff la Radio Romania Cultural 16.12.2014


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr

Click pentru program BILETELE se pot CUMPARA ONLINE direct pe site-ul nostru

http://bilete.teatrultanase.ro/Step10_ChooseShow.aspx

sau direct de la Casa de Bilete (Telefon 021.315.56.78 si Mobil: 0762.251.366)
Teatrul de Revista `Constantin Tanase` (Sala SAVOY) - Bucuresti, Calea Victoriei nr.33, program zilnic orele 09 - 19.


SOSESC DESEARA
Cronica de Serban Cionoff la Radio Romania Cultural
16.12.2014
A trecut ceva vreme de când pe scena Teatrului „Constantin Tãnase” se joacã Sosesc desearã, aceastã spumoasã si mereu tânãrã comedie a lui Tudor Musatescu. si, deloc surprinzãtor, iatã cã dupã atâtia ani de la premierã, o regãsesc la fel de vie, de tânãrã si de drãcoasã.

Sincer sã fiu, nu pricep de unde au scos unii critici – poate mai priceputi decât mine sau poate doar mai exigenti decât subsemnatul – cã montarea lui Nae Cosmescu nu ar fi tocmai ceea ce s-ar putea numi „punere în scenã” si cã nu ar dovedi unde e mâna regizorului. Dimpotrivã, cred cã Nae Cosmescu a avut flerul de a-i fi citit pe actori si, mai ales, de a-i fi distribuit, pe fiecare, ca nimeriti interpreti, fãcând din fiecare cei mai nimeriti tãlmãcitori ai personajelor. Astfel, Ana Maria Donosa este o Anisoara frumoasã, simplã si fireascã, nu zic ba, cam desuetã dacã o raportãm la fitoasele noastre de Dorobanti. si tocmai de aici vine sarmul ei duios si cuceritor de ne-actual. În schimb, Valentina Fãtu e o tante Adelle (o râzgãiesc si eu, mde!) de toatã isprava, amestec de toapã frivolã si de nãbãdãioasã femeie de stilul lui „ce-am avut si ce-am pierdut”. Ipocritul amic are în Nae Alexandru un alter ego demn de descendenta caragialescã, asa dupã cum Cristi Simon face din Puiu smecherasul simpatic si sincer care, pânã la urmã, vede cã nu caii verzi pe pereti ai lui Lollote (nu era mai bine dacã o chema… Cocote?), ci numai candoarea dulce a Anisoarei îl convinge cã nicãieri nu îi stã mai bine ca acasã.

Cât despre Paula Rãdulescu nu pot decât sã regret cã Nenea Tudoricã nu a vãzut-o pe scenã, fiindcã altminteri te pomenești cã se rãzgândea si o fãcea pe slujnicuta moldoveancã mai tinericã decât Anisoara si Puiu. Uite numai asa, de sâc, sâc, sâc!

L-am lãsat la urmã într-adins pe Vasile Muraru fiindcã Olimpiu al lui e un amestec inteligent dozat de meschinãrie si sufletism, de fariseim si de sentimentalism.

În tot, o captivantã „comedie sentimentalã din lumea provincialã”, dupã cum asa de bine i-a spus eminentul teatrolog Virgil Brãdãteanu. Este, însã, vorba asta o depreciere, cum, poate, se vor grãbi sã creadã unii sau altii? Nicidecum, este un compliment, fiindcã, zãu asa, dupã atâtea mondenitãti frivole si agresive, chiar cã îti vine dor de farmecul discret al câte unei urbe mici si tihnite, precum fabulosul Câmpulung Muscel.

As fi putut sã pun punct acestor notatii si, dupã asta, sã mã iscãlesc frumos. As fi putut, dar uite cã nu mã lasã inima sã închei fãrã a face o mãrturisire de suflet. Mã numãr printre aceia (vai, tot mai putini!) care a avut privilegiul de a frecventa redactia revistei „Viata Româneascã” prin ultimii ani ai deceniului zis 60 din veacul cu nume de revistã de literaturã universalã. Aici, în clãdirea din fostul bulevard Ana Ipãtescu nr. 15 (la numãrul 15 A, la etajul IV, locuise o vreme si Jancsy Körössy, jazzman-ul de geniu), se aflau redactiile revistelor literare ale Uniunii Scriitorilor – „Viata Româneascã”, „Gazeta literarã” (ulterior „România literarã”) si „Luceafãrul” – unde, dacã aveai ceva noroc… si tupeu, îi putea vedea pe F. Brunea-Fox, Aurel Baranga sau pe Tudor Musatescu, veniti cu ceva treburi scriitoricesti sau numai asa, ca sã îi salute pe colegii lor de vorbã scrisã si tipãritã: Eugenia Tudor-Anton, Remus Luca, N. Tertulian, Jean Grosu, Vladimir Colin, Domnica Gârneatã si, în mod cu totul si cu totul special, pe Doamna Lisette Daniel-Brunea, sotia regelui neîncoronat al reportajului românesc.

În ceea ce îl priveste pe Nenea Tudoricã (dupã cum, la recomandarea doamnei Lisette, îmi dãduse voie sã îl apelez) acesta era pur si simplu nãucitor. Îi citisem piesele, pe unele le vãzusem chiar pe scenã, asa dupã cum îi asteptam cu nerãbdare si îi recitam pe nerãsuflate „musatismele” ce apãreau în fiecare vineri în „Contemporanul”, seria George Ivascu. Ca de pildã: „Cine nu munceste ne mãnâncã” sau „Omul care nu e capabil de nimic, e în stare de orice.” Când se întâlnea pe holurile sau prin birourile redactiei cu Brunea-Fox atunci puteai fi sigur cã se lasã cu un regal de vorbe de duh. De pildã, s-a nimerit ca în ziua în care a fost înmormântat Henri Coandã sã moarã Victor Eftimiu. Drept pentru care Nenea Tudoricã a si scos vorba: „Care este efectul Coandã? Victor Eftimiu!”

Se povesteste cã presimtindu-si sfârsitul, Nenea Tudoricã îsi mustra, cu o duioasã amãrãciune, câte un prieten mai uituc: „De ce nu vii sã mã vezi? O sã mã duc si o sã îti parã rãu…”

De aceea nu pot decât sã multumesc minunatei trupe de la Teatrul „Constantin Tãnase” fiindcã, iatã, ne-a invitat sã ne întâlnim cu Nenea Tudoricã fix desearã, asa dupã cum ne-a anuntat el însusi cã va sosi.

Detalii articol in>>
http://revistateatrala.radioromaniacultural.ro/?p=14440 Nenea Tudoricã sosește ďż˝n fiecare searã!
DETALII SPECTACOL `SOSESC DESEARA` - CLICK PE DISTRIBUTIE PENTRU MAI MULTE FOTO CU FIECARE DINTRE ARTISTI:

Distributie

Foto

Video

Bilete

Program

Media

  • Teatrul `C-tin Tanase` Cronica de Serban Cionoff `Nenea Tudorica soseste in fiecare seara cu trupa` Radio Romania Cultural.ro

  • Teatrul `C-tin Tanase` Cronica de Serban Cionoff `Nenea Tudorica soseste in fiecare seara cu trupa` Radio Romania Cultural.ro

  • Teatrul `C-tin Tanase` Cronica de Serban Cionoff `Nenea Tudorica soseste in fiecare seara cu trupa` Radio Romania Cultural.ro


Imagine
Teatrul `C-tin Tanase` Cronica de Serban Cionoff `Nenea Tudorica soseste in fiecare seara cu trupa` Radio Romania Cultural.ro
Teatrul `C-tin Tanase` Cronica de Serban Cionoff `Nenea Tudorica soseste in fiecare seara cu trupa` Radio Romania Cultural.ro

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator TopFoto SOSESC DESEARA Album Spectacol 2014

TRCT Spectacole Program Repertoriu

VIDEO din Spectacolul SOSESC DESEARA 2014
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media