STIRI DIVERSE MEDIA
 03.12.2017 - Sala Studio a Teatrului Sica Alexandrescu va purta numele marii actrite Stela Popescu
 24.11.2017 - Stela Popescu `Eu te plang...poporul te plange, Stela mea`(Alexandru Arsinel) Ganduri de la cei ce au iubit-o si nu o vor uita
 24.11.2017 - STELA ! DE CE ?! Tot romanul o plange, indiferent pe ce parte de pamant vietuieste (Smaranda Oteanu Bunea)
 24.11.2017 - STELA POPESCU . ZIUA IN CARE A MURIT ARTISTA…! (Confluente.org, Aurel Zgherean)
 23.11.2017 - Teatrul Stela Popescu va duce mai departe spiritul unei mari artiste

Sala SAVOY Teatrul de Revista `C-tin Tanase` inaugurare dupa modernizare 20.09.2009 +++

Contact Webmaster
ARHIVA STIRI - toti anii  «-»  2017 Articole, Interviuri
inapoi
Bilete
   Program03.12.2017 - Sala Studio a Teatrului Sica Alexandrescu va purta numele marii actrite Stela Popescu


Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu va purta numele marii actrițe Stela Popescu. Aceasta a jucat în sute de spectacole anual, în anii petrecuți pe scena teatrului brașovean 24 noiembrie 2017 1:24 PM de Ionuț Dincă

Pentru a-i cinsti memoria și ca semn de recunoaștere primarul Brașovului, George Scripcaru, a propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actrițe Stela Popescu, care ieri s-a stins din viață. „Ne exprimăm regretul pentru trecerea în neființă a uneia dintre cele mai mari actrițe ale scenei românești, doamna Stela Popescu, cetățean de onoare al municipiului Brașov.

Pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Brașovul, orașul său de adopție, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actrițe”, a spus primarul.

Totodată, săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza, in memoriam, filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu.

Aceasta a devenit Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov în anul 2015 ca semn de recunoaștere pentru întreaga activitate, iar în luna mai a acestui an i-a fost înmânată diploma de cetățean de onoare. Stela Popescu s-a născut în Basarabia, iar în timpul celui de Al Doilea Război Mondial s-a mutat cu mama ei la Brașov. A urmat cursurile Liceului Principesa Elena (actualul Colegiu Național Unirea).

În 1953, Stela Popescu a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care a renunțat însă după un an și jumătate, cînd intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956, a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să joace teatru.

La sfârșitul facultății a fost repartizată la Teatrul Dramatic din Brașov, unde a jucat și în peste 400 de spectacole pe an. Din 1963 pînă în 1969, Stela Popescu a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“. În 1969, actrița s-a angajat la teatrul de Comedie și a continuat colaborarea cu Radiodifuziunea Română. În paralel, a colaborat cu Revista Românească, recistă apărută sub condeiul lui Mihai Maximilian.

De altfel, Stela Popescu s-a căsătorit în 1969 cu Maximilian, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Timp de 24 de ani a jucat la Teatrul de Comedie, iar vara, cînd se încheia stagiunea teatrală, la Grădina Boema. În 1993, a revenit la Teatrul „Constantin Tănase“.

<< Inapoi

    Pagina 1 din 1    Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2017
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media