(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008

Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Ole, Tanase! Romani pentru Romani in Valencia 2008
Romanian Global News

Romanian Global News

20.11.2008
Artistii romani de la teatrul de revista „Constantin Tanase” din Bucuresti s-au aflat recent, in perioada (05-11.11.2008), pentru a treia oara in Spania, in cautarea unui public care mereu a venit la spectacolele lor, care de aceasta data s-a numit „Ole Tanase”.

Directorul teatrului, Alexandru Arsinel a organizat cu echipa de la „Constantin Tanase” doua spectacole la Castellon si la Valencia, unde multi romani au putut retrai momente de bucurie alaturi de cei mai indragiti artisti. Initiativa teatrului „Constantin Tanase” a fost una de solidaritate, mai ales ca artistii au venit gratis.

Alexandru Arsinel a spus ca acest lucru este ca un gest de recunostinta fata de un public care niciodata nu i-a uitat.

„Venirea noastra aici e un proiect pe care noi l-am pus la punct anul trecut, avand ca partener si sustinator primaria capitalei. Este un gest de recunostinta pentru actul de eroism al romanilor care, parasindu-si tara, fac eforturi imense pentru a se intretine pe ei si pe cei de acasa. Aceasta dislocare reprezinta o rupere de locul de nastere, de ombilicul care-i leaga de patria mama. In gasim mereu doritori de a intra in contact cu Romania prin noi, de a se reintalni cu multi dintre artistii pe care ii cunosc si cu care au crescut. Ii gasim foarte informati si foarte receptivi la ceea ce se spune pe scena. Pentru noi este o intalnire fericita”, ne-a marturisit Alexandru Arsinel, director al teatrului de revista „C-tin. Tanase”.

Cunoscutul artist a mai spus ca reintalnirea cu romanii oriunde s-ar afla este foarte importanta pentru toti artistii romani si a subliniat faptul ca Romania are nevoie de cei care au emigrat.

„Eu cred ca ar fi un pas inainte pentru Romania posibila intoarcere a acestor oameni care au trecut printr-o experienta extraordinara. Sunt oameni care s-au frecat de lumea capitalista si stiu ceea ce inseamna corectitudinea, profesionalismul, posibilitatea de a face un pas inainte. Ii asteptam cu mare drag, ba mai mult AVEM NEVOIE DE EI. Romania inca nu a accesat tot ceea ce reprezinta fonduri europene si cred ca acestea pot fi cheltuite cu folos si cu spor de catre cei care au muncit in afara granitelor”.

Echipa teatrului „Constantin Tanase” a fost primita cu bucurie la Castellon, cu toate ca multi romani nu au aflat despre spectacol si drept urmare sala nu a fost plina.
A doua seara insa, la Valencia, sala a fost arhiplina, iar artistii cei mai cunoscuti precum Adrian Enache, Nae Lazarescu sau Vasile Muraru au facut „spectacol”.

Vasile Muraru ne-a marturisit ca echipa pe care o face cu Nae Lazarescu continua sa fie un succes pentru public si spera sa continue tot asa.

„Eu cred ca poti sa emigrezi si pe Luna, ca spiritul romanesc nu dispare niciodata. Asta e in gena noastra. Iar, eu si cu Nae suntem un cuplu pe care publicul l-a luat in brate si ii multumim ca ne urmareste si ca ne indrageste si speram sa nu-l dezamagim niciodata. Nu ne-am certat niciodata. Am discutat doar constructiv. E penibil sa te certi. Este totusi o meserie de cavaleri” , ne-a spus Vasile Muraru.

Nae Lazarescu a subliniat la randul sau ca e obisnuit sa lase de la el:

„El e Scorpion si eu sunt Varsator si cand Scorpionul se enerveaza eu imi vad de ale mele si a doua zi imi spune: ”Am fost eu cam deplasat ieri?" Nu, Doamne fereste! Pe langa asta, nevasta-mea e moldoveanca, el e tot moldovean si daca se supune la vot eu sunt in inferioritate”.

Dupa succesul spectacolului de la Valencia, Alexandru Arsinel spera ca, anul viitor, Spania sa fie din nou pe lista turneelor: „Sunt in al treilea turneu in Spania si abia astept sa ma intalnesc cu primarul general al capitalei sa-i propun bugetul pentru anul viitor, in care Spania are un loc permanent in ceea ce inseamna itinerariul teatrului Tanase in diaspora”.

Spectacolele teatrului „Constantin Tanase” au fost organizate la Castellon si la Valencia, impreuna cu Consulatul Romaniei de la Castellon.
Preluare www.romaninlume.com

  • Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008

  • Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008

  • Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008


Imagine
Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008
Spania_Turneu TRCT Ole, Tanase, Romani pentru Romani in Valencia 2008

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020