(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 11.09.2019 - Lectii de leadership de la Constantin Tanase Revista Cariere.ro
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel `Si iata c-au trecut 80 de ani`Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019 la Teatrul `C.Tanase`  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` in Presa 2015-2018  
8.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
9.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
10.GALERIE VIDEO SPECTACOLE  
11.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
12.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
13.TRCT PARTENERI ce sustin activitatea Teatrului  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

Spectacolul `Romanta NE UNESTE` la Sala SAVOY 2018 (CSMB)


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


"Romanta ne uneste",  concert desfăsurat sub patronajul
Comisiei Nationale a României pentru UNESCO


COMUNICAT DE PRESĂ
10.12.2018
Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), organizează la Bucuresti spectacolul - eveniment "Romanta ne uneste", în cadrul Programului National de Concerte dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 si initiat de Centrul Cultural pentru UNESCO "Cetatea Romantei" Târgoviste. 
Acesta si-a propus să unească marile spirite nationale pentru sustinerea muzicii si a poeziei românesti care slujesc dragostea de tară, de locurile natale, de valorile crestine, morale si spirituale ale poporului român.

Astfel, luni, 10 decembrie 2018, ora 18.00, la Sala SAVOY a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" (Calea Victoriei nr. 33) va avea loc concertul "Romanta ne uneste",  desfăsurat sub patronajul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO si care face parte din Programul National cu acelasi nume. 

Concertele de romante de la Târgoviște la Bucureşti!
Înscrierile se fac GRATUIT, în limita locurilor disponibile la nr de telefon:
0755 061 883 sau 0755 061 885. Puteti suna doar in intervalul orar 09:00-17:00!!!

Din distributie fac parte Daniela Vlădescu, Florin Georgescu, Alina Mavrodin Vasiliu, alături laureati ai Festivalului National "Crizantema de aur" - Domnita Morosanu, Marian Stere, Nicoleta Vasile, Daniel Pop, Ina Dincă, Mădălin Băldău, Tudor Bărbos, Iulian Bratu. 
Acompaniază Orchestra "Romanta", dirijor Lucian Vlădescu, iar momentele artistice "Poeme printre Romante" vor fi sustinute de actorul Silviu Biris si harpista Cristina Munteanu.

În cadrul Programului National de Concerte au fost organizate o serie de concerte de romantă în zonele istorice ale tării, în mari oraşe din România si din Republica Moldova si care va culmina cu evenimentul de la Bucuresti. Au participat laureaţi ai Festivalului Naţional "Crizantema de aur", alături de prestigioşi interpreţi de romanţe din fiecare zonă geografică, acompaniati de orchestre profesioniste.

Deschiderea oficială a avut loc pe 20 octombrie 2018, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviste, în cadrul Galei Festivalului National "Crizantema de aur", editia a 51-a. Au urmat alte patru concerte la Alba-Iulia (28 octombrie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Constanta (9 noiembrie, Teatrul National de Operă si Balet "Oleg Danovski"), Craiova (25 noiembrie, Cercul Militar, în parteneriat cu Opera Română Craiova) si la Chisinău, Republica Moldova (29 noiembrie, Filarmonica Natională "Serghei Lunchevici").

Înfiintat cu scopul declarat de a promova Romanta în tară si în străinătate, alături de alte valori ale patrimoniului national material si imaterial, Centrul Cultural pentru UNESCO "Cetatea Romantei" (director: Alina Mavrodin Vasiliu) a initiat, în 2018, programul "Casa Romantei - Ambasadă a culturii la Târgoviste", aflat sub patronajul Federatiei Europene a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, program în cadrul căruia sunt organizate evenimente dedicate promovării ROMANTEI ca gen muzical de patrimoniu al culturii nationale.
Romanta este un gen muzical care se află în geneza Imnului National al României si care figurează în Repertoriul naţional de patrimoniu cultural imaterial al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Numeroase institutii prestigioase din România sustin demersul de înscriere aRomantei Românesti pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, demers ale cărui proceduri se desfăşoară în prezent la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, la Comisia Naţională a României pentru UNESCO si la Comisia Natională a Moldovei pentru UNESCO.

Programe si Proiecte 
Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti
Work:   0755.045.777
Mobil:   0722.434.986 / 0744.654.838
E-mail:  oana.georgescu@cs-mb.ro / oanageorgescu2017@gmail.com 
Web:  www.cs-mb.ro


  • Romanta ne uneste

  • Romanta ne uneste

  • Romanta ne uneste


Imagine
Romanta ne uneste
Romanta ne uneste

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator Top Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media