(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina    
Subiect urmator→
 

Turnee in Germania la Festivalul Romaniei de la Nurnberg 2008

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” București, Calea Victoriei nr.33
Zile însorite la Festivalul României
la Nürnberg 28-29.06.2008


"Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem noi până la urmă, sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, păţenile noastre, urile şi adversităţile noastre. Mă întreb noi la capătul vieţii noastre ce-am lăsat în afară. Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai puţin de ură, într-u-câtva de patemi, dar de dragoste mai ales." (Nichita Stănescu).

Sâmbătă și duminică, 28.06.-29.06.2008, a avut loc la Nurnberg, Jakobsplatz, ediția a patra a Festivalului Românesc. Realizat cu sprijinul Asociatiei Romanima, al primariei locale, consiliului judetean si primariei Brasov, Teatrului Constantin Tanase si Callatis precum si al multor oameni inimosi din Nurnberg si imprejurimi, Festivalul aduce pe scena din centrul istoric al orasului Nurnberg nu mai putin de 40 de artisti de renume din Romania si Germania.

Anul 2008 aduce în Nurnberg o mare realizare artistico-socială: Festivalul Românesc. Conceput de un grup de inimoşi români, "ROMANImA e.V., Deutsch-Rumänischer Kulturverein", festivalul a apărut ca o lumină în mijlocul românilor din Nürnberg.

Adunaţi în jurul acestei idei, colaboratorii din diferitele grupari, printre care si RDT, au organizat un superb festival in Nürnberg. Pot spune fără nici-o temere că Festivalul Românesc nu a fost prima manifestare în acest loc de lume, de o asemenea amplitudine şi valoare. Cei aprox. 1000 de 'curiosi' veniţi să îşi bucure inimile în vibraţii româneşti au trăit intensităţi ce le-au determinat bucurii sufleteşti de care nici ei nu mai credeau că pot fi capabili.

Puterea românului de a critica este suficient de mare să mute munţii din locul lor! Iată că de data asta munţii au zâmbit bucuroşi, rămânând la locul lor, văzând lumina feţelor plăcut surprinse de beatitudinea creată în mijlocul acelei multitudini de culori şi sunete româneşti. Ce să mai vorbim de impresia organizatorilor acestui eveniment?!

Până şi ei, impresionaţi de neaşteptatul răspuns al celor veniţi, şi-au amestecat bucuria personală în cea generală, uimiţi fiind de ceea ce se întampla. Fiindcă organizatorii au fost divizaţi pe diferite departamente pentru o mai bună desfaşurare, nu aveau cum să ştie în detaliu cu ce surprize vin colegii lor. Imaginaţi-vă cât de surprinşi au fost cei de la un departament văzând amploarea luată de activitatea de organizare a celorlalte departamente: de la standurile de prezentare, sau de calitatea bufetului, sau a spectacolului oferit, şi ... invers.

În cele două zile de festival, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Ansamblul Folcloric Poeniţa, Mircea Baniciu şi BANDIDOS, Costel Lăzăroiu, Heidi Schmidt, Lucia Potra Sestras, Nae şi Vasile, Gabriel Dorobanţu, Felicia Filip, K1, Luminita Anghel, RO-MANIA, si multi altii, au adus multa bucurie in sufletul celor prezenti la festival.

Munca nu a fost usoara: s-au intins corturi, mese, scaune, s-au deschis boutique-uri cu exponate romanesti la preturi accesibile. Mancarea si bauturile speciale romanesti, muzica, dansurile, au imprimat o atmosfera de sarbatoare si fratie, desi cei mai multi dintre participanti, desigur, nu se cunosteau intre ei. Da, totul a fost frumos, antrenant, amuzant, intr'un cuvant, a fost o reusita. De aceea, efortul, as spune urias al organizatorilor, se cuvine a fi apreciat in egala masura.

Caci pentru aceasta reusita, s-a muncit mult, perseverent si organizat. Bucataria romaneasca a fost la ea acasa: salate, mici, sarmale cu costita, carnati, frigarui si cotlete de porc si pui, prajituri, cozonac, inghetata,. Selectia generoasa de vinuri romanesti a fost complimentata de vinuri si bere reprezentand cei mai cunoscuti producatori de pe piata internationala. Si cum romanului ii place antrenul, numerele muzicale, jocurile, dansurile, tombola si surprizele au abundat.

Efortul enorm al organizatorilor, detaliul si profesionalismul demonstrat se cuvin a fi apreciate la nivelul unui eveniment de referinta al prezentei romanesti in Nurnberg. Biletul de tombola oferit de RDT (o excursie de 7 zile, doua persoane in Grecia) fost castigat de Cori Roth din Germania. Românii ştiu să se distreze, iar in aceste doua zile de festival au avut prilejul să se relaxeze, să asculte muzică, să mănînce mici şi carne, să bea bere şi – de ce nu? – să se bucure de atmosfera romaneasca la fel ca acasa.

Dansurile si muzica romaneasca sunt unice in toata lumea si au o sensibilitate specifica poporului roman. Romanii stiu sa petreaca si sa se distreze, stiu sa iubeasca natura, stiu sa munceasca, dar stiu sa traiasca din plin dar stiu sa si moara. Romanii au prins toate aspectele vietii in traditie si in obiceiurile de tot felul si le-au facut nemuritoare. Festivalul s-a încheiat cu dansuri şi promisiunea “altădata o s-o facem şi mai lată”!
Articol preluat din www.dordetara.ro

  • ROMANImA e.V. Nurnbergs Germania 28-29 Iunie 2008

  • ROMANImA e.V. Nurnbergs Germania 28-29 Iunie 2008

  • ROMANImA e.V. Nurnbergs Germania 28-29 Iunie 2008


Imagine
ROMANImA e.V. Nurnbergs Germania 28-29 Iunie 2008
ROMANImA e.V. Nurnbergs Germania 28-29 Iunie 2008

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020