(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Vasile_Muraru interviu `Ce va place cel mai tare la noua generatie?` PROTV Magazin 14.11. 2013.Media

Vasile Muraru interviu ProTV Magazin
14.11.2013

De la primul rol, Nicã din ”Aminti din copilãrie”, si pânã la calitea de jurat în emisiunea ”Next Star” de la Antena 1, au trecut aproape 50 de ani... Mult, putin?! O viatã întreagã în care Vasile Muraru a fãcut din teatrul de revistã un stil de viatã. Ce crede despre noua generatie si cât de bine se întelege cu tehnologia, ne spune chiar Vasile Muraru, care împlineste azi 57 de ani. La multi ani, maestre!

- Ce vã place cel mai tare la noua generatie?

Am avut norocul si mi-a îndrumat Dumnezeu pasii sã fac parte din juriul la emisiunea asta minunatã - “Next Star”. Mi-a fost peste mânã la început, pe urmã am început sã intru în joacã, pentru ca eu în emisiune îmi fac misiunea de artist. Eu am fost învãtat sã fac roluri, ori sã stau în juriu mi-a fost peste mânã de-asta nu am intrat nici în învãtãmãnt. Cel mai mult îmi place cã la emisiune toti copiii sunt super talentati, dar sunt unii care au sclipire de geniu.

- Ce vã înspãimântã cel mai tare la copiii din ziua de azi?

Nu mã înspaimântã cã, probabil, e si beneficã chestia asta: prea mult calculator, prea mult internet. E adevãrat cã toate acestea te pun în legaturã cu toatã lumea, dar ei nu realizeazã cã sunt foarte mici, cã, de fapt, esti singur. Pãrerea mea cã socializarea, discutiile unii cu alti cunoasterea naturii, admiratia pentru ce e frumos în jur conteazã mai mult decât sã te uiti la o conservã coloratã.

- Pânã acum, dintre toti concurentii de la “Next Star”, cine v-a lãsat fãrã replicã?

Mai multi concurenti ne-au lãsat fãrã cuvinte, dar nu numai pe mine, ci pe toti membrii juriului. Mai e ceva ce am observat referitor la acesti copii. Unii dintre ei sunt foarte buni încã din selectii si deja se observã cã ei pot duce mai departe sarcina pe care o au, dar sunt si surprize, concurenti care-si “dau drumul” (asa cum zicem noi), în ziua concursului si atunci mai lãcrimãm, la fel si cazurile sociale care ne impresioneazã. Tot timpul e surprinzãtor. Am muncit mult în meseria asta, aveam zile în care filmam de dimineatã pânã seara si nu mã întorceam acasã asa de terminat cum mã întorc dupã câte o editie “Next Star”. Nu mai dorm noaptea, am mustrãri de constiintã, dar ce poti sã faci când asta e formatul: doar unul sã câstige.

- Cum reusiti sã-i jurizati pe cei mici, fãrã a fi subiectiv?

Pãi, asta e foarte greu. Dar lumea a înteles, ne-a înteles pe toti si asta remarcam cu colegii din juriu. Toti oamenii cu care mã întâlneam mi-au spus toti, la unison, cã e foarte greu sã iei o decizie într-un concurs de copii, dar ei ar face la fel ca noi.

- Aveti o fiicã olimpicã la chimie. Cum a reusit sã fie atrasã de o stiintã exactã, când a crescut în casã cu un actor?

Am si un bãiat, amândoi sunt talentati, amândoi au calitãti artistice, dar nu am intervenit în nici un fel în alegerea carierei lor. Sânziana a fost olimpicã la românã, dar si la chimie. Într-un an, amblele concursuri s-au nimerit sã fie în acelasi timp. Merg eu la inspectorat sã mã lãmuresc care este treabã, de acolo mi se spune cã nu au cum sã schimbe datele olimpiadelor, asa cã ea trebuie sã decidã unde o sã meargã. Pe hol, mã întâlnesc cu o persoanã care-mi spune: “Domnu’ Muraru, la românã e mai subiectivã situatia, se interpreteazã rãspunsurile, dar la chimia e o stiintã exactã, nu lasã loc de reinterpretãri. Si m-am dus acasã si i-am spus Sânzianei asta, iar ea cu mama ei au luat o decizie. Eu tot n-am putut, eu am transmis doar mesajul. Si a mers la olimpiada de chimie. Este olimpicã cu numeroase medalii internationale doua medalii de aur, una de bronz si multe altele. Dar în ceea ce priveste meseria pe care si-a ales-o, eu nu mã bag. Sunt pãrinti care vor ca neîmplinirile lor sã se realizeze prin copii si câteodatã e frustrant. Au mai fost cazuri în meseria noastrã, cum este cel al lui George Calboreanu, celebrul interpret al lui Stefan cel Mare. Bãiatului lui i-ar fi plãcut sã facã Politehnica, unde era extrem de talentat, dar tatãl lui s-a încãpâtânat sã-l facã actor, dar el nu avea nicio treabã cu meseria asta. Si, atunci, s-a terminat, a dat în patima cealaltã si s-a ales praful…

- Ce fel de tãtic sunteti? Coleric, sever, sau foarte îngãduitor?

Între, dar coleric niciodatã nu am fost. O datã n-am tipat la niciunul dintre copii, totul a fost un fel de dirijare din spate, prin exemple. Mã rugam si la Dumnezeu sã mã ajute sã-i educ, dar mama lor a avut o contributie mare.

- Care a fost cea mai mare tare lectie pe care ati învãtat-o de la copiii dumneavoastrã?

Rãmâi surprins de unde au învatat atâta, de unde au atâta maturitate la vârsta lor. Ca si pãrinte, te astepti la multe. Uite, cum e mama mea, de exemplu: eu am 50 si ceva de ani, dar pentru mama mea eu sunt tot un copil, trebuie sã ascult de ea, de tot ce spune ea. Mã surprinde gândirea profundã a copiilor mei si mã gândesc cine i-a învãtat sã fie asa, cum stiu sã selecteze tot ce e bun.

- Cum credeti cã veti fi ca bunic?

Astept… se zice cã e o experientã extraordinarã. Chiar acum am fost invitat la o nuntã, erau câtiva bunici acolo, prieteni de-ai mei, iar unii îmi ziceau: “eu nu sunt bunic, numai sotia e bunicã”. Se dãdeau încã tineri (râde). Dar este o experientã unicã, o împlinire, o întoarcere în timp, un nou început, duci mai departe sãmânta ta, care dã rod, se dezvoltã o nouã plantã, un nou arbore.

- Din copilãria dumneavoastrã de ce anume vã este cel mai tare dor?

De locurile natale, de bunici, de colegii de joacã. Eu am trãit într-un spatiu de vis- chiar si numele satului e special, satul Doina. Satul e lângã Piata Neamt, o minunãtie. Eu am copilãrit ca si Creangã. Tot timpul am fãcut comparatie, mai ales dupã ce am învãtat sã citesc, fãceam comparative cu “Amintirile din copilãrie”, cu aventurile lui Nicã: si cu ciresele, si cu scãldatul. Parcã le citisem înainte si apoi le puneam în practicã.

- Ati fost la furat de cirese?

Cam asa ceva, dar la mine a fost altfel. M-am dus la o mãtusã de-a mea, mãtusa Mãria, care avea în curte ciresi vãratici, frumosi, extraordinari, o nebunie. ªi mã duc cu o verisoara de-a mea sã îi cerem voie sã ne urcãm în ciresi. Ea, mãtusa, îmi zice cã da, dar sã-i aduc de la tata, care era sef de fermã, solutie de combãtut dãunãtorii de pe cartofi. “Cum sã mã duc la taicã-miu sã-i cer, cã-mi era rusine” îmi zic eu atunci în minte si mã apuc sã prepar singur solutia în cauzã. Am luat douã bidoane si am pus apã cu praf, cu niste pãcurã, le-am amestecat bine si le-am dus mãtusii Mãria. Ea pune repede pe mãturã si începe sã stropeascã toti cartofii. Dar atunci când scuturi lujerii cartofilor, asa cum facea ea cu matura, gandacii cadea imediat. “vezi, mãtusã, ce solutie bunã ti-am adus!”, i-am zis eu atunci, si tusti, repede în cires. Ne-am umplut cãmesoaia cu cirese, burta iarãsi plinã, si am plecat acasã. Cum-necum a aflat tata de treaba asta si de rusine s-a dus la mãtusa Mãria cu solutia cea buna pentru cartofi. Nu mi-a fãcut nimic, dar nici nu m-am mai dus vreodatã la cirese.

- Stiu cã pãrintii dumneavoastrã vã vedeau agricultor. Cum au reactionat când v-au vãzut jucând pentru prima datã?

În clasa a IV-a, la scoalã, învãtãtorul, care este cãlugar la Muntele Athos acum, m-a chemat sã interpretez “Amintiri din copilãrie” si anume rolul Nicã a lui ªtefan a Petrei. Chiar zilele trecute am gãsit o pozã din acel spectacol si remarcam costumele, cât de bine erau conturate personajele. Dar mie deja îmi intrase în sânge microbul cinematografiei, încã de pe la patru ani, pentru cã venea caravana cinematograficã si rulau filmele la noi în sat. Mã uitam si mã gândeam cã trebuie sa devin actor, te admirã toatã lumea…

Deci, la spectacolul de la scoalã, am interpretat cât am putut eu de bine rolul lui Nicã si asta cred cã a fost începutul meu în actorie.

Mai târziu, m-am dus la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, cu Dinu Manolache, iar el m-a ajutat sã intru în figuratie. Dar prima datã pãrintii m-au vãzut la Bacãu, unde Nae Cosmescu a pus în scenã “O noapte furtunoasã” si mi-a dat sã joc rolul “Spiridon”. Asta se întâmpla înainte sã intru la facultate. Pãrintii mei au venit, sãracii, în salã, dar mie nu mi-au spus ca sã nu am emotii si mai mari. Le-a plãcut foarte mult ce fãceam eu în teatru, dar ei erau îndoiti pentru cã mã pregãtiserã pentru agriculturã. Toamna trecutã, când a murit tata, am fost nevoit sã fac multã treabã, sã pun ordine prin ograda pãrinteascã, iar tinerii din jurul meu se minunau de unde stiu eu sã fac agriculturã, pentru cã sunt reguli stricte în acest domeniu, eu fiind plecat din Doina de muuulti ani. Pãi, eu cu agricultura am crescut, toate astea se aflã în mine si acum le puneam în practicã.

Revenind la întrebare. Când am intrat la facultate, taicã-miu era la treierat, in campanie de varã, si acolo i-am dat vestea cea bunã. El a luat trenul, noaptea a ajuns la Bucuresti, s-a uitat pe lista, si a doua zi, era iar pe câmp.

- Mai aveti frati, surori?

Nu, din pãcate, nu.

- Cum mai merge teatrul de revistã în prezent? Prinde la fel de tare ca acum 20 de ani?

În primul rând, teatrul de revistã este un gen unic în România, pentru cã marele Constantin Tãnase l-a dezvoltat, inspirându-se din afarã, mergând în fiecare varã, la Paris, Viena, vedea spectacole de music hall, de variete, si în fiecare premierã mai introducea câte ceva din ce vãzuse acolo. Astfel a realizat specacolul de revistã românesc: un spectacol clasic, pe gustul tuturor.

Ne-am întors de putin timp în sediul nou, pe Calea Victoriei, unde avem premiere cu sãlile pline, avem Grãdina Herãstrãu, o minunãtie de grãdinã, ce s-a redeschis vara trecutã.

Pe 1 noiembrie 2013, am avut lansarea spectatolului “Next Star” la…Tãnase, cu concurentii din primul sezon “Next Star”, un adevãrat eveniment mai ales pentru un astfel de spectacol la teatrul de revistã. Dumnezeu mi-a trimis ideea asta, sã fac un spectacol cu copii, pentru copii de toate vârstele. Spectacolul se va regãsi în stagiunea 2013-2014, în fiecare seara, de la ora 19.00.

- De ce credeti cã s-a lipit comedia atât de tare de dumneavoastrã?

Având asa o moacã mai deosebitã, lumea m-a luat de comic (râde). Dar scoala mã pregãtise pentru tragi-comedie, pentru drame. Când eram student, trebuia sã trec pe trotuarul celãlalt, nu aveam voie sã trec prin fata teatrului de revistã. Asa era preconceptia ca actorii grei sã nu facã un gen usor, cum ar fi revista. Dar este atât de greu sã joci revistã! Dupã mine, clovnul de circ, apoi actorul de revistã si pe urmã marii actori, cam asta ar fi ordinea “greutãtii” rolurilor în teatru.

- Vã e dor de tragedii, drame? Pe scenã, bineînteles!

Mai interpretez monoloage pe scena de la revistã, pentru cã în timp s-a introdus si în spectacolele noastre astfel de numere. Dar au mai fost actori grei de la dramã care au venit si au interpretat si la revistã, dar si invers, mari actori de revistã care au trecut la dramã.

- Cum vedeti spectacolul monden la TV? E mare agitatie pe micul ecran...

E mare si fac toti la fel.

- Cum adicã?

Dacã o televiziune face ceva si are succes, vin apoi celelalte si încep sã copieze. Din pãcate, se merge mult pe vulgaritate, e adevãrat cã revista suportã putinã “perdea”, dar nici sã-ti dai jos lenjeria intimã.

- Dar de on-line ce ziceti? Navigati pe internet?

Chiar în acest moment am primit un mail. Vezi, exact ce-ti spuneam: am si pe telefon. Am învãtat sã tastez: pac, pac, pac, cu diactritice. Copiii se si minuneazã si îmi si spun: “ce-ai mai evoluat!”.

- Care este cea mare extravagantã pe care ati încercat-o pânã acum?

Nu fac eu din astea, când ies din teatru sunt un om normal. Asa am fost educat, asa am învatat în scoalã. Poate cã mã îmbrac asa, mai uschit la “Next Star”, cã mi-au schimbat look-ul!

Interviu aparut in >>
http://www.protvmagazin.ro /lifestyle /interviu /vasile muraru
DETALII SPECTACOLE

Bilete
 
Program
 
Media
 
CronMed
 
Distributie
 
Foto
 
Video

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

  • Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013


Imagine
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013
Vasile Muraru TEATRUL DE REVISTA `C-TIN TANASE` Interviu ProTV Magazin 14.11.2013

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020