(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00 Acasa Bilete Harta site Contact            
 STIRI DIVERSE MEDIA
 18.02.2018 - Vasile_Muraru si-a gasit perechea: sa mori de ras, nu alta, cand ii vezi impreuna! (Autor Marina Almasan, Femeide10.ro)
 15.02.2018 - Adevarul INTERVIU VIDEO Alexandru Arsinel, la 78 de ani, dupa ce a traversat cel mai greu an din viata
 08.02.2018 - Teatrul de Revista si personalitatea marcanta a lumii actoricesti interbelice, C-tin Tanase, singurul roman remarcat de Chaplin
 08.02.2018 - Nae_Alexandru -actor la Teatrul de Revista `C.Tanase` va invita la evenimentul `Cum ne vindecam prin joc si ras`
 01.02.2018 - Stela Popescu, regretata actrita, in ultima emisiune filmata la Antena 1 TV (Ghiceste varsta), difuzata joi, la ora 20.00
 30.01.2018 - Alexandru_Arsinel si Doina Meisales invitati in emisiunea Statia Romania-Israel, de la ora 20:00 pe Canal33 Live
 25.01.2018 - Vasile_Muraru si Valentina Fatu, schimb de roluri cu Teo si Bursucu! Iata cum s-au duelat in situatii comice in platoul Kanal D


CENTRUL DE PRESA /MEDIA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
2.Galerie Foto TRCT  
3.Galerie Video TRCT  
4.Teatrul de Revista C.Tanase Premii, Trofee, Distinctii  
5.Arhiva Presa (Ziua Mondiala a Presei Libere 20.04.)  
6.PARTENERI ce sustin activitatea Teatrului de Revista `C-tin Tanase`  
7.Distributie Spectacole, Comunicate  
8.Recenzii Recomandari Cronici Testimoniale  
9.Evenimente Castiga o Invitatie cu RATB 16.12.2016 - 30.11.2018  
10.Alexandru_Arsinel director TRCT Articole in Presa 2013-2018  
..continua..


TRCT ECHIPA
Nume Pct
1.Echipa Actori (Ziua Mondiala a Teatrului 27.03.)  
2.Echipa Artisti Interpreti  
3.Echipa Balet (Ziua Internationala a Dansului 29.04.)  
4.Echipa Regizori, Scenografi  
5.Echipa Orchestra  
6.Echipa Biografii, CV  
7.Artisti Invitati  
..continua..

Contact Webmaster


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

Expozitie pictura Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri, artist Zoltan Lorencz 23.01-28.02.2018
EXPOZIȚIE de PICTURĂ în foyerul Sălii SAVOY a Teatrului Tănase

“Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” by ZOLTAN LÖRENCZ

“Sunt un călător în timp și menirea mea în această viață este să OPRESC TIMPUL într-o imagine” - Zoltan Lörencz.
Marți, 23 ianuarie 2018, orele 18,30 în foyerul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Calea Victoriei nr. 33) va avea loc VERNISAJUL expoziției de pictură “Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” a artistului ZOLTAN LÖRENCZ.

Evenimentul este organizat de Fundația DIGNITAS, în parteneriat cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” și Primăria Municipiului București, fiind integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 și România la Președenția Consiliului Uniunii Europene (2018 – 2019). De remarcat și faptul că această expoziție este una itinerantă și că va fi vernisată în luna martie și la Paris.

Expoziția va rămâne deschisă în perioada 23 ianuarie 2018 – 28 februarie 2018.

Au fost prezente personalități din lumea cultural-artistică, a teatrului și filmului, a artelor vizuale și a fotografiei, critici literari și de artă, istorici, arhitecți.
Vă invităm așadar să regăsiți și să savurați atmosfera Bucureștilor de altădată cu:
- orchestra Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu
- ALL'S CHOIR: fragment din spectacolul “La Paris, Monșer!” (cu: soprana Mădălina Constantin, baritonul Adrian Strezea, actorii Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat; la pian, Gabi Stănescu)
- actrița Veronica Gheorghe: “De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de Bucureștii de altădată și… de-acum)

INVITAȚI:
• Alexandru Arșinel, Director Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”
• Vasile Muraru, Director Artistic Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”
• Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director Muzeul Național de Istorie a României
• Luiza Marina Cristea, Coordonator Comunicare Fundația DIGNITAS
• Ligia Necula, realizator Radio România Cultural, vicepreședinte Asociația Smartart
• Marius Tița, critic de artă

“ Zoltan Lörencz este un veritabil bon viveur, fin de siècle, debut du siècle, dar cu 100 de ani mai târziu, atunci, adică acum, când știm și , mai ales vedem tot..." - Marius Tița, critic de artă .

***
De remarcat faptul că, una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziție este dedicată Sălii SAVOY a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viata culturală a Bucureștilor. Pictura va fi oferită teatrului.

“De ce Teatrul de Revistă Constantin Tănase? Pentru că Revista românească este o inovație, un gen unic în lume, cu montări de fast îmbinate cu satira socială. Este o parte a unei epoci, a vremii în care Bucureștiul era considerat Micul Paris, legată de numele și activitatea lui Constantin Tănase și a Companiei Cărăbuș" – a spus Luiza Marina Cristea, coordonator marketing si comunicare Fundația DIGNITAS.

“În plus, și Teatrul de Revistă va aniversa anul viitor 100 de ani, pentru că s-a născut pe data de 23 mai 1919. Teatrul de Revista Constantin Tănase, continuatorul de drept și de fapt al tradiției Revistei românesti, s-a impus ca o instituție artistică de prestigiu ce se bucură și acum de prețuirea unui public numeros. Acest eveniment este și un preambul la celebrarea a 100 de ani de istorie a celebrei instuții de cultură de pe Calea Victoriei”.

***
Proiectul “Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-un fel de înregistrare și redare a unor instantanee din Bucureștii de azi, având ca teme și subiecte principale clădiri și locuri care readuc în memorie Bucureștii primei jumătăți de secol XX. Cu o generație de intelectuali patrioți, școliți în universitățile europene, care transformaseră România, dar și Capitala, într-un oraș cu alură cosmopolită, francofilă, ușor eclectică cu accente de modernism care îl situau la nivelul marilor metropole europene.

Calea Victoriei era deja un simbol al modernității, atunci când Paul Louis Albert Albert Galleron desăvârșea splendida clădire a Băncii Naționale a României și Ateneul Român. Un alt mare arhitect francez, Paul Gottereau, proiecta magnificul Palat al Casei de Economii și Consemnațiuni (CEC), aflat vis-a-vis de Muzeul Național de Istorie al României, dar și Biblioteca Centrală Universitară, sub numele de Fundația “Carol I”, chiar lângă Ateneu și peste drum de Palatul Regal.

***

Zoltan Lörencz este unul dintre artiștii plastici promovați de Fundația Dignitas în programul său permanent de susținere a artei contemporane românești. Aceasta i-a organizat în 2017 a artistului roman, expoziția de pictură "Lucid Dreams" la ART GALLERY (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Atunci, Zoltan Lörencz a povestit ”secvențe din copilăria și adolescența sa, din care reiese sentimentul că arta plastică este viața care i-a fost menită. Studiile și experiențele sale în pictură, scenografie, design, regie film și TV și fotografie îi descriu personalitatea dornică de experimentare în zona vizualului - creuzetul din care s-a născut și proiectul acestei expoziții”.

Zoltan Lörencz a studiat pictura la Școala Populară de Arte și Meserii, Slatina, scenografie și design la Universitatea Națională de Arte din București și Regie Film & TV la Universitatea Hyperion din București. Lucrările sale se găsesc în colecții private din Spania, Italia, Marea Britanie, România

"Este celebru ca fotograf, dar sfânta și creatoarea nemulțumire de sine îl aduce în fața șevaletului, ca o aducere aminte a destinului din vremurile copilăriei, dar mai ales, pentru a-și modela el însuși imaginile pe care le tot caută în lumea largă… În cadrele sale el spune pilde și face observații fine, iese pe scenă și joacă roluri suprarealiste, aducându-și alături și personajele văzute doar în visele sale cu ochii deschiși… Zoltan Lörencz este un veritabil bon viveur, fin de siècle, debut du siècle, dar cu 100 de ani mai târziu, atunci, adică acum, când știm și , mai ales vedem tot..." - spunea criticul de artă Marius Tița.

***
Fundația DIGNITAS organizație non-profit înființată în anul 2012, susține și inițiază proiecte în domeniile artei și culturii, cercetării științifice, educației și acțiuni filantropice destinate grupurilor vulnerabile și oamenilor cu înalt potențial creativ. Unul dintre proiectele sale - "Artă pe simeze și în viața de zi cu zi" - ilustrează orientarea galeriei Fundației Dignitas, care promovează arta contemporană românească, dar și modalitățile inovative de recuperare și valorificare a artei tradiționale. Spațiu destinat promovării artiștilor români de pretutindeni, galeria a găzduit și expoziții de design vestimentar, costum tradițional românesc interpretat în cheie modernă, dar și expoziții de costume și obiecte de artă tradițională veche din colecții particulare.

Accesul la vernisaj e liber pe baza de inregistrare la office@fundatiadignitas.ro
PARTENERI: Fundația DIGNITAS, PRIMĂRIA MUNCIIPIULUI BUCUREȘTI, TEATRUL de REVISTĂ “Constantin Tănase” București, Asociația SMARTART, ALL’S CHOIR

Oana Georgescu
Secretar Literar&PR Teatrul de Revistă „Constantin Tănase"
CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO


 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018

 • Biserica Kretzulescu autor Zoltan Lorencz

 • Bistro Ciresica autor Zoltan Lorencz

 • Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz

 • Etaje pe Bulevardul Elisabeta autor Zoltan Lorencz

 • Hotel CAPSA autor Zoltan Lorencz

 • Muzeul National de Istorie al Romaniei autor Zoltan Lorencz

 • Pe Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz

 • Strada Selari autor Zoltan Lorencz

 • Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri

 • Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri


Imagine
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Vernisajul Expozitiei de Pictura `Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri` a artistului Zoltan Lorencz 23.01.2018
Biserica Kretzulescu autor Zoltan Lorencz
Biserica Kretzulescu autor Zoltan Lorencz
Bistro Ciresica autor Zoltan Lorencz
Bistro Ciresica autor Zoltan Lorencz
Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz
Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz
Etaje pe Bulevardul Elisabeta autor Zoltan Lorencz
Etaje pe Bulevardul Elisabeta autor Zoltan Lorencz
Hotel CAPSA autor Zoltan Lorencz
Hotel CAPSA autor Zoltan Lorencz
Muzeul National de Istorie al Romaniei autor Zoltan Lorencz
Muzeul National de Istorie al Romaniei autor Zoltan Lorencz
Pe Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz
Pe Calea Victoriei autor Zoltan Lorencz
Strada Selari autor Zoltan Lorencz
Strada Selari autor Zoltan Lorencz
Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri
Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri
Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri
Zoltan Lorencz Bucurestiul de azi, Micul Paris de ieri

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator Top Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2018
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media