(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram           
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

Ziua Independentei, Ziua Victoriei! De Ziua Europei, are loc inaugurarea Teatrului de Vara din Herastrau 2009

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” București, Calea Victoriei nr.33
De Ziua Europei, are loc inaugurarea
Teatrului de Vară din Herăstrau„Prima şi cea mai mare victorie este sã te învingi pe tine însuţi”. (PLATON)

9 Mai, zi cu triplă semnificaţie: Ziua Europei, Ziua Independenței şi Ziua Victoriei!

9 Mai 2009 De Ziua Europei, Vlad Mirita si invitatii - concert de opera la inaugurarea
Teatrului de vara din parcul Herastrau al Teatrului de Revista `C-tin Tanase`


Asociatia Tinerilor din Romania Pentru Cultura si Normalitate (A.T.R.C.N.) au organizat pe 9 mai, 2009, la Teatrul de Vara din Herastrau, un spectacol extraordinar sub egida ` Asculta, simte, descOPERA!`.

Invitat de onoare si gazda evenimentului a fost Vlad Mirita alaturi de care au evoluat nume consacrate ale scenei lirice din Romania si o tinara speranta, precum si invitati-surpriza din muzica pop.

Cconcertul extraordinar s-a desfasurat in aer liber, pe 9 mai, ziua Europei, la Teatrul de Vara din Herastrau, sub egida `Asculta, simte, descOPERA!`.
Alaturi de Vlad au urcat pe scena mezzosoprana Maria Jinga si baritonul Iordache Basalic, dar si o voce cu totul speciala, tocmai din Suedia, LaGaylia Frazier.

Cunoscut publicului larg ca finalist, alaturi de Nico, al galei nationale a concursului Eurovision 2008, Vlad Mirita se mandreste cu un repertoriu liric bogat, cel mai recent succes al sau fiind chiar debutul pe scena Operei Romane in rolul Alfredo Germont din `Traviata` de G. Verdi, la inceputul acestui an.

Invitata de onoare a fost si Ramona Badescu, nu in rol de prezentator, asa cum ne-a obisnuit in ultima vreme, ci interpretand un duet cu tanarul tenor.
Vlad Mirita, care il va avea alaturi pe dirijorul Daniel Jinga, cu o orchestra de 80 de tineri instrumentisti si corul de camera Accoustic, ne-a declarat ca are emotii pentru intalnirea cu publicul bucurestean si spera ca, prin acest concert, sa ii convinga pe cat mai multi ca opera este un gen mereu tanar, care poate sa transmita emotie in stare pura, care te ajuta sa simti cu adevarat muzica.

Prezentat de Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate, evenimentul se desfasoara sub titlul `Asculta, simte, descOPERA!` si se doreste unul dintr-o serie menita sa educe publicul tanar in spiritul valorilor autentice.
De altfel, ATRCN isi respecta si prin aceasta initiativa misiunea de promovare a tinerelor talente, sperand sa atraga un public la fel de numeros ca si anul trecut, cand a organizat impreuna cu Teatrul Metropolis spectacolul `Avioane, trenuri si oameni in viteza`.

A.T.R.C.N., prin presedintele sau, dna. Carmen Radoslav, propune celor pasionati de muzica de calitate si, in special, tinerior, o serie de evenimente culturale care sa promoveze artistii romani de valoare, acest spectacol fiind primul dintr-o serie de astfel de manifestari.

Cu o bogata experienta in organizarea unor evenimente culturale precum Zilele Europei la Bucuresti, 2008, numeroase spectacole de teatru, lansarea albumului `90 de cuvinte pentru Romania` si multe alte initiative care nu doar ca se adreseaza tinerilor, dar presupun implicarea lor activa, ca voluntari, A.T.R.C.N. doreste sa atraga atentia spre un gen muzical mai accesibil decat cred cei care nu au beneficiat de o educatie muzicala: opera.

Cunoscut publicului larg ca finalist, alaturi de Nico, al galei nationale a concursului Eurovision 2008, Vlad Mirita se mindreste cu un repertoriu liric bogat, cel mai recent succes al sau fiind chiar debutul pe scena Operei Romane, in rolul Alfredo Germont din `Traviata` de Giuseppe Verdi, la inceputul lui 2009.

Beneficiind astfel de parteneriatul cu Teatrul de Revista `Constantin Tanase` si de sprijinul unor sponsori inimosi, spectacolul va avea intrarea libera, fiind asteptati 2.500 de spectatori.
Sursa: vlad-mirita-si-invitatii-concert-de-opera-la-inaugurarea-teatrului-de-vara-din-herastrau-791629

Ziua Independenţei proclamată în 9 mai 1877

Războiul româno-ruso-turc din anul 1877, denumit și Războiul de Independență, a dus la ruptura definitvă a țărilor române în raportul de vasalitate față de Imperiul Otoman. Armata Imperiului Rus, mult mai numeroasă, cu sprijinul militarilor români, reușesc să îi învingă pe turci. La 9 mai 1877 Mihail Kogălniceanu, ministrul de Externe de la acea vreme, ține un discurs în Parlament în care spune că „suntem liberi, suntem o națiune de sine stătătoare”, aspect care confirmă cele subliniate mai sus. Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta.

Victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste 9 mai 1945

La distanță de mai bine de jumătate de secol, pe data de 9 mai 1945, are loc capitularea celui de-al treilea Reich. Au semnat actul de capitulare Germania, prin generalul Alfred Jodl, Uniunea Sovietică, generalul-maior Ivan Susloparov şi SUA, prin generalul Bedell Smith. Ziua Victoriei, ce marchează finalul celui de-al Doilea Război Mondial, este serbată prin ample manifestări şi acum atât de ţările nordice, dar mai ales de Federaţia Rusă şi statele aflate sub influenţa ei.

Ziua Victoriei este sãrbãtoritã în mod diferit în lume: Occidentul marcheazã aceastã zi la 8 mai, în timp ce fostele țãri comuniste o serbeazã la 9 mai.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa 9 mai 1951

Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE).
Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman.

Uniunea Europeană celebrează data propunerii înființării CECO în 1951. Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

  • 9 Mai 2009 De Ziua Europei, Vlad Mirita si invitatii - concert de opera la inaugurarea Teatrului de vara din parcul Herastrau a Teatrului de Revista `C-tin Tanase`

  • „Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi”. (PLATON)

  • 9 Mai 2009 De Ziua Europei, Vlad Mirita si invitatii - concert de opera la inaugurarea Teatrului de vara din parcul Herastrau a Teatrului de Revista `C-tin Tanase`


Imagine
9 Mai 2009 De Ziua Europei, Vlad Mirita si invitatii - concert de opera la inaugurarea  Teatrului de vara din parcul Herastrau a Teatrului de Revista `C-tin Tanase`
9 Mai 2009 De Ziua Europei, Vlad Mirita si invitatii - concert de opera la inaugurarea Teatrului de vara din parcul Herastrau a Teatrului de Revista `C-tin Tanase`
„Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi”. (PLATON)
„Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi”. (PLATON)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020