(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Ziua_Internationala a zambetului 04.10.2019. Va reinnoim invitatia la Teatrul de Revista `C.Tanase`!

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
WORLD SMILE DAY

Sarbatori De Ziua Internationala a zambetului,
in prima vineri a lunii Octombrie, va reinnoim invitatia
la spectacolele Teatrului de Revista `C-tin Tanase`

Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts, a creat în 1963, faţa zâmbitoare ("smiley face"), care a devenit cel mai cunoscut simbol al veseliei şi bunăvoinţei în lume.

Odată cu trecerea timpului, Harvey Ball a devenit preocupat de supra-comercializarea simbolului şi de pierderea adevăratei semnificaţii a feţei zâmbitoare. Creatorul simbolului a decis să dedice o zi în fiecare an tuturor zâmbetelor şi faptelor bune din lume. Acesta a decretat ca Ziua Internaţională a Zâmbetului să fie sărbătorită în fiecare prima zi de vineri a lunii octombrie, se arată pe site-ul oficial al sărbătorii.- http://www.worldsmileday.com/

Ziua Internaţională a Zâmbetului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1999, iar de atunci tradiţia a fost respectată în fiecare an.

După moartea lui Harvey Ball, în 2001, a fost creată Fundaţia Internaţională a Zâmbetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele şi memoria. Fundaţia este sponsor oficial al sărbătorii, în fiecare an.

* * * * *
Ziua Mondialã a Rasului se sãrbãtorește in prima duminicã a lunii mai a fiecãrui an.

Inițiativa de organizare a acestui eveniment, ii aparține doctorului indian Madan Kataria, care a constatat ca rasul sporește capacitatea de concentrare și rezistența la efort, crește increderea in propria persoanã și imbunãtãțește relațiile cu cei din jur, fapt publicat in 1995, cand savantul a scris un articol intitulat" Laughter, the Best Medicine" ("Rasul, cel mai bun medicament").

Revista romaneasca moderna este legata de numele si activitatea lui Constantin Tanase si a Companiei "Carabus", infiintata la 23 mai 1919, iar primul Spectacol de Revista a avut loc in 19 noiembrie 1872. Atunci, pe scena Teatrului Bossel, aflată pe Calea Victoriei, a avut loc reprezentaţia spectacolului ”Apele de la Văcărești” („Apele de la Văcăresci”, titlul original), o „comedie vodevilă în 3 acte” de Matei Millo (a făcut ca artist, parte din distribuţie), cu muzică de Alexandru Flechtenmacher.


Dupa Compania Carabus (1919 - 1939) si dupa disparitia marelui actor popular "C.Tanase" (1945), Teatrul a functionat sub alte denumiri temporare (Ansamblul de Estrada, apoi Teatrul de Stat de Estrada si, in 1962 Teatrul satiric - muzical "C.Tanase") pana in anul 1990 cand a primit titulatura cea mai adecvata, sub care functioneaza si astazi, Teatrul de Revista "Constantin Tanase".

VA MULTUMIM PENTRU ATENTIA ACORDATA SI VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI!
Scopul nostru este sa fim prieteni cu toti romanii si sa-l facem pe fiecare roman sa rada macar o data alaturi de noi :) !
Sala Savoy Telefon 021.315.56.78 si 0762.251.366

Revista romaneasca moderna este legata de numele si activitatea lui Constantin Tanase si a Companiei "Carabus", infiintata la 23 mai 1919, iar primul Spectacol de Revista a avut loc in 19 noiembrie 1872. Atunci, pe scena Teatrului Bossel, aflatã pe Calea Victoriei, a avut loc reprezentaþia spectacolului ”Apele de la Vãcãrești” („Apele de la Vãcãresci”, titlul original), o „comedie vodevilã in 3 acte” de Matei Millo (a fãcut ca artist, parte din distribuþie), cu muzicã de Alexandru Flechtenmacher.

Dupa Compania Carabus (1919 - 1939) si dupa disparitia marelui actor popular "C.Tanase" (1945), Teatrul a functionat sub alte denumiri temporare (Ansamblul de Estrada, apoi Teatrul de Stat de Estrada si, in 1962 Teatrul satiric - muzical "C.Tanase") pana in anul 1990 cand a primit titulatura cea mai adecvata, sub care functioneaza si astazi, Teatrul de Revista "Constantin Tanase".

Pana in 1991, Teatrul "C.Tanase" a beneficiat de trei scene permanente : Sala Savoy (Calea Victoriei 33-35), sala Victoria (Calea Victoriei 174) ai Gradina Boema. in prezent beneficiaza numai de scena salii Savoy.

Teatrul de revista "Constantin Tanase", continuatorul de drept si de fapt al traditiei revistei romanesti, are o activitate neintrerupta de 81 de ani in acest domeniu, timp in care s-a impus ca o institutie artistica de prestigiu ce se bucura de pretuirea unui public numeros.

Acest gen de teatru care imbina antr-un mod specific gustul montarilor de fast cu satira sociala is cetateneasca s-a dovedit a fi un gen de spectacol unic in lume, nemaiintalnit pe celelalte scene de divertisment.

Pe scena acestui teatru s-au afirmat si au evoluat cele mai importante personalitati ale genului: autori, compozitori, actori, interpreti, balerini, dirijori, regizori artistici, coregrafi, scenografi, care, preluandu-i traditia, au reinnoit permanent revista romaneasca. Dintre acestia amintim pe : Constantin Tanase, Mia Apostolescu, Maria Tanase, Ion Antonescu - Carabus, Dan Demetrescu, Vasile Tomazian, Marilena Bodescu, Horia Caciulescu, Radu Zaharescu, Horia Serbanescu, Mircea Crisan, Elena Burmaz, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Nicu Constantin, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Gica Petrescu, Nicolae Nitescu, Luigi Ionescu, Nicusor Constantinescu, Nicolae Frunzetti, Bitu Falticineanu, Nicolae Dinescu (regizori), Ion Vasilescu, Gherase Dendrino, H.Malineanu, Gelu Solomonescu, Nicolae Patrichi, Sergiu Malagamba (dirijori), George Voinescu, Arh.Theodora Dinulescu, Puiu Ganea (scenografi), Oleg Danovscki, Nicolae Sever, Sandu Feyer, Adriana Dumitrescu, Cornel Patrichi, Cornel Popovici (coregrafi).

Toate acestea privesc activitatea Teatrului de Revista "C.Tanase" ca pe un etalon artistic, scena pe care se realizeaza cele mai importante spectacole de revista, la care contribuie personalitatile de frunte ale genului. Dintre aceste personalitati s-au ales si cele mai multe dintre vedetele emisiunilor de divertisment ale Radioului si Televiziunilor.

Teatrul de Revista "Constantin Tanase" a realizat numeroase turnee in tara si in strainatate, uneori impunandu-se pe cele mai mari scene de gen ale lumii: Olympia - Paris, Friedrichschtadt Palast - Berlin, Paladium - Londra, precum si pe scene din Israel, Ungaria, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Moscova, Varsovia, Atena, Istambul, etc.

  • Ziua Mondiala a Rasului Prima DUMINICA din luna MAI laEURO SAVOY Spectacol Concert la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

  • Sarbatori Evenimente Ziua Internationala a zambetului -in prima vineri a lunii Octombrie

  • Ziua Mondiala a Rasului Prima DUMINICA din luna MAI laEURO SAVOY Spectacol Concert la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`


Imagine
Ziua Mondiala a Rasului Prima DUMINICA din luna MAI laEURO SAVOY Spectacol Concert la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`
Ziua Mondiala a Rasului Prima DUMINICA din luna MAI laEURO SAVOY Spectacol Concert la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`
Sarbatori Evenimente Ziua Internationala a zambetului -in prima vineri a lunii Octombrie
Sarbatori Evenimente Ziua Internationala a zambetului -in prima vineri a lunii Octombrie

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020