(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 11.09.2019 - Lectii de leadership de la Constantin Tanase Revista Cariere.ro
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

iN MEMORIAM RADU BELIGAN (n.14.12.1918 - d.20.07.2016)


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr


iN MEMORIAM RADU BELIGAN 14.12.1918-20.07.2016
CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO

* * * * *


"Odată cu dispariţia lui dispare o minunată poveste a teatrului românesc, un actor de o calitate spirituală şi artistică deosebită. Nu întâmplător s-a detaşat şi ca nume şi ca interpretare şi ca personalitate de grupul marilor artişti români, el fiind mai întotdeauna undeva într-o zonă specială, zona Beligan", a spus Alexandru Arşinel.

El a subliniat devotamentul faţă de teatru al lui Radu Beligan şi faptul că acesta a purtat o dragoste profundă spectatorilor de la care "a furat permanent energie" ca să poată reveni cu marele lui talent să impresioneze a doua zi.

"A reuşit să mă facă, la un moment dat, să îmi dau şi eu seama care este dimensiunea talentului meu. Îl regret mult pe maestru, pentru că fac parte din acea categorie de actori care l-a vorbit non-stop de bine", a adăugat Arşinel.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a murit miercuri la Spitalul Elias.
S-a nascut la data de 14 decembrie 1918, in Galbeni Filipesti, Bacau si a decedat la data de 20 iulie 2016 in Bucuresti)

Sursa: http://www.agerpres.ro/cultura/2016/07/20/ Arşinel: Odată cu moartea lui Beligan dispare o minunată poveste a teatrului românesc

* * *

Vestea morţii marelui actor Radu Beligan a lovit din senin lumea teatrului din România. Alexandru Arşinel a fost printre primii colegi de scenă care a vorbit despre tristul eveniment.

Radu Beligan s-a stins din viaţă pe 20 Iulie la vârsta de 97 de ani. Acesta şi-a dat ultima suflare pe patul Spitalului Elias din Bucureşti. Alexandru Arşinel a intrat în direct la un post de televiziune şi a făcut declaraţii imediat după aflarea veştii triste.

"Maestrul Beligan n-a renunţat niciodată la a gândi că poate să joace 1000 de ani. Bucuria de a apărea pe scenă şi mai ales încărcătura pe care o lua de la publicul spectator l-au ţinut în viaţă. Nu aş vrea să mă compar. Acum o săptămână m-am dat jos de pe patul de operaţie, iar sâmbătă şi duminică am jucat. Mi-a fost frică să urc pe scenă şi a doua zi puteam să joc non-stop un an de zile. Publicul îţi ridică moralul într-un mod extraordinar. A fost unul dintre cei mai iubiţi artişti", a mărturisit Alexandru Arşinel despre Radu Beligan.

Marele actor Radu Beligan s-a stins din viaţă la Spitalul Elias din Bucureşti, unde a fost adus de urgenţă. La ora 13.00 pe 20 Iulie, maestrul Beligan a făcut stop cardio-respirator.

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/ RADU BELIGAN A MURIT. Reactia lui Alexandru Arsinel după moartea maestrului

* * *

Ce spune Alexandru Arșinel despre biletul primit de la Radu Beligan

Alexandru Arșinel este devastat de dispariția maestrului Radu Beligan. Celebrul actor s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani.

„Nu credeam că va fi vreodată ultima întâlnire cu regretaul maestru Radu Beligan. A dispărut o dată cu el și o poveste minunată a teatrului românesc, de personalitatea lui fiind legat evoluția teatrului românesc. Istoria vieții lui face parte din istoria teatrului românesc. A fost un om între oameni! Sperăm să avem forța și persoanele să depășim aceste momente”, a declarat, pentru Libertatea, Alexandru Arșinel.

El își amintește cu drag despre momentul în care regretatul maestru l-a convins să accepte rolul principal în piesa „Ploșnița”, pe care îl jucase ani în șir Dem Rădulescu. Arșinel a avut un timp foarte scurt de pregătire a personajului, iar premiera a fost un real succes. „A rămas memotabilă întâlnirea cu Radu Beligan și biletul pe care l-am primit de la el: „De azi vreau să te consider actorul Teatrului Național”, ne-a povestit Alexandru Arșinel.
Actorul Radu Beligan a primit certificatul Guinness World Records, care atesta ca este cel mai longeviv actor înca în activitate pe scena unui teatru, la Teatrul National Bucuresti (TNB), duminica, 15 decembrie 2013. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

Sursa: http://www.libertatea.ro/ Ce spune Arșinel despre biletul primit de la Radu Beligan

* * *

Actorul Alexandru Arșinel a deplâns moartea lui Radu Beligan, care s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 97 de ani, la Spitalul Elias, declarând pentru MEDIAFAX că este un moment de doliu pentru teatrul românesc, un moment care trebuie cinstit și respectat.


Alexandru Arșinel a evocat într-o succintă declarație pentru MEDIAFAX personalitatea lui Radu Beligan exprimând că marele actor român l-a îndrumat și i-a insuflat curaj în momentele în care "gândul de a abandona se abătea asupra noastră":

"Nu au fost puţine momentele în care tristeţea ne bântuia şi gândul de a abandona se abătea asupra noastră, dar maestrul Beligan a fost mereu acolo să ne îndrume şi să ne dea curajul să mergem mai departe. N-am sa uit niciodată încurajarea pe care mi-a adus-o Radu Beligan", a declarat actorul.

Vorbind despre comemorarea acestui moment, Arșinel a punctat că drumul teatrului românesc trebuie să continue:
"E un moment de doliu pentru teatrul românesc. E un moment pe care trebuie sa il simţim şi să îl cinstim într-un fel sau altul prin a nu abandona drumul. Dumnezeu să îl odihnească!", a conchis actorul.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro/ Alexandru Arșinel: "N-am sa uit niciodată încurajarea pe care mi-a adus-o Radu Beligan! "

* * *

DECLARAŢIA ZILEI - Radu Beligan: "Dintre toate operele, cea mai frumoasă este o viaţă bine trăită".

Radu Beligan, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, spunea în luna decembrie a anului trecut, în ziarul Metropolis, că "dintre toate operele, cea mai frumoasă este o viaţă bine trăită".

"Teatrul nu a fost vocaţie, a fost intoxicaţie. De mic copil am fost atras de teatru. A fost o poveste de dragoste care mi-a cerut şi căreia i-am făcut sacrificii", mărturisea Radu Beligan.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/cultura-media/declaratia-zilei-radu-beligan-dintre-toate-operele-cea-mai-frumoasa-este-o-viata-bine-traita-video-15534750


  • `Odată cu moartea lui Radu Beligan dispare o minunată poveste a teatrului românesc`, a declarat pentru AGERPRES, actorul Alexandru Arşinel

  • Radu Beligan, Stela Popescu, Alexandru Arsinel in top 3, cei mai indragiti actori, potrivit Institutul de Marketing si Sondaje IMAS (Adevarul 27.11.2013)

  • iN MEMORIAM RADU BELIGAN (n. 14 decembrie 1918, Galbeni (Filipesti), Bacau - d. 20 iulie 2016, Bucuresti)


Imagine
`Odată cu moartea lui Radu Beligan dispare o minunată poveste a teatrului românesc`, a declarat pentru AGERPRES, actorul Alexandru Arşinel
`Odată cu moartea lui Radu Beligan dispare o minunată poveste a teatrului românesc`, a declarat pentru AGERPRES, actorul Alexandru Arşinel
Radu Beligan, Stela Popescu, Alexandru Arsinel in top 3, cei mai indragiti actori, potrivit Institutul de Marketing si Sondaje IMAS (Adevarul 27.11.2013)
Radu Beligan, Stela Popescu, Alexandru Arsinel in top 3, cei mai indragiti actori, potrivit Institutul de Marketing si Sondaje IMAS (Adevarul 27.11.2013)
iN MEMORIAM RADU BELIGAN (n. 14 decembrie 1918, Galbeni (Filipesti), Bacau - d. 20 iulie 2016, Bucuresti)
iN MEMORIAM RADU BELIGAN (n. 14 decembrie 1918, Galbeni (Filipesti), Bacau - d. 20 iulie 2016, Bucuresti)

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator Top Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media