(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina    
Subiect urmator→
 

Adrian_Enache Biografie CVAdrian Enache s-a născut la Galaţi, pe data de 12 iunie 1966.

Debutul muzical îl face alături de trupa rock Phoebus cu care cântă în anii studenţiei. Unul din colegii formaţiei este Nicu Patoi, unul din cei mai buni chitarişti din ţară la ora actuală. În aceeaşi perioadă primeşte oferta băieţilor de trupa Compact pentru a deveni solistul lor vocal, însă Adrian refuză dorind să-şi finalizeze studiile la facultate.

Mai târziu, urmând sfatul cunoscutei cântăreţe şi profesoarei sale, Mihaela Runceanu, îşi începe cariera. Astfel, în 1990 debutează ca solist solo câştigând premiul II la Festivalul Naţional de Muzică Mamaia.

În 1994, este angajat la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti. Aici îi întâlneşte pe Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioae cu care formează o perioadă bună de timp un cunoscut trio muzical.

În 1995, Adrian Enache prezintă emisiunea pentru copii „Tip Top Minitop”.

În 1996, reprezintă România la Festivalul internaţional de Muzică „Cerbul de Aur” de la Braşov. Cu această ocazie îşi lansează primul album „E o nebunie”, şampania care îi poartă numele şi îşi întâlneşte idolul pe Tom Jones cu care chiar cântă împreună. De asemenea, se lansează cartea al cărei erou este, respectiv „A alerga după o stea”.

- În 1997 câştigă premiul II la Festivalul Internaţional Pamukalle din Turcia. Un an mai târziu, tot la acelaşi festival, cântă ca invitat şi are ocazia de a deschide recitalul idolului său, Tom Jones.

- În 1998 particiă la Selecţia Naţională a Concursului „Eurovision”, alături de un grup de solişti interpretând piesa „E, e, e iubire”. Piesa devine unul din şlagărele anului.

- În 1999, se transeferă la teatrul de revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti la sugestia directorului, actorul Alexandru Arşinel.

- În 2001 la Festivalul Internaţional „Vocile Asiei” din Kazahstan câştigă locul III şi Adrian Enache premiul pentru cea mai bună voce masculină din concurs.

- În 2002, debutează ca actor deţinând un rol principal în muzicalul „Nota 0 la purtare” cu care obţine un mare succes. Este distribuit în majoritatea spectacolelor de la teatru datorită calităţilor sale de showman.

-În 2002, obţine trofeul la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia cu piesa "O singură Noapte" (m: Andrei Kerestely/t:Zoia Alecu)

-În 2006, se lansează alte două cărţi care îl au erou pe Adrian Enache: continuarea cărţii „A alerga după o stea”, aceasta intitulată „Ispita” şi o carte de bucate scrisă de Jakob Hausmann.Cartea se numeşte “Bucate cu dragoste” iar fotografia lui Adrian este pe coperta ei.

-Adrian Enache este directorul artistic la Complexul Orizont din Predeal ,organizând programele spectacolelor dedicate sărbătorilor de iarnă. Preşedintele României, Traian Băsescu s-a declarat fan al artistului după ce a asistat la un show susţinut de Adrian Enache cu orchestra de la Predeal.

-În 2007, Adrian Enache prezintă emisiunea “Furori” de la Kanal D produsă de Valeriu Lazarov.Emisiunea înregistrează un rating bun pentru postul de televiziune. În vara aceluaiaşi an, Adrian Enache prezintă la acelaşi post de televiziune emisiunea “Stare de show”.

-În 2008, participă din nou la Selecţia Naţională a concursului Eurovision cu piesa “Te iubesc” a tânărului compositor Cristian Nistor.

-În 2010, apare în calitate de invitat special, pe albumul lansat de Maria Cârneci, intitulat "Dragoste, eşti păcătoasă".

Educaţie şi formare:

Este absolvent al Institutului Politehnic, sectia Metalurgie-Turnatorie;

A absolvit Scoala Populara de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor;

A urmat cursuri postuniversitare de psihologie si filosofie

A efectuat stagiul militar la Buzau.

Premii şi distincţii:

Premii Rock:

Festivalul de muzica rock, Buzau; Festivalul Interferente rock, Targu Mures; Festivalul Constelatii rock, Ramnicu Valcea; Festivalul Ancora de aur, Mangalia

Premii Pop-rock:

1990- premiul II la Festivalul National de Muzica Mamaia

1997- premiul II la Festivalul International de Muzica Pamukalle din Turcia

1998 - Trofeul la Festivalul Cantecului de Dragoste pentru melodia „E,e,e iubire”

1999 - Este desemnat cel mai bun solist al anului pentru albumul Nebun dupa FeMeI

2001- Premiul al III-lea si premiu pentru cea mai buna voce masculina la festivalul international „Vocile Asiei” din Kazahstan

2002 – Trofeul Festivalului National de Muzica Mamaia –sectiunea Creatie pentru melodia „Osingura noapte” (Andrei Kerestely);

Alte performanţe artistice şi sportive:

- Este capitanul Nationalei de fotbal a Artistilor

- Este presedinte de onoare al clubului de fotbal „Otelul Galati”

- A organizat si participat in spectacole avand alaturi nume mari din muzica mondiala ca Johnny Logan, Natalia Oreiro, Toto Cutugno, etc

Mai multe detalii despre activitatea sa pe:
www.adrianenache.ro


Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video  • Adrian Enache Biografie CV

  • Adrian Enache Biografie CV

  • Adrian Enache Biografie CV


Imagine
Adrian Enache Biografie CV
Adrian Enache Biografie CV

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020