(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Adrian_Enache Interviu despre vacante, muzica si fotbal in Zodiac Travel

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" București, Calea Victoriei nr.33
Adrian Enache Interviu Zodiac Travel
12.06.2010
N-a atins încă performanța starului mondial Mariah Carey, aceea de a încasa un milion de euro pentru o singură piesă cântată într-un hotel de șapte stele din Antalya, în schimb a primit un semn clar de iubire și ocrotire de la Dumnezeu atunci când a intrat în apa rece a Iordanului - acesta este Adrian Enache, invitatul nostru de astăzi.

Zodiac Travel:
Pentru început vom spune că va "vânez" pentru acest interviu de câteva săptămâni, iar ultima dată când v-am scăpat printre degete s-a întâmplat cu ocazia finalei Cupei României la fotbal.

ADRIAN ENACHE:
Iar pentru acest interviu trebuie să-mi oferiți o vacanță de vis (râde)... de obicei cam așa fac eu tranzacțiile cu agențiile de turism (râde).

Zodiac Travel:
Ne întoarcem la finala Cupei. Cum a fost?

ADRIAN ENACHE:
La noi, la artiști, a fost foarte frumos, s-a jucat un fotbal spectaculos, s-au adunat foarte mulți oameni în centrul orașului - acolo au fost amplasate terenurile de către sponsorul nostru, Puma. Cum spuneam, a fost spectacol total, cu execuții tehnice deosebite, spre deosebire de meciul mare, unde nu s-au văzut faze mai deloc, a fost un plictis general, cam toată lumea spunea asta...

Zodiac Travel:
Cum comentați ascensiunea CFR-ului din ultimii ani?

ADRIAN ENACHE:
În primul rând se vede că nu este o echipa românească iar tot ce nu este românesc se pare că funcționează bine în fotbal la ora asta. E o echipa în care se bagă bani grei, iar acolo unde sunt bani și găsești o altă mentalitate sunt și rezultate. Din păcate, echipele românești de renume au încăput pe mâna unor non-cunoscători și asta se vede...

Zodiac Travel:
Cum se împacă pasiunea dvs. pentru fotbal cu vacanțele?

ADRIAN ENACHE:
Am fost prezent la mai multe ediții de campionat european sau mondial, am amintiri plăcute de acolo, am poze cu mari personalități din lumea fotbalului. După cum știi, eu am practicat fotbalul de performanță în tinerețe, am fost coleg la lotul național de juniori cu Dănuț Lupu și am călătorit mult și pe vremea aceea. Chiar și acum, de când avem evenimente cu echipa națională a artiștilor, călătorim mult și susținem echipa națională a României prin ceea ce facem: muzică și fotbal.

Zodiac Travel:
Care a fost ultimul meci văzut "afară"?

ADRIAN ENACHE:
S-a întâmplat anul trecut, am fost la Valencia, era un meci în Liga Europa, aveam un spectacol acolo cu Teatrul "Constantin Tănase". Am vrut să merg și anul asta la câteva derby-uri afară, dar am avut niște evenimente aici și trebuia să le onorez, știi cum e cu timpul liber...

Zodiac Travel:
Citeam în biografia dvs. că în 1989 ați participat la festivalul Mamaia și că ați fost descalificat pentru că aveați un stil neobișnuit pentru ceea ce impunea regimul. Ce s-a întâmplat de fapt, ce nu convenea?

ADRIAN ENACHE:
Nu le convenea stilul meu occidental, nu eram tuns - eu veneam din zona muzicii rock - ulterior am cunoscut-o pe profesoară mea, regretata Mihaela Runceanu, cea care m-a adus la București, unde am făcut Școala Populară de Artă. Cum spuneam, am păstrat `metehnele` din rock: dansul exagerat, vestimentația... și bineînțeles că am avut probleme. Rock-ul este o școală de viață: am învățat să cânt, am devenit un bărbat puternic. Asta mi-a ajutat pe scenă de la Mamaia, dar nu m-a avantajat comportamentul de pe scenă. Mi-au zis că am voce bună, dar că nu mă pot da pe post - pe vremea aia emisiunile se înregistrau, mergeau la tăiat, la comisii, și abia după aia le dădeau pe post. Păcat, pentru că am avut un succes mare la public... dar a venit 1990, când am putut să mă exprim și am luat locul 2, după Laura Stoica, regretata mea prietenă.

Zodiac Travel:
Ați împlinit recent 20 de ani de carieră și citeam că ați avut un mare succes la Galați cu recitalul care închidea spectacolul Teatrului `Constantin Tănase`. Povestiți-ne puțin.

ADRIAN ENACHE:
Da, întotdeauna când ajung la Galați am cele mai mari emoții, este orașul de unde am plecat, oamenii te privesc cu un ochi mai critic decât în alta parte, dar și te iubesc mai mult. Am fost foarte bine primit și recunosc faptul că cel mai mult îmi plac finalurile de spectacol în orașul meu natal.

Zodiac Travel: Pe plan profesional ce însemnă pentru Adrian Enache vara lui 2010? Planuri, spectacole, turnee?

ADRIAN ENACHE:
Ca să fac un joc de cuvinte, voi călători foarte mult și chiar voi fi imaginea unei agenții de turism și a unui hotel de lux din Turcia. Anul trecut am avut un recital acolo și am avut marea onoare de a fi `observat` circa 10 minute de către renumita Mariah Carey, care cânta la un hotel de 7 stele deschis anul trecut, tot în Antalya. Trecuse pe acolo pentru că auzise zarvă multă, ea nu cântase decât o piesa pentru care primise un milion de euro... eu am avut de cântat mai mult și n-am primit suma aia (rade copios). Am reluat relațiile cu cei din Turcia la Târgul de Turism de la Romexpo, au venit cu un contract foarte frumos, reprezint imaginea hotelului în Romania, m-au invitat să fac și un nou videoclip. Se pare că sunt foarte apreciat acolo, ei sunt atrași de showbiz și de artiștii dinamici, cu succes la public. Îmi face placere să lucrez cu ei, mai ales că am antecedente vechi, am castigat două festivaluri importante în Turcia, sunt prieten cu câteva vedete de acolo, am în repertoriu melodii turcești. Mai am o colaborare și în Grecia - îmi place foarte mult și acolo - și sunt în negocieri, sper să se concretizeze într-o săptămână, cu un hotel din Maroc.

Zodiac Travel:
Ce proiecte aveți cu Teatrul Tănase?

ADRIAN ENACHE:
În primul rand mă bucură faptul că am revenit în `casa noastră` dintotdeauna, sala Savoy, avem weekend-urile pline cu spectacole, mai târziu o să jucam și în grădina din Herăstrău. Să dea Dumnezeu să vină tot la fel de multă lume ca și până acum... știi cum se zice: dacă artistul nu are sala plină, atunci nu are chef (râde).

Zodiac Travel:
Unde ați petrecut ultimul concediu?

ADRIAN ENACHE:
Sunt un răsfățat din punctul ăsta de vedere și-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să împac plăcutul cu utilul. În locurile exotice în care mă duc să cant apuc și să mă odihnesc, în același timp, și atunci chiar nu-i nevoie să-mi iau un concediu special.

Zodiac Travel:
Planuri de vacanta aveți pentru 2010?

ADRIAN ENACHE:
O să ajung în Țara Sfânta, am avut spectacole acolo de trei ori până acum, am vizitat toate cele sfinte din Israel, o să revin cu drag să revăd locurile care mi-au produs atâta liniște interioara...

Zodiac Travel:
Ați călătorit mult. Povestiți-ne despre locurile care v-au rămas în suflet.

ADRIAN ENACHE:
În primul rand Țara Sfânta. Sunt un tip religios și m-a impresionat ce-am văzut și simțit acolo. Chiar am simțit pe pielea mea puterea lui Dumnezeu: când am ajuns la râul Iordan era foarte frig afară, apa era rece ca gheața și toți m-au sfătuit să nu intru. Seara aveam spectacol iar pentru noi, artiștii, sănătatea este cea mai importanta, poți să răcești sau să răgușești instantaneu și să nu mai poți să canti. Zic eu: "dom’le, vin până aici și nu intru în apa Iordanului, e păcat, sunt sigur că nu o să răcesc și Dumnezeu va avea grija de mine". Ei bine, am intrat, toți turiștii au început să aplaude, eram în apă până la gât și am început să simt căldură în jurul corpului meu, am stat așa cam zece minute în apă. Se întâmpla ceva neobișnuit și am simțit că Dumnezeu mă ocrotea...
Revenind la întrebare, îmi plac tarile cu deschidere la mare sau ocean, știi, eu sunt născut vara și-mi place căldura, îmi plac zonele cu plaja. Îmi place Grecia, iar dintre orașe Barcelona, Madrid, Veneția, însă cea mai apropiată de inima mea este Praga.

Zodiac Travel:
Fac apel la memoria dvs. și-o să vă rog să vă amintiți despre prima vacanță pe cont propriu.

ADRIAN ENACHE:
Era prin ’86-’87, am plecat cu niște colegi pe Litoral, studenți fiind. Țin minte că am stat la particular, în Eforie, apoi am fost doua zile și în Delta, cu cortul, mâncați de țânțari, a fost frumos...

Zodiac Travel:
O ultima întrebare: daca ați fi agent de turism cum ați promova imaginea României?

ADRIAN ENACHE:
Prin ceea ce știu eu să fac foarte bine, să organizez și să susțin show-uri. Chiar am făcut de multe ori lucrul ăsta și am impresionat multe delegații în calitate de vedetă a muzicii pop din România. Prin tot ce am făcut - nu neapărat muzică - m-am ocupat de ei, am discutat, am încercat să schimb în ochii lor imaginea României și chiar cred că am reușit ținând cont de câți prieteni mi-am făcut printre ei.

Update:
Adrian Enache este atacant și Membru în Consiliul Director al Naționalei Artiștilor Fotbaliști din România.
Membru al Naționalei de Fotbal a Artiștilor încă de la începuturile acestei echipe, Adrian Enache și-a demonstrat cu fiecare meci jucat performanțele de fotbalist. De altfel, artistul nu este străin de sportul-rege. El a fost coleg de echipă, la clubul de junior F.C Galați, cu fotbalistul Dănuț Lupu.

Performanțe înregistrate cu Naționala de Fotbal a Artiștilor:
• În 2013, Naționala de fotbal a artiștilor câștigă titlul de vice-campioană mondială la Campionatul Mondial de Fotbal dedicate Artiștilor, care a avut loc la Soci, Rusia. Pentru Adrian Enache succesul și mai mare se petrece pe scenă, pentru că la spectacolul susținut de artiștii-fotbaliști români, are ocazia de a cânta alături de Bonnie M.
• În 2014, Naționala de fotbal a artiștilor câștigă titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de Fotbal dedicat artiștilor, care a avut loc la Moscova. Din nou, Adrian Enache și colegii din Naționala de Fotbal a Artiștilor demonstrează că pe cât sunt de buni în terenul de fotbal, pe atât miraculoși pot fi și pe scenă.


  • Zodiac Travel Interviu Adrian Enache, zodia gemeni 12.06.2010

  • Zodiac Travel Interviu Adrian Enache, zodia gemeni 12.06.2010

  • Zodiac Travel Interviu Adrian Enache, zodia gemeni 12.06.2010


Imagine
Zodiac Travel Interviu Adrian Enache, zodia gemeni 12.06.2010
Zodiac Travel Interviu Adrian Enache, zodia gemeni 12.06.2010

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020