(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina    
Subiect urmator→
 

Adrian_Enache solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
S-a născut la Galați, pe data de 12 iunie 1966. A urmat cursurile Școlii nr. 6 și ale Liceului Al. I. Cuza din Galați. Este absolvent al Institutului Politehnic, secția Metalurgie, având diplomă de inginer. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor.
Perioada ROCK:
În perioada studenției, Adrian Enache a făcut parte din două trupe rock înființate la Galați, respectiv 6200 și Phoebus. Cu trupa Phoebus, din care a făcut parte și chitaristul Nicu Patoi, a câștigat nenumărate premii la festivalurile și manifestările de gen din țară, din acea perioadă. Tot în acei ani, primeşte oferta băieţilor din legendara trupă Compact pentru a deveni solistul lor vocal, însă Adrian refuză dorind să-şi finalizeze studiile la facultate.

Debutul muzical:
Adrian Enache debutează la Festivalul Mamaia în anul 1989, însă nu obține niciun premiu fiind descalificat din competiție, pentru că stilul său muzical mai occidental nu se potrivea cu rigorile regimului comunist instaurat în România până în anul 1990.

-În anul 1990, Adrian Enache participă din nou la Festivalul Mamaia și obține locul al II-lea după Laura Stoica, ce a fost considerată, ani la rând, cea mai bună voce a muzicii românești.
-În anul1992 este deja curtat de televiziunea națională pentru că melodia „Moartea mea e dragostea” compusă pentru el de compozitorul Dani Constantin devine hit. Regizorul TVR s-a deplasat personal la Galați, unde locuia Adrian, ca să filmeze videoclipul piesei. Melodia a fost inclusă în acel an pe o compilație alături de alți artiști în vogă la vremea aceea.
-În 1994, este angajat la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti. Aici îi întâlneşte pe Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioae cu care formează o perioadă bună de timp un trio muzical foarte solicitat.
-În 1995, Adrian Enache prezintă emisiunea pentru copii „Tip Top Minitop” și, datorită ratingului foarte mare pe care îl înreigistra emisiunea în acel an, popularitatea artistului crește seminificativ.

- În 1999, se transeferă la teatrul de revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti la sugestia directorului, actorul Alexandru Arşinel.
- În 2001 la Festivalul Internaţional „Vocile Asiei” din Kazahstan câştigă locul III şi Adrian Enache premiul pentru cea mai bună voce masculină din concurs.
- În 2002, debutează ca actor deţinând un rol principal în muzicalul „Nota 0 la purtare” cu care obţine un mare succes. Este distribuit în majoritatea spectacolelor de la teatru datorită calităţilor sale de showman.
-În 2002, obţine trofeul la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia cu piesa "O singură Noapte" (muzica: Andrei Kerestely/text: Zoia Alecu)
-În 2006, se lansează alte două cărţi care îl au erou pe Adrian Enache: continuarea cărţii „A alerga după o stea”, intitulată „Ispita” şi o carte de bucate scrisă de Jakob Hausmann. Cartea se numeşte “Bucate cu dragoste” iar fotografia lui Adrian este pe coperta ei.
Sursa: www.adrianenache.ro


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio si arhiva personala
  • ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de revista `C-tin Tanase

  • ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase

  • ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase


Imagine
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de revista `C-tin Tanase
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de revista `C-tin Tanase
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase
ADRIAN ENACHE, solist vocal la Teatrul de Revista `C-tin Tanase

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020