(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel Biografie CV

ALEXANDRU ARȘINEL
Director Teatrul de Revistă ”CONSTANTIN TĂNASE” (1998-2018)


"Mi-am făcut datoria în cei 20 de ani de directorat şi 60 de ani ca angajat al Teatrului Tănse, o muncă ce mi-a fost răsplătită cu diferite gesturi din partea publicului sau a oficialităţilor. Am zis că e momentul să am curaj să mă retrag în spate şi să las o persoană cu forţe proaspete, cu idei, care este şi o mare personalitate artistică a ţării, a genului să facă un pas în faţă. Am rămas să mai ajut cu un sfat, cu activitatea mea de pe scenă. Joc în cinci spectacole"

Uneori, nevastă-mea reclamă ca Teatrul "Constantin Tănase" mi-a fost prima casă. Face parte din tot ce reprezint eu, şi bun şi rău. Toţi actorii au avut de plătit un bir acestei meserii. Au fost nevoiţi, nu de puține ori, să renunțe la ceea ce înseamnă viaţa de familie. Teatrul a avut o galerie de actori imenşi", a mai spus actorul.

Ne este greu fără Stela. Însă faptul că există cuplul Vasile Muraru - Vali Fătu şi că au apărut câţiva artişti talentaţi, mulţi din generaţia tânără, stâlpii se consolidează.

"Se spune că, în general, artiştii au zona de tristeţe ceva mai mare şi eu spun că cea mai mare zonă este în comedie. Artiştii de comedie acumulează multe din problemele societăţii şi ei nu au voie să se exteriorizeze. Un actor care prinde un rol dramatic mai poate să plângă, să urle, să îşi exprime supărarea. Artistul de comedie nu poate să se descarce pentru că trebuie să îl facă pe cel din sală să zâmbească."
(Alexandru Arșinel, interviu pentru România TV)

Biografie
S-a nascut în 04 iunie 1939 în comuna Dolhasca, jud. Suceava.
A absolvit IATC în anul 1962 si a fost repartizat la Tg.Mures împreuna cu majoritatea membrilor promotiei 1962 (Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov) unde a înfiintat sectia română a Teatrului de Stat din Tg.Mures.
Roluri jucate la Teatrul din Tg. Mureș:
- Kuklin - `Oceanul` de Al.Steiu - regia Cristian Munteanu
- Maiorul - `Jocul de-a vacanta` de Mihail Sebastian - regia Mihai Paxino
- Fabian - `A 12-a noapte` de W.Shakespeare - regia Eugen Mercus
- Titta Nane - `Galcevile din Chioggia` de Carlo Goldoni - regia Mihai Reicu

Roluri jucate la Teatrul National Bucuresti:
- Prisâpkim - `Ploșnița` de V. Maiacovski

Începând cu anul 1967 joacă la Teatrul de Revistă `Constantin Tănase` București şi la Grădina Boema în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații:
- Paraschiv - `Groapa`, musical de Eugen Barbu si Radu Șerban
- Cetateanul - `Doctore sunt al Dumneavoastră`, musical de Aurel Storin și Vasile Vasilache jr.

- `Revista cu paia’e` de Mihai Maximilian, muzica V.Veselovski
- `Deschis pentru renovare` de Alexandru Mirodan, muzica Elly Roman
- `Se caută o vedetă` de Aurel Felea si Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa
- `Vino să ne vezi diseară` de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu
- `Nicuță . . . la Tănase` de Nicuţă Tănase şi Marin Traian, muzica Gelu Solomonescu
- `Aventurile unei umbrele` de Nell Cobar, muzica Edmond Deda
- `Uite ca nu tac` de Petre Bărbulescu, muzica Petre Munteanu
- `Microfonul de la miezul nopții`
- `Savoy, Savoy` - spectacol de Eugen Rotaru și Marius Țeicu
- `Sonatul lunii` de Sașa Georgescu si Puiu Calinescu
- “Un băiat de zahăr... ars” de Harry Negrin şi Puiu Călinescu,
- “De la Cărăbuş la Savoy”,
- `Bimbirică` - comedie muzicala de Aurel Storin, muzica Elly Roman
-”Scandal la Boema”, `Nevestele vesele din Boema`, `Boema, slabiciunea mea` `Boema, bucuria mea`, `Artistii si Boema`, `Stela, stelele si Boema`, Buna seara, Boema`, `Carre de asi`, `Hohote în Paradis`, ”1001 de glume” de Mihai Maximilian şi V.Veselovski
-`Ah, femeile` de M. Maximilian
- Spectacolul "Aplauze, aplauze" a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.
- ‚Revista Revistelor’, ‘Nimic despre papagali’, „Ok Melody”, ‚Comedie pe Titanic’, ‚Piei, drace!’, „Vivat Revista!’, ‚Hohote în Herăstrău’.

Premii, Trofee, Distincții speciale:

ALEXANDRU ARŞINEL - Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor CONFIDENŢIAL pentru MANAGEMENT şi pentru întreaga CARIERĂ ARTISTICĂ

PREMIUL SPECIAL la Categoria TEATRU pentru VASILE MURARU la Gala Premiilor VIP

PREMIUL SPECIAL la Categoria TEATRU pentru Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” la Gala Premiilor VIP

PREMIUL „Ambasadorul Teatrului Românesc” – ALEXANDRU ARŞINEL pentru management de succes şi pentru activtatea desfăşurată la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”
ianuarie 2010 - Premiul Special în Clasamentul Naţional ”CEI MAI DE ÎNCREDERE ROMÂNI” - STELA POPESCU şi ALEXANDRU ARŞINEL

13 Iulie 2010 - ALEXANDRU ARŞINEL a primit Premiul de Excelenţă şi Premiul de Popularitate - Categoria ACTORI la Gala “CELEBRITĂŢILE ANULUI” organizata de `Professional Celebrity si Sport Art` si gazduita de SALA CANDELABRELOR a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

14 Iulie 2010 - ALEXANDRU ARŞINEL a primit MEDALIA de ONOARE a Federaţiei Comunitătii Evreieşti din România - Prieten al Comunitătii Evreiesti din România, se acordă MEDALIA de ONOARE Domnului ALEXANDRU ARSINEL, Directorul Teatrului de Revista “Constantin Tănase” pentru activitatea artistică prodigioasă dedicată teatrului românesc, pentru o viată de om exemplară, daruită intelegerii și apropierii dintre oameni. Recunoștinta noastră pentru un mare actor a cărui carieră se revarsă cu strălucire asupra scenei și publicului său” - Dr. Aurel Vainer, Președintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti

11 Septembrie 2010 - PREMIUL de EXCELENŢĂ pentru întreaga activitate acordat actorilor STELA POPESCU şi ALEXANDRU ARŞINEL la GALA de EXCELENŢĂ, ediţia a II-a desfăşurată la Teatrul Dramatic “Tony Bulandra” din Târgovişte, cu ocazia ZILELOR CETĂŢII TÂRGOVIŞTE - 2010.

15 Decembrie 2010, cuplul de actori STELA POPESCU - ALEXANDRU ARŞINEL a fost distins cu TROFEUL Galei „10 PENTRU ROMÂNIA” 2010, la Ateneul Român, Aceștia s-au aflat pentru cea de-a VI-a oară pe podiumul prestigiosului clasament.

17 Decembrie 2010 - Premiile Societătii Umoristice ”Păcal㔠si ale Revistei ”Harababura” conduse de reputatul regizor, Prof.Univ.Dr.Geo Saizescu - Premiul ”GRIGORE VASILIU BIRLIC” pentru Teatrul de Revist㠓Constantin Tănase” - ”AMBASADOR INTERNATIONAL interbelic și nu numai al spiritului fantezist-realist și socio-politic national, VASUL AMIRAL al umorului românesc scenic-revuistic

Ianuarie 2009 - PREMIUL SPECIAL pentru SHOW-BIZ acordat lui ALEXANDRU ARȘINEL si Teatrului de Revist㠓Constantin Tănase” la Gala CONFIDENTIAL MEDIA 2009

12 Martie 2009 - ALEXANDRU ARȘINEL a fost distins cu PREMIUL pentru Management Cultural ”Managerul anului 2008” acordat de Revista `ACTUALITATEA MUZICALÔ a UCMR - Aula Palatului Cantacuzino (Muzeul `George Enescu`)

31 Iulie 2009 - Premiul pentru ”MINUTUL DE AUR” realizat de artiștii Teatrului de Revist㠔CONSTANTIN TĂNASE” la emisiunea ”MIEZUL ZILEI cu LEONARD MIRON” (TVR )

14 Decembrie 2009 - PREMIILE Municipiului București pentru Artă și Cultură - Sectiunea ARTELE SPECTACOLULUI (acordate de Primarul General nal Municipiului Bucuresti, Prof. Univ. Dr. Sorin Oprescu și de Comisia Învătământ, Cultură, Culte, Sport - Presedinte Mihai Voicu):
ALEXANDRU ARSINEL - PREMIUL pentru PERFORMANȚĂ ÎN ARTELE SPECTACOLULUI - Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” - PREMIUL Special la Categoria ”BUCUREȘTI, CARTIER DE VARĂ”

17 Decembrie 2009 - CENTRUL CULTURAL ISRAELIANO-ROMÂN a acordat actorului ALEXANDRU ARŞINEL PREMIUL ”OMUL ANULUI 2009” și Premiul de Excelenţă ”10 pentru ROMÂNIA, 10 pentru ISRAEL”

Decembrie 2009 - Gala ”Zece pentru România” 2009 (Locul II - ALEXANDRU ARȘINEL şi Locul III - STELA POPESCU) - cel mai iubit şi admirat cuplu de actori a fost din nou premiat.
- Cel mai bun actor de revista
- Cel mai bun cuplu - Stela Popescu si Alexandru Arsinel
- Cel mai bun actor de comedie - (Asociatia Umoristilor din România)
- Cel mai bun cuplu - Stela Popescu si Alexandru Arsinel (Asociatia Umoristilor din România)
Premiul Special pentru Teatrul de Revista - UNITER 2002
Premiul Special pentru cuplul Stela Popescu si Alexandru Arsinel-UNITER 2002
Locul I si CEL MAI IUBIT ROMAN la Gala 2007 "Zece pentru Romania"

2008 Gala CONFIDENTIAL (Studiourile CASTEL Film), sectiunea SHOWBIZ - Premiul Special acordat lui ALEXANDRU ARSINEL si Teatrului de Revista `Constantin.Tanase`

Stela Popescu si Alexandru Arsinel, cel mai iubit si admirat cuplu de actori a fost premiat la Gala 2008 `Zece pentru Romania` (Locul II - ALEXANDRU ARSINEL si Locul III - STELA POPESCU) , sarbatorind in 2008, 30 DE ANI de CARIERA!

2008 Premiul Special CEI MAI DE ÎNCREDERE ROMÂNI - Stela Popescu si Alexandru Arsinel

Pentru activitatea depusă, Stela Popescu si Alexandru Arșinel au fost răsplătiti, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru Teatrul de Revistă.
În 2004, a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural", în grad de Mare Ofițer.

Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă (2000),
Ordinul ''Meritul Cultural'' în grad de Comandor (2004) înmânat de Președintele României, Ion Iliescu,
Premiul pentru ”Cel mai iubit actor” la Gala ”Zece pentru România” (2005 și 2007),
Premiul pentru ”Cel mai iubit actor” la emisiunea ”Cei mai iubiți” (2006, TVR, realizator Valeriu Lazarov, prezentator Andreea Marin), o emisiune care, cităm, ”a premiat nu neapărat cei mai talentaţi oameni, nici cei mai performanţi, nici cei mai eficienţi, ci pur şi simplu pe CEI MAI IUBIŢI dintre români, pentru că s-a votat cu inima și cu sufletul”,
Premiul pentru spectacolele de musical acordat la Gala Premiilor revistei ''Actualitatea Muzicală'' a UCMR (2008), Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor „Confidenţial” pentru Management şi pentru întreaga carieră artistică (2009 și 2010), numeroase Premii de Excelență şi Premii Speciale la mai multe ediții ale Galelor Superlativelor VIP, Premiul de Excelență și Premiul de Popularitate la Categoria „Actori” la Gala Celebrităților Anului 2010, Premiul Special TVR55 (2011), Medalia de Onoare a Federației Comunității Evreiești din România “pentru activitatea artistică prodigioasă dedicată teatrului românesc, pentru o viaţă de om exemplară, dăruită înţelegerii şi apropierii dintre oameni, pentru un mare actor a cărui carieră se revărsă cu strălucire asupra scenei şi publicului său” (2010), Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012), Titlul de CAVALER al CIVISMULUI pentru atitudine și inițiativă manifestate în sprijinul comunității locale a Sectorului 4 (2013), Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Românesc” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes şi pentru activtatea desfăşurată la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” (2013), de patru ori pe podium la Categoria „Cel mai bun actor” la Gala „Zece pentru România”.

Roluri în FILME:

-1981 - `Ana si hotul` de Virgil Calotescu
-1983 - `Ca-n filme`, regia Manole Marcus
-1985 - `Anotimpul iubirii`, regia Iulian Mihu
-1987 - `In fiecare zi mi-e dor de tine`, regia Ghe.Vitanidis
-1990 - `Flacaul cu o singura bretea`, regia Iulian Mihu
-1990 - ` Miss Litoral`, regia Mircea Muresan
-1993 - `A doua cadere a Constantinopolului`, regia Mircea Muresan
-1994 - `Paradisul in direct`, regia Cornel Diaconu
„Vacanţă la mare” - 1962, „Cerul începe la etajul trei” - 1967, ''Ana și hoțul" - 1981, ''Ca-n filme'' - 1983, ''Colierul de turcoaze'' - 1985, ''Vară sentimentală” - 1986, ''În fiecare zi mi-e dor de tine'' - 1987, ''Miss Litoral'' - 1990, ''Băiatul cu o singură bretea'' - 1991, ''A doua cădere a Constantinopolului'' - 1994, ''Paradisul în direct'' - 1997, '”Sexy Harem Ada-Kaleh” - 2001, ”'Războiul Sexelor'', 2007 - 2008, ''Regina'' - 2009 sau ''Toată lumea din familia noastră'' - 2012.

A realizat dublaje în filme de animaţie, fiind vocea Ursului Baloo în filmele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) şi a Şerifului în seria „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” şi maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”, producție de mare succes a anulul 2008 distinsă cu Premiul OSCAR (a mai avut încă 4 nominalizări pentru Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun sunet, Cel mai bun mixaj sonor și Cel mai bun scenariu), cu Globul de Aur și cu un Premiu BAFTA pentru Cel mai bun film de animație. Alexandru Arşinel a fost „vocea principală” și în filmul de animaţie „Uimitoarele aventuri ale muşchetarilor” (1987, producţie ANIMAFILM, scenariul şi regia Victor Antonescu), alături de „voci” memorabile ale unor mari actori: Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Mariana Mihuţ, Rodica Tapalagă, Virgil Ogăşanu, Mihai Mălaimare, Valeria Ogăşanu, Alexandrina Halic, Brânduşa Zaiţa Silvestru sau Genoveva Preda. Producţie a celebrului Studio ANIMAFILM, filmul a redat într-o viziune inedită, plină de umor şi duioşie, cu gaguri năstruşnice şi replici scânteietoare datorate şi interpretării savuroase, personajele celebrului roman al lui Alexandre Dumas.

Roluri în TEATRUL RADIFONIC:

Alexandru Arşinel a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Naţional Radiofonic, multe fiind incluse în colecţii audio precum „Cufărul de cultură”: „Cercul” de Mircea Radu Iacoban, „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu (regia Paul Stratilat), comediile muzicale „Franţuzitele” de Magda Duţu şi „Un poet romantic” de Matei Milo, „Cine-ajunge sus la fix” de Dumitru Solomon, „Căsătorie cu de-a sila” de Molière, „Praznicul ciubotarului” de Thomas Dekker, "Femeile care ucid bărbaţii" de Michal Tonecki, „Adunarea femeilor” de Aristofan sau „Aventurile Baronului Münchausen” de Gottfried August Bürger, `Romeo si Julieta nu mor niciodata` de D.D. Patrascanu, `Pe urmele dosarului albastru` de R. Negoita, regia Titel Constantinescu, `Drumul Victoriei` de G.Sacadat, N.Smirnov, regia Dan Puican, Gâlcevile din Chioggia` de Carlo Goldoni, regia Mihai Raicu
UNDA VESELA şi ORA VESELĂ la RADIO ROMANIA 1


Teatrul Naţional de Radiodifuziune

Piesa prezentată ca o înregistrare de teatru radiofonic: `Caviar, votca si bay, bay` de George Astalos în regia lui Dan Puican se joacă de mai bine de douăzeci de ani. Alexandru Arşinel, alături de actorii Stela Popescu, Tamara Buciuceanu-Botez şi Eugen Cristea a făcut înconjurul lumii cu acest spectacol, unul dintre cele mai longevive producții teatrale prezentate românilor din Diaspora, pe cinci continente. A fost laureat în 1998 la Gala Premiilor UNITER.

TURNEE în străinătate:

Germania, Franța, Anglia, Italia, Israel, Grecia, Turcia, Polonia, Suedia, Italia, Spania, Rep. Moldova, Australia, SUA, Canada, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Irlanda etc

DISCOGRAFIE:

Momente Vesele cu Arsinel
Momente Vesele cu Stela și Arșinel
Ce faci asta seara tu?
Olé !
La multi ani viață !
Evergreen-URI
Cântece de Crăciun
Parfum de romanță'
La mulți ani viață!
* * * * *

Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio si Mass media
  • Alexandru Arsinel Biografie CV

  • Alexandru Arsinel Biografie Curriculum Vitae

  • Alexandru Arsinel Biografie CV Director Teatrul de Revista `C-tin Tanase`


Imagine
Alexandru Arsinel Biografie CV
Alexandru Arsinel Biografie CV
Alexandru Arsinel Biografie Curriculum Vitae
Alexandru Arsinel Biografie Curriculum Vitae
Alexandru Arsinel Biografie CV Director Teatrul de Revista `C-tin Tanase`
Alexandru Arsinel Biografie CV Director Teatrul de Revista `C-tin Tanase`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020