(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel Concert Universitatea de Muzica cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010


Bilete spectacoleLuni, 25 octombrie 2010, ora 18.00
Premiera absoluta de ZIUA MONDIALA a PENSIONARILOR, sub Patronajul ONU

Alexandru Arsinel, recital extraordinar cu formatia de suflatori `Spirit Brass Ensemble` la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Luni, 25 octombrie, incepand cu ora 18.00, Sala `George Enescu` a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti va gazdui un spectacol inedit dedicat ZILEI INTERNATIONALE a PENSIONARILOR si desfasurat sub patronajul Organizatiei Natiunilor Unite - ONU. Organizat si sponsorizat de S.C. Apa Nova Bucuresti S.A, acest eveniment ii va reuni pe aceeasi scena pe actorul Alexandru Arsinel, Directorul Teatrului de Revista `Constantin Tanase` si pe soprana Bianca Manoleanu, care vor sustine cate un recital acompaniati de formatia de suflatori `Spirit Brass Ensemble`.

O premiera absoluta in peisajul muzical de gen, mai ales ca toti cei prezenti il vor revedea si vor avea ocazia sa il asculte cantand pe marele actor Alexandru Arsinel. Asa cum se stie, cu un an in urma maestrul a lansat doua albume - `CANTECE de CRACIUN` si `EVERGREEN` - Casa de Discuri ELECTRECORD.

Intrarea este libera pentru toti pesionarii.

`Spirit Brass Ensemble` a fost infiintat in 2010 la initiativa tubistului si profesorului universitar Mihai Ceascai si este alcatuit din membri ai Orchestrelor Societatii Romane de Radiodifuziuine, precum si din fosti membri ai ansamblului `Romanian Young Brass`.

`Spirit Brass Ensemble` are un repertoriu foarte divers, de la Baroc la contemporan, de la prelucrari de muzica traditionala si pana la muzica din anii 1920-1930, pagini celebre de muzica de film in aranjamente de brass band sau transcriptii si aranjamente ale unor capodopere din literatura simfonica romaneasca si universala cum sunt cele doua Suite `Peer Gynt` de Edvard Grieg, Variatiunile din Cvartetul `Moartea si fata` de Franz Schubert sau Suita `Mihai Viteazul` de Tiberiu Olah.

Profesionalismul, valorea si notorietatea ansamblului au determinat scrierea unui mare numar de lucrari pe care le-a interpretat deja in premiera mondiala, printre care, `Octoih`-ul de Liviu Danceanu sau `Suita a II-a` in Re Major din `Muzica apelor` de Handel in versiune integrala si originala pentru alamuri realizata de Ioan Dobrinescu.

In 2006, tubistul si profesorul Mihai Ceascai a infiintat grupul `Romanian Young Brass` in cadrul catedrei de muzica de camera a Universitatii de Muzica din Bucuresti. Ansamblul s-a perfectionat cu muzicieni de elita din domeniu, cum sunt trompetistul si compozitorul Gary Dillworth, tubistul si dirijorul Walter Hilgers (membru fondator al ansamblului `German Brass`), dirijorii Francisco Rettig si Jin Wang.

Formatia condusa de Mihai Ceascai a concertat cu un enorm succes in intreaga tara. In 2009 a participat la prestigiosul Festival `George Enescu`, dar cu timpul, studentii si masteranzii au absolvit Conservatorul, devenind membri in diferite orchestre din tara. Astfel si s-a nascut `Spirit Brass Ensemble`, in timp ce ansamblul `Romanian Young Bras` s-a transformat intr-o pepiniera a talentelor pentru formatia sora.

Repertoriul formatiei este vast, pornind de la Renastere si pana la creatia contemporana, de la muzica de film, la aranjamente de melodii populare si pagini celebre din literatura universala orchestrate si aranjate pentru alamuri.

In toamna acestui an, Ansamblul `Spirit Brass` va sustine o serie de spectacole dedicate Semicentenarului mortii lui Ion Vasilescu, considerat creatorul muzicii usoare romanesti, in compania solistilor Alexandru Arsinel si Bianca Manoleanu, precum si un concert dedicat muzicii de film, sustinut la Studioul de concerte `Mihail Jora` al SRR - Sala Radio si intitulat Muzica eroilor.

Componenta `Spirit Brass Ensemble`, Dirijor Mihai Radu Ceascai :
• Trompeta- Silviu Albei , Dumitru Dima Cernei , Ionel Lazar, Bogdan Ionescu, Laurentiu Moise
• Corn- Gavril Gasca, Dumitru Dumitrache, Ion Amarinei Oteleanu, Alexandru Andi
• Trombon- Florian Rad, Constantin Burdun, Tiberiu Cenuser
• Tuba- Marius Hoghi,
• Percutie- Lucian Maxim
• Invitati permanenti: Octavian Constantin, Adrian Cojocaru

Nascuta in Bucuresti, Bianca Manoleanu a absolvit UNMB studiind canto cu profesoara Emilia Petrescu. A realizeazat imprimari cu numeroase cicluri de lieduri si prime auditii din creatia romaneasca de lied impreuna cu pianistul Remus Manoleanu initiind si o serie de concerte sub titlul generic `Liedul romanesc`. Abordeaza cu predilectie genul vocal-simfonic si creatia de lied, parcurgand oratorii, cantate si misse intr-o arie stilistica diversa, de la Schutz, Bach si Haendel pana la Mendelssohn-Bartholdy, Rahmaninov, Orff sau Toduta. In anul 1986 a obtinut Premiul I la Concursul de interpretare `Gh. Dima` si `Premiul criticii muzicale`. A fondat Premiul `Bianca` pentru interpretare, care se acorda in cadrul Concursului de Lieduri `Ionel Perlea`.

A intreprins numeroase turnee in tara si strainatate, in orase din Europa, S.U.A., Japonia. Desi este considerata a fi una din vocile cele mai bune pentru genul atat de pretentios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus in arta interpretativa romaneasca ca `o soprana cu o mare forta de expresie, cu o frazare impecabila si o distinctie aparte`. Prima auditie romaneasca constituie o prioritate pentru Bianca Manoleanu. Astfel, creatia autohtona de lied are sansa unei interpretari remarcabile, a unei mature intelegeri a sensurilor si traiectelor muzicale proprii liedului contemporan.

`In sfarsit, dar nu in cele din urma, prezenta prestigiosului duo alcatuit din Bianca Manoleanu si Remus Manoleanu a dat o stralucire aparte concertului, prin tulburatoarea versiune interpretativa oferita unui florilegiu cuprinzand cinci lieduri de Schubert. De altfel, am avut privilegiul de a admira vocea magnifica a Biancai Manoleanu si in compania Orchestrei ORFEU, intr-o pagina mozartiana de referinta: Exsultate, Jubilate` - scria Serban Nichifor in cotidianul `Romania libera` (2 februarie 1998).

Bianca Manoleanu colaboreaza cu Orchestrele Filarmonicilor din Bucuresti si din tara, sustine concerte vocal-simfonice, iar repertoriul sau cuprinde lucrari din preclasicism, pana in epoca contemporana. Soprana este membra a formatiilor de muzica veche `Cantus Serenus` si `Claudopolis` impreuna cu care concerteaza, preluand repertoriul primei sale profesoare, Emilia Petrescu.

Indrumata in ultimii ani de soprana Florica Maries, a debutat in rolul Vetei din opera `O noapte furtunoasa` de Paul Constantinescu pe scena ONB. Este profesor la Catedra de Canto, Lied si Oratoriu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. a inregistrat numeroase lucrari in studiourile Radiodifuziunii Romane, a lansat albume, in timp ce duo-ul Bianca si Remus Manoleanu si-a cucerit notorietatea in ultimii ani, datorita turneelor efectuate in Olanda, Germania, Japonia, America, Ungaria sau Siria.
Oana Georgescu, PR Teatrul de Revista `Constantin Tanase`
http://www.sensotv.ro /lifestyle/ Evenimente 1445/ recital extraordinar alexandru arsinel


Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video


  • Alexandru_Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010

  • Alexandru Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010

  • Alexandru_Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010


Imagine
Alexandru_Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010
Alexandru_Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010
Alexandru Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010
Alexandru Arsinel Ziua Mondiala a Pensionarilor concert cu Bianca Manoleanu si Spirit Brass Ensemble 25.10.2010

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020