(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01. 2013.Media
Interviu Replica Vedetelor Alexandru Arsinel:

“Media trebuie sa renunte la stirile socante”

scris de Andreea Dragan 08.01.2013

Nu exista destule cuvinte de lauda pentru Alexandru Arsinel. Una dintre cele mai importante figuri ale treatrului romanesc ne-a acordat cateva minute din timpul sau pretios pentru a ne povesti cum a decurs drumul sau de la Dolhasca pe Calea Victoriei, drum pe care il celebreaza prin cartea cu acelasi nume.

Replica Vedetelor: Cum a fost drumul de la Dolhasca pe Calea Victoriei?
Alexandru Arsinel: A fost un drum greu, dat fiind faptul ca de acasa pana la Bucuresti sunt 400 de kilometrii, drum pe care l-am strabatut la pas, cu bucurii, cu momente mai putin fericite, presarate sau alimentate cu dorinta si forta de a invinge, de a nu ma lasa, si iata ca copilul ceferistului de la Dolhasca a reusit sa aiba un camin, poate cel mai frumos camin pe Calea Victoriei, locuinta mea de suflet, Teatrul Constantin Tanese.

“Nu sunt un om emotiv, plang foarte rar”

Replica Vedetelor: Care este capitolul dumneavoastra preferat?
Alexandru Arsinel: Capitolul preferat este acela in care vorbesc despre mama mea si despre modul un care i-am spus ca am devenit actor cu acte in regula, moment in care am plans si de care imi amintesc de fiecare data cu ochii in lacrimi. Nu sunt un om emotiv, nu plang decat foarte rar, dar acesta a fost un moment cheie din viata mea, extrem de fericit.

“Prin sensibilitate poti face romanii sa se cutremure”

Replica Vedetelor: De cata sensibilitate trebuie sa dai dovada in lumea teatrului?
Alexandru Arsinel: Sensibilitatea reprezinta un atu esential in viata si poti domina societatea cu aceasta trasatura de caracter, poti sa ii culci la pamant prin sensibiltate, poti sa ii faci sa se cutremure, poti sa ii faci sa dea un pas inapoi, pentru ca a fi sensibil in foarte mare masura inseamna a fi cinstit, a fi corect. Corectitudinea, cinstea, adevarul, lupta, transmit o anumita sensibiltate care invinge. Prin omenie, prin sensibilitate poti invinge raul.

Replica Vedetelor: Cum credeti ca putem schimba mentalitatea promovata de media, care nu mai pune de mult accent pe sensibilitate?
Alexandru Arsinel: Prin a demonstra fiecare lucruri pozitive, prin a transmite energie pozitiva, prin a renunta din tot dinadinsul la lucrurile socante, uneori mizerabile, de dragul de a atrage lumea sa se uite pe sticla sau sa citeasca lucruri mai putin omenesti, ce nu au niciun bob de esenta.

Replica Vedetelor: Ce parere aveti despre tinerii artisti?
Alexandru Arsinel: Ei traiesc alte timpuri fata de ceea ce am trait noi, si totusi trebuie sa se lupte, sa nu dea inapoi, sa reziste la toate incercarile la care sunt supusi, sa nu cedeze si sa urmeze un drum vertical si sa nu se abata de la ceea ce si-au propus. In plus cred ca trebuie sa faca doar compromisuri care nu lasa urme pe suflet, chiar daca uneori suntem nevoiti sa facem compromisuri ca sa obtinem ceva.

Replica Vedetelor: Care este cel mai mare compromis pe care l-ati facut de dragul artei?
Alexandru Arsinel: De dragul artei nu am facut niciun compromis, dar in viata mea cel mai mare compromis a fost sa accept sa fiu directorul Teatrului de revista Constantin Tanase.

Replica Vedetelor: Cum este directorul Alexandru Arsinel?
Alexandru Arsinel: Directorul Alexandru Arsinel este sunt un om gospodar, atasat teatrului indiferent ca am fost sau nu director. Intotdeauna ambitia de a face ceva pentru teatru, dainuie.

Replica Vedetelor: Aplecati urchea si la sfaturile sau parerile tinerilor actori care lucreaza pentru dumneavoastra ?
Alexandru Arsinel: Actorii mei lucreaza pentru teatru, de cele mai multe ori le dau sfaturi sau mici indicii chiar eu, in legatura cu ceea ce se intampla pe scena. Ei ma asculta pentru ca au vazut ca ii invat de bine, si in general in teatru suntem colegi si uneori chiar prieteni.

Replica Vedetelor: Care sunt cele mai solicitante roluri pe care le-ati interpretat?
Alexandru Arsinel: Travestiul este foarte greu de realizat, pentru ca oricand poti cadea in penibil, daca nu cunosti limitele acestui rol, iar ca roluri in general, am avut un rol greu in comedia muzicala “Doctore sunt al dumneavoastra”, in care, timp de doua ore si jumatate cantam, dansam si interpretam alaturi de baletul Teatrului National. Acesta m-a solicitat din punct de vedere fizic. Eu zic insa ca orice aparitie este solicitanta, mai ales cand ai o partenera precum Stela Popescu.

Replica Vedetelor: La ce piese de teatru mergeti dumneavoastra?
Alexandru Arsinel: Merg rar la teatru, si nu merg la experimente, merg la piesele care se doresc a fi socante si care incearca sa il reprezinte pe regizor, nu teatrul, nici pe actori, si atunci mai intotdeauna aceste piese au un sfarsit de retinut.

“L-am iubit ca si actor pe Toma Caragiu”

Replica Vedetelor: Care este actorul dumeavoastra preferat?
Alexandru Arsinel: Mi-au placut in tinerete echipa de actori de la Teatrul National din Iasi, unde am facut figuratie un an de zile la inceputul carierei, niste actori exceptionali, si dupa aceea in vremurile ce au urmat, l-am iubit pe Dinica, pe Toma Caragiu, pe George Constantin, actori exceptionali.

Replica Vedetelor: Care a fost primul rol din viata dumneavoastra?
Alexandru Arsinel: In “O scrisoare pierduta”, jucam rolul unuia dintre cei care participau la intrunire, aveam o bata in mana si cand se stingea lumina se realiza cea mai cumplita bataie din teatrul romanesc de atunci, pentru ca “ne spargeam” capetele cu cutii din carton.

Tot articolul>>
http://www.replicavedetelor.ro/vedeta-lunii/exclusivitate-alexandru-arsinel-media-trebuie-sa-renunte-la-stirile-socante
DETALII SPECTACOLE CLICK PE SECTIUNEA DORITA

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video


  • Alexandru Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01.2013

  • Alexandru Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01.2013

  • Alexandru Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01.2013


Imagine
Alexandru Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01.2013
Alexandru Arsinel Interviu Replica Vedetelor: `Media trebuie sa renunte la stirile socante` 08.01.2013

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020