(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala (confluente.ro) 16.12.2014
ALEXANDRU ARŞINEL. CARTEA OANEI GEORGESCU, O DOCTORIE SPIRITUALĂ ÎN MÂNA CITITORULUI

„Multă sănătate! Credeţi-mă că ştiu ce spun…!”.

Lansarea unei cărţi în ziua care flirta cu iarna în braţele toamnei, 22 noiembrie 2014, a reliefat o antonimie conturată în cuvintele ce exprimă faptele a două persoane spate în spate, Oana Georgescu şi un subom oarecare, nedenumit aici, pentru că nu are nimic în dreptul de a o merita. Antonimia remarcată priveşte cuvintele „tot” şi „nimic”. În nimic se defineşte descompunerea jurnalismului în vulgar, violent şi visceral de către subom, iar în tot se dezvăluie profunzimile bunătăţii, solidarităţii, iubirii, omenescului dovedit concomitent cu faptele subomului, de către scriitoarea Oana Georgescu.

El s-a aruncat sălbatic asupra maestrului Alexandru Arşinel atunci când zilele maestrului erau puse la sorţi de o boală severă şi depindeau de şansa transplantului renal care i se făcuse, iar Oana Georgescu a scris cartea „Alexandru Arşinel. Şi a fost mâna Lui Dumnezeu”. El făurea invective glăsuite din incitare demonică, Oana Georgescu punea omenescul în literă. El şi Oana Georgescu au lucrat sub ochii aceluiaşi timp care au văzut tot şi vor mărturisi două acte de amintire şi reţinere a ordinei în care oamenii sunt aşezaţi de propriile fapte.   .......

.......Pe lângă făptuirea cărţilor, a tuturor cărţilor sale, Oana Georgescu adaugă volumelor pe care le scrie la fiecare apariţie editorială câte o pagină sirituală: adună la lansare personalităţi cărora adunarea nu dezbinarea, în vogă azi, le confirmă forţa creatoare particularizantă în bine, într-o vreme înăduşită de politica strâmbă şi inversă binelui, în mare parte! Astfel de ocazii, rezultate ale talentului Oanei Georgescu, prelungit din scris în comunicare şi organizare de lansări, înlesnesc întâlniri cu oameni pentru care apologia omenescului e diferită de a subomului, precum albul de negru!  
 
Faptul de a scrie această carte închinată maestrului Alexandru Arşinel şi oamenilor din viaţa sa e argument ca oricare locutor ce nu ştie ce spune, să tacă şi să afle adevărul de la cine-l ştie şi îl oglindeşte necontorsionat. E o carte document, o carte ce poartă exclamaţia într-adevăr ştiută de maestrul Alexandru Arşinel după proprie experienţă: „Multă sănătate! Credeţi-mă că ştiu ce spun!”. Din acest motiv, volumul „Alexandru Arşinel. Şi a fost mâna Lui Dumnezeu" e o doctorie spirituală în mâna cititorului! Cinste, mare cinste scriitoarei, atât pentru că a fost şi este alături de maestru şi îl evocă spre a-l cunoaşte şi a-i fi mai aproape şi cititorii, cât şi pentru că acum, când se scriu prostii în serie, ea descoperă teme serioase şi interesante!  

Citeste tot articolul http://confluente.ro/aurel_v_zgheran_1418765187.html
DETALII SPECTACOLE CLICK PE SECTIUNEA DORITA

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video


  • Alexandru Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala in mana cititorului (confluente literare.ro)

  • Alexandru Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala in mana cititorului (confluente literare.ro)

  • Alexandru Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala in mana cititorului (confluente literare.ro)


Imagine
Alexandru Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala in mana cititorului (confluente literare.ro)
Alexandru Arsinel .Cartea Oanei Georgescu, o doctorie spirituala in mana cititorului (confluente literare.ro)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020