(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Alexandru_Arsinel a participat la inaugurarea Casei de Cultura ce-i poarta numele in Dolhasca 2014

Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Ieri a fost inaugurata Casa de Cultura
"Alexandru Arsinel" in orasul Dolhasca

19.10.2014 / obiectiv.ro Suceava:
La eveniment a participat însuşi maestrul Alexandru Arşinel, dar şi oficialitãţile judeţene şi locale, precum şi numeroşi localnici care, dupã ce a avut loc toatã ceremonia, au putut asista la un spectacol oferit de cei de la Teatrul Constantin Tãnase, unde Alexadru Arşinel este director

Ieri dupã amiazã, în centrul oraşului Dolhasca, a avut loc un eveniment cultural cu o încãrcãturã deosebitã pentru localitate şi anume inaugurarea Casei de Culturã „Alexandru Arşinel”. Este vorba de o lucrare de reabilitare a clãdirii care gãzduise încã înainte de 1989 Cãminul Cultural din Dolhasca, localitatea având pe atunci statutul de comunã. Ulterior, Dolhasca a fost ridicatã la rang de oraş iar vechiul cãmin cultural fusese transformat în Casã de Culturã, dar finanţarea pentru o reabilitare altminteri necesarã acestui imobil s-a lãsat aşteptatã pânã în 2012. Inaugurarea lucrãrii s-a fãcut în cursul zilei de duminicã, în prezenţa maestrului Alexandru Arşinel, original din Dolhasca şi care a venit la acest eveniment cu mare bucurie.

Fiind invitat de primarul Maria Cojocariu, sã ia cuvântul, dupã slujba oficiatã de un sobor de opt preoţi, Alexandru Arşinel a spus de la bun început cã nu a pregãtit un discurs deoarece considerã cã are inspiraţia de moment, deşi a adãugat cã evenimentul în sine este unul care l-a emoţionat. „Mã gândesc cã am suficientã inspiraţie sã nasc gânduri şi vorbe în aceste clipe, vizavi de acest moment, pe care nu l-am crezut atât de emoţionant şi cu o încãrcãturã atât de mare”, a spus Alexandru Arşinel.

Din punctul sãu de vedere, „Dolhasca merita sã aibã o Casã de Culturã”, maestrul argumentând cu îndelungata tradiţie culturalã şi trofeele obţinute de artiştii din aceastã localitate, atât în perioada interbelicã – amintindu-şi de cele povestite de unchiul sãu, învãţãtorul Alexandru Arşinel, cât şi în cea comunistã. „Lumea trece prin Dolhasca şi vede strada lui Arşinel, casa lui Arşinel, vede Casa de Culturã Alexandru Arşinel. Vreau sã îi mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean care m-a contactat ca sã mã invite sã vin la inaugurare. Am spus cã vin cu o condiţie: vin cu tot cu Teatrul Constantin Tãnase pe care mi-am dorit cu mai mulţi ani în urmã sã îl aduc aici, în locurile natale”, a spus Alexandru Arşinel.

Dorinţa sa mai veche i s-a împlinit, iar la inaugurarea de ieri a Casei de Culturã a avut loc un spectacol de teatru, iar sala s-a dovedit neîncãpãtoare.
„Nu ştiu ce va rãmâne dupã mine. Nu ştiu, dar aici i-am pãcãlit pe colegii mei: sunt sigur cã numele Casei de Culturã Alexandru Arşinel va dãinui mulţi ani de aici încolo. Doamna primar, vã mulţumesc cã v-aţi strãduit sã faceţi acest lãcaş care aratã foarte elegant, pãrinte şi dumneavoastrã şi tuturor celor care aţi susţinut acest proiect vã mulţumesc din suflet şi vã doresc sãnãtate” , a mai spus Alexandru Arşinel.

De faţã la acest eveniment au fost, pe lângã primarul Maria Cojocariu, oficialitãţi judeţene, printre primii fiind senatorul Ovidiu Donţu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cãtãlin Nechifor şi prefectul Florin Sinescu. Ulterior, au venit şi deputatul Ioan Stan şi primarul oraşului Fãlticeni, Cãtãlin Coman.

Inainte de spectacol, au avut loc momente artistice susţinute de copii din localitate, îmbrãcaţi în straie populare, lui Alexandru Arşinel cântându-i-se melodia „Casa pãrinteascã nu se uitã”.
De asemenea, o surprizã plãcutã pentru maestrul Arşinel a fost prezenţa surorii sale care a povestit cu umor şi poate un pic de nostalgie amintiri din copilãria lor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a susţinut, de asemenea, un discurs, la eveniment luând cuvântul un fost director al liceului din localitate şi un consilier local.

„Sunt multe de spus. De regulã, în viaţa noastrã recunoaştem meritele celor buni atunci când ei nu mai sunt. Recunoaştem meritele celor buni când ei nu mai sunt printre noi, iar astãzi noi demonstrãm cã naţiunea românã, aici, la Dolhasca, într-o comunitate micã, recunoaşte meritele atunci când cei care au fãcut ceva pentru România, pentru Suceava, pentru Dolhasca” , a declarat Cãtãlin Nechifor.
El a adãugat cã este o onoare pentru noi sã fie inauguratã Casa de Culturã din Dolhasca în prezenţa lui Alexandru Arşinel, despre care a spus cã „este unul dintre brandurile noastre cele mai puternice” şi un om care de fiecare datã când apare pe scenã aduce bucurie în suflete” .

Menţionãm cã lucrãrile de reabilitare a Casei de Culturã „Alexandru Arşinel” au început în 2012, au costat în jur de 1,3 milioane de lei şi la care s-au adãugat încã 140 de mii de lei pentru relocarea unui post de transformare, demersuri la care ar fi contribuit, dupã cum a spus primarul Maria Cojocariu, senatorul Ovidiu Donţu. Sala de spectacole are o capacitate de circa 200 de locuri. (Dan PRICOPE)

Sursa: www.obiectivdesuceava.ro/

  • Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media

  • Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media

  • Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media


Imagine
Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media
Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media
Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media
Inaugurare Casa de Cultura `Alexandru Arsinel`, in orasul Dolhasca (obiectivdesuceava) 19.10.2014.Media

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020