(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 
ARHIVA STIRI  «-»  2019 Articole, Interviuri
inapoi
Bilete
   Program

Reddit
Digg It
Tumblr


22.08.2019 - Alexandru Arsinel, la 60 de ani de cariera: Nu am niciun regret. Simt ca se apropie si o data limita (DCNews.ro)
Alexandru Arșinel, la 60 de ani de carieră:
Nu am niciun regret. Simt că se apropie şi o dată limită...


Alexandru Arșinel împlineşte 60 de ani de carieră, prilej cu care va fi sărbătorit pe scena de la Săla Palatului, într-un spectacol aniversar. Actorul a vorbit cu melancolie şi realism despre perioada care l-a adus în sufletul publicului, într-un interviu pentru DCNews.

"Aceste aniversări sunt bune într-un fel, sunt şi onorifice, dar mai şi aduc aminte publicului de existenţa unor oameni" , spune actorul Alexandru Arșinel.

"Debutul meu în teatru a avut loc în 1962. Însă debutul oficial cred că a fost în 1963, cu spectacolul "Oceanul", al lui Stein, pe care l-am jucat la Teatrul de Stat din Târgu Mureş. L-am jucat în sala din Reghin pentru că exista o singură sală de spactacole mai specială în Târgu Mureş. Nu exista Teatrul Naţional de acum. Acolo îşi duceau activitatea şi teatrul românesc şi teatrul maghiar, ansamblul de populare, filarmonica. Şi atunci ne plimbam prin judeţ cu spectacole în diferite oraşe.  

Nu mai ţin minte exact acea zi. La un moment dat se acumulează alte evenimente şi uiţi. Sunt totuşi 60 de ani. Ştiu că seara ne-am dus la restaurant în Reghin - asta îmi amintesc - un oraş plin de unguri. Era tot colectivul şi eram însoţiţi de un maghiar, campion mondial de lupte, care s-a lipit de noi. La un moment dat, câţiva unguri s-au cam luat de noi şi când s-a ridicat ăsta şi le-a zis ceva au dispărut toţi"
, își amintește actorul.

"Teatrul nu suportă prea multe greşeli"

"Lucrurile amuzante din timpul spectacolelor intră în compoziţia acestora. Dacă nu sunt amuzante, nu îţi face plăcere să le ţii minte, înseamnă că nu a fost în regulă. Dar, în general, teatrul nu suportă prea multe greşeli. Iar ca tânăr actor încerci să nu gafezi. Se întâmplă să mai apară câte o întâmplare din asta. Ea rămâne în amintire ca un lucru amuzant, însă pe moment nu îţi face nicio plăcere.

Am apelat la improvizaţie, mai ales după ce am părăsit teatrul şi am intrat la revistă, unde improvizaţia are un rol important, dar nu esenţial. Încerci pe cât posibil să nu ai nevoie să ajungi la improvizaţie. În general, teatrul este un lucru destul de exact şi cea mai bună improvizaţie este cea repetată"
, recunoaște Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel, cu lacrimi în ochi, în fața publicului

"Cred că mi s-a întâmplat de mai multe ori. La comedie poate mai puţin. Mi s-a întâmplat la Târgu Mureş, când am jucat la teatrul dramatic, şi mai ales, de câteva ori, la spectacolul "Ploşniţa", la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde am avut un succes foarte mare. M-a emoţionat ideea că pot face faţă Naţionalului şi mai ales unui spectacol atât de greu" , își amintește actorul.

Cititi articolul integral >> Sursa: DCNews.ro>
<< Inapoi

    Pagina 1 din 1   

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020