(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Aurel_Storin autor lucrare de doctorat unica: `Teatrul romanesc. Dimensiunea literara`

Aurel Storin este autorul unei lucrari de doctorat unica:
`Teatrul romanesc. Dimensiunea literara`


`Farmecul discret al Teatrului de Revista` este o carte de amintiri al celui mai autorizat istoric al teatrului de revistã românesc, el însuși un autor consacrat al genului. Volumul cuprinde întîmplãri cu tîlc și portrete ale artiștilor, cîntãreților, regizorilor și autorilor care au fãcut din teatrul de revistã un gen de succes și o instituție respectatã și îndrãgitã de public. An apariţie: 1997, Numãr pagini: 175.

Aproape timp de 50 de ani, Aurel Storin a fost un participant activ la viaţa artisticã a teatrului de pe Calea Victoriei cãruia i-a dedicat nu doar cãrţi şi sute de scrieri, ci şi o lucrare de doctorat unicã: «Teatrul românesc. Dimensiunea literarã»

Aurel Storin (12.01.1937-07.11.2015) A fost Secretar Literar al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` intre anii 1960-2007.

Intre 1955-1959 a urmat cursurile Facultãţii de Filologie a Universitãţii din Bucureşti.
Din aprilie 1960 pana în 2007 a fost secretar literar al Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase”. A fost membru al Uniunii Scritorilor din România şi al UNITER, dar şi redactor-şef al revistei “Realitatea evreiascã”, publicatie a Federatiei Comunitãţilor Evreieşti din România. A scris versuri, prozã, piese de teatru, eseuri, în publicaţii precum ”Viaţa româneascã”, “România literarã”, “Luceafãrul”, “Adevãrul”, “Realitatea evreiascã” etc.

În 2007 a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate.
În 1998 i s-a conferit Premiul “Constantin Tanase” (Israel, Tel Aviv), apoi Diploma de excelenţã – pentru contributia adusã la afirmarea teatrului Fantasio – Constanta, 1996 sau “Omul anului 2009” al Centrului Cultural Israeliano-Român pentru cartea de versuri “Morminte cãlãtoare”.

Şi-a susţinut doctoratul în 2008, la Facultatea de Litere a Universitãţii Bucuresti, teza de doctorat având numele “Teatrul românesc. Dimensiunea literarã”. Este autorul a peste 400 de texte muzicale.

A fost distins cu Premiul Naţional “Vasile Alecsandri” la categoria “piese într-un act”; împreunã cu compozitorul Radu Şerban a scris primul musical românesc “Cafeaua cu lapte de adio”. A publicat “Ora inexactã” (volum de versuri, 1989), “Rondele de amor”, pe replici de Caragiale (volum de versuri, 1998), “Poeme cu scarã interioarã” (volum de versuri, 2000), “Trecute vieti de mari artişti români”, “Morminte cãlãtoare” (volum de versuri, 2007)

Aurel Storin a publicat monografia Teatrului „Constantin Tãnase”, din 1919 pânã în 2000 – “De la Cãrãbuş la Savoy” (2001), “Farmecul discret al teatrului de Revistã” (1998), “Teatrul Românesc de Revistã. Istorie. Dimesniuni. Pericole.Destine” (2011) sau anul acesta, la Bookfest 2015 cartea “Stela şi Arşinel. O pereche fãrã pereche” (editura ALLFA).
Oana GEORGESCU Secretar Literar & PR Teatrul de Revistã „ConstantinTãnase"
Calea Victoriei nr. 33, Sector 1, Bucureşti
Email: oana_georgescu2003@yahoo.com /
oanageorgescuro@gmail.com
CLICK AICI DESCHIDERE ALBUM FOTO


  • Aurel Storin scriitor, Secretar Literar al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` timp de 50 de ani (1961-2007)

  • Aurel Storin autor lucrare de doctorat unica: `Teatrul romanesc. Dimensiunea literara` si a numeroase alte carti, de referinta: `Farmecul discret al Teatrului de Revista`

  • Compozitorul JOLT KERESTELY si scriitorul AUREL STORIN


Imagine
Aurel Storin scriitor, Secretar Literar al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` timp de 50 de ani (1961-2007)
Aurel Storin scriitor, Secretar Literar al Teatrului de Revista `C-tin Tanase` timp de 50 de ani (1961-2007)
Aurel Storin autor lucrare de doctorat unica: `Teatrul romanesc. Dimensiunea literara` si a numeroase alte carti, de referinta: `Farmecul discret al Teatrului de Revista`
Aurel Storin autor lucrare de doctorat unica: `Teatrul romanesc. Dimensiunea literara` si a numeroase alte carti, de referinta: `Farmecul discret al Teatrului de Revista`
Compozitorul JOLT KERESTELY si scriitorul AUREL STORIN
Compozitorul JOLT KERESTELY si scriitorul AUREL STORIN

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020