(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Cristina_Stamate `Daca marea ar fi lumea dintre noi` Articol de Aurel V. Zgheran 2015

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

Dacã marea ar fi lumea dintre noi…

Cristina Stamate la doua luni de la operatie
(lumea romaneasca .net)
26.03.2015

Actriţa Cristina Stamate este una dintre prezenţele şi bucuriile noastre, ale românilor, familiare, oferitoare de daruri, dintre care cel mai bogat e înveselirea.
Dacã marea ar fi lumea dintre noi, între Cristina Stamate şi publicul ei acea mare n-ar fi decât pânã la glezne de adâncã, pânã sub sprâncene de departe, pânã azi, pânã mâine, pânã mereu de dragã, pânã la inimã de bunã.

Pânã la surâs rãbdând, pânã la suspin sperând, pânã la voioşie hrãnind viaţa, pânã la cântec ţinând cumpãna fiinţei, aceasta-i actriţa Cristina Stamate… numai şi numai pânã la scenã şi public pietruindu-şi cãrarea sa, cu pietre rare de iubire, de har, de trude, de jertfe…!

Anume potrivire a actriţei cu frumuseţea umanã, pentru anume alcãtuire a frumuseţii între rosturile vieţii estetice, armonioase şi optimiste care exaltã pe scena Teatrului de Revistã „Conatantin Tãnase”, unde joacã minunata actriţã Cristina Stamate!
Ea e un dram de duh scump şi putere magicã, un dram şi un crepuscul de tainã şi de stea a scenei teatrului românesc peste care planeazã îngeri de ieri şi dintotdeauna ai Thaliei.

Suflul şi harul inspiraţiei e viu la „Tãnase” şi generos, cu atât mai mult cu cât aici absoarbe actriţa Cristina Stamate serul artei scenei care unge fiinţa şi spiritul monştrilor sacri cu mir de dragoste pânã la jertfelnicie!

Ce actori au jucat şi joacã şi azi la Teatrul de Revistã „Constantin Tãnase”!
Ce corpi şi seve miraculoase circulã de o viaţã, de mai multe vieţi, de o istorie, la colosalul Teatru cãruia actorii i-au dat fiinţa, numele şi faima!

Cât de mult s-au dãruit Teatrului acestuia actorii, cât de invadaţi au fost ei în tot acest timp de viaţã fremãtândã a lui, de lacrimi, de bucurii şi de dureri, câtã bucurie şi câtã amãrãciune au menţinut flacãra vieţii artiştilor, câte flãcãri au ars ori s-au stins!

Trecuse puţin timp de când viaţa actorului Alexandru Arşinel se luptase cu sine şi doar doctorii salvatori au încheiat pacea, smulgându-o din cleştele patimii trupeşti, redându-l pe maestru familiei, scenei, filmului, nouã tuturor celor ce i-am fost şi i-am rãmas prieteni alãturi sufleteşte, suferind la rându-ne ca de o traumã a noastrã, de durerile şi mâhnirile sale! Abia se cicatrizau rãnile trupului actorului

Alexandru Arşinel când, vesela actriţã Cristina Stamate, atât de veselã încât puţini au crezut vreodatã cã durerea ar putea birui în cursã cu ea, a fost pradã crudei vãtãmãri a inimii ce avusese deschisã fereastra doar binelui şi iubirii întreaga viaţã.

O grãdinã de flori spirituale înflorise într-o viaţã sub cerul inimii artistei Cristina Stamate! O udase cu roua bucuriilor sale, cu lacrimile ochilor privitori blând şi bun, o încãlzise cu soarele conştiinţei ei, o luminase cu raza harului ei! Dar, un ciclon vruse sã o devasteze.

Inima actriţei, ostenitã, îşi cerea dreptul unui act al ei cu tema iubirii şi recunoştinţei. Doctorii, oştenii raiului alb au vegheat-o, au apãrat-o, au salvat-o, au grãdinãrit splendoarea de flori spirituale ameninţate a fi secerate în plinã frumuseţe şi bogãţie de corole şi parfumuri!

Pentru toţi, operaţia a fost înfiorãtoare, pentru actriţã a fost eroism şi dragoste de viaţã! Echipa medicalã alcãtuitã din conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovascularã de la Spitalul Sanador, dr. Mihaela Crãciun, medic primar ATI, şef Departamentul ATI Chirurgie Cardiovascularã şi dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie sunt „grãdinarii” raiului alb unde clipa e veşnicie şi viaţa redutã!

O suferinţã severã de insuficienţã mitralã şi cardiopatie ischemicã ajunsese la punctul terminus al meandrelor ei, viaţa actriţei fiind ameninţatã. S-a impus urgent operaţia pe cord deschis, care a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o protezã din pyrolite carbon de tip Medtronic şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului.

„Doamna Cristina Stamate a fost internatã la noi cu diagnosticul de insuficienţã mitralã severã şi anginã pectoralã prin leziuni tricoronariene.

Intervenţia efectuatã a fost una deosebit de complexã, însã a decurs cu succes, iar momentan pacienta se aflã în recuperare, în secţia de terapie intensivã” - declara dupã operație, dr. Horaţiu Moldovan. „Rezolvarea acestui caz medical nu ar fi fost posibilã fãrã aparatura performantã de care dispunem şi a experienţei echipei medicale multidisciplinare care s-a ocupat de acest caz”. Intervenţia cu un grad de complexitate ridicat a durat peste şase ore și a presupus utilizarea circulaţiei extracorporale.

De parcã nici nu au trecut razant cu soarele, norii vieţii actriţei Cristinei Stamate s-au spulberat necrezut de repede.
La numai douã luni de la operaţie, actriţa a pãşit iarãşi, grabnic, împrospãtatã de energii şi dragoste, pe scenã.
„M-am operat pe 21 ianuarie”, spune dupã victorie, eroina scenelor teatrului şi vieţii, „și revin pe scenã pe 21 martie, la fix douã luni dupã operație.
Un mic… record dupã o intervenție chirurgicalã atât de grea!”. Coincidențã sau nu, premiera spectacolul „Vivat Revista” în care a jucat Cristina Stamate a avut loc tot într-o zi de „21”, mai precis pe 21 februarie 2014.
21, zi de luptã, de victorie, de spectacol!
Zi pe care actriţa Cristina Stamate o are scrisã de acum între sãrbãtorile sale, teatrul românesc o strânge în cununa lui de succese, publicul îi închinã aplauze frenetice!
Autor Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)

  • Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY

  • Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY

  • Cristina Stamate `Daca marea ar fi lumea dintre noi... `


Imagine
Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY
Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY
Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY
Dupa operatia pe cord deschis suferita la inceputul acestui an, actrita CRISTINA STAMATE revine pe scena Salii SAVOY
Cristina Stamate `Daca marea ar fi lumea dintre noi... `
Cristina Stamate `Daca marea ar fi lumea dintre noi... `

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020