(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Expozitie pictor ALINA VODA `Prin Loboda` Galeria Calea Victoriei.33 Teatrul C-tin. Tanase 05-18.11.2014

INVITAŢIE  la VERNISAJ “PRIN LOBODA” – Expoziţie de pictură la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33"

           Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 18.00, VĂ INVITĂM la vernisajul expoziţiei de pictură “PRIN LOBODA” a artistei ALINA VODA.
Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„) și va fi urmat de un cocktail.
Expoziția va rămâne deschisă până pe 18 noiembrie 2014.
           PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”: marți - duminica, orele 12:00 - 20:00
Ataşat găsiţi câteva dintre lucrările artistei Alina Voda.

Alina Voda a fost prezenta in viata culturala, avand atat expozitii personale cat si participari la expozitii de grup:
 2011: Expozitie de grup - Galeria de arta ELITE PROFART
 2011: Expozitie personala - Foaierul Teatrului de Comedie Bucuresti.
 2011: Expozitie personala - "Zoom pe cetate - Sighisoara" - Palatul Parlamentului, Sala "Constantin Brancusi". 
 2011: Expozitie personala - "Zoom pe cetate" - Casa cu Cerb, Sighisoara.
 2010: Expozitie personala "Eco Scotish Terrier Pixeli" - Centrul Cultural al M.A.I.
 2009: Expozitie de grup a Scolii de Arta Bucuresti, in cadrul evenimentului "Bucuresti, 500 de ani de atestare documentara" - Galeria Noua, Bucuresti.
 2009: Expozitie de grup a Scolii de Arta Bucuresti - Centrul Cultural al M.A.I.
 
                        Ca urmare a acestor expuneri artistice, artista Alina Voda a primit aprecieri de la colegi artisti sau critici de arta, precum:     
 
"Avem aici un fel de luare în posesie a lumii prin libertate. E si libertate exterioara e si libertate interioara este si o profunda si o enorma motivatie a sentimentului, o motivatie afectiva si de fapt asta da coerenta, da valoare si da autenticitate întregii expozitii si întregului ansamblu de lucrari pe care le prezinta Alina Voda."

 "Lucrarile de fata, ansambluri arhitecturale sau detalii-arcade gotice, ferestre medievale, intrari boltite, scara acoperita, acoperisuri care strapung cerul intr-un ritm dinamic, formeaza o imagine de ansamblu a Sighisoarei de care au uitat chiar si sighisorenii. In aceste lucrari prin utilizarea culorilor pure si complementare, prin juxtapunerea acestora in tente mici se creeaza o suprafata vibrata puternic, dar unitara, dand senzatia unui spatiu atemporal, a unei picturi cu "nestemate".
(profesor Szolt Agoston - artist plastic (la vernisaj Casa cu Cerb Sighisoara)

 "Proiectul expozitional declara starea de joc si de poveste. Aceasta poveste se desfasoara imagine cu imagine si poarta cu sine importanta unui lucru considerat marunt. Viata în lucrarile Alinei Voda, este suma lucrurilor mici. Cu fiecare imagine intelegem mai bine sensul cuvintelor „asteptare“,“atentie“, „observatie“, „joc“, „loialitate“ si in fine, „iubire“. Reperul primar al acestor notiuni este, pentru Alina Voda, portretul unui Scottish Terrier. Aceasta este forma care se repeta, se înseriaza,pâna când incepe sa devina semn grafic, pâna ce se finalizeaza în ritmuri abstracte, pâna ce se realcatuieste într-un fragment figurativ sau ajunge materie pulverizata."
(Iuliana Florea Lucan - profesor Scoala de Arta Bucuresti - artist plastic)

 "Expozitia ""Poarta"" a Alinei Voda, a treia cu o tema a pictoritei, denota inclinatia ei pentru un efort sustinut pana la epuizarea logica si artistica a subiectului. A pornit initial de la solarul motiv al stalpului de poarta maramuresan, si apoi a explorat tema portii, vazuta prin prisma simbolismului ei de trecere dintr-o zona in alta – ultima de obicei superioara. Din ce in ce mai atrasa de motiv, s-a lasat inspirata de diferite intalniri si asociatii. Astfel contactul cu peisajul din sudul Frantei o aduce cel mai aproape de sensibilitatea franceza fata de pictura, in timp ce în compozitiile intitulate „Poarta raiului“, „Poarta sacra“, „Poarta imparateasca“ interpreteaza motive ale traditiei bizantine. Nu exclude ludicul în „Poarta in casa“ – schema precisa a jocului de table – sau „Poarta jocului“, dar nici registrul grav, ca apelul la istorie, în „Poarta istoriei“ – transformand obiecte ale artei dacice in simboluri ale intrarii in istorie a celor de pe aceste meleaguri. Toate acestea si multe altele sunt redate intr-o paleta luminoasa, intr-un soi de pointilism, in care punctul ce se transforma intr-o picatura cu un mic relief de pretioasa culoare, are rolul grifei personale."
(Critic si istoric de arta dr. Mihaela Varga / 2012)

 În martie 2014 a avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON. A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodă şi Florentin Vesa. Pe 3 iunie 2014, a avut loc vernisajul Expozitiei de pictură “ARHETIPURI” a artistei MARIANA GAVRILĂ-VESA. În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție - eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anume expoziţia de mozaic și pictură “MARI ACTORI” a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș. Pe 12 august 2014 a avut loc vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artistei Mihaela Panaitescu, pe 2 septembrie, cel al Expoziţiei de pictură  “JURNAL DE CĂLĂTORIE” a artistei CORINA PREDA PERIANU, pe 16 septmebrie vernisajul Expoziţiei de sculptură “SEMNE ȘI PROFEȚII” a artistului VLAD DAN PERIANU, iar pe 9 octombrie vernisajul Expozitiei de pictură “OGLINDA TIMPULUI” a artistei Stela Vesa. Toate aceste evenimente  au fost organizate la  GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”, al cărei manager este artista GEORGETA CONSTANTINESCU.
 
            VĂ AŞTEPTĂM miercuri 5 NOIEMBRIE 2014, ora 18.00 la vernisajul Expoziţiei de pictură “PRIN LOBODA” a artistei Alina Voda, eveniment,  organizat la  GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”.
 
            Evenimentul va fi urmat de un cocktail.
 
           Georgeta Constantinescu, MANAGER
GALERIA DE ARTA CALEA VICTORIEI 33
Calea Victoriei nr. 33,  Bucureşti,  România,  tel: +40212332144
Mobil: 0723.544.555.
Email: g.constantinescu@galeriadeartacaleavictoriei33.ro / galeriacaleavictoriei33@gmail.com
www.galeriadeartacaleavictoriei33.ro
CLICK DESCHIDERE>>> ALBUMUL FOTO<<<
Expozitii la Galeria de Arta Calea Victoriei 33 (Teatrul C. Tanase) manager Georgeta Constantinescu


Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • Expozitie si Vernisaj pictor ALINA VODA `Prin Loboda` la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 05-18.11. 2014.Evenimente

  • Expozitie si Vernisaj pictor ALINA VODA `Prin Loboda` la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 05-18.11. 2014.Evenimente

  • Expozitie si Vernisaj pictor ALINA VODA `Prin Loboda` la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 05-18.11. 2014.Evenimente


Imagine
Expozitie si Vernisaj pictor ALINA VODA `Prin Loboda` la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 05-18.11. 2014.Evenimente
Expozitie si Vernisaj pictor ALINA VODA `Prin Loboda` la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 05-18.11. 2014.Evenimente

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020