(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Expozitie pictor, grafician Mihaela Panaitescu Galeria Calea Victoriei.33 INCEPUTUL IUBIRII 12-31.08.2014

Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

INVITAŢIE la VERNISAJ

“ÎNCEPUTUL IUBIRII” – Expozitie de pictură la
GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33"

Marţi, 12 august 2014, ora 19.00, VĂ INVITĂM la vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artistei MIHAELA PANAITESCU.
Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„).

Expoziția va rămâne deschisă până pe 31 august 2014.

PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”:
marți – sâmbătă, orele 11.00 – 19.00

Mihaela Panaitescu a absolvit Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova (specialitatea desen, pictură, creatie vestimentară) și Universitatea de Artă ”Nicolae Grigorescu” București (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă), fiind licențiată în Arte Plastice și Decorative, Arte Textile, Design Vestimentar.
Din 2013 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Pictură și tot din același an, Mihaela Panaitescu lucrează în atelierele apreciatei creatoare de modă Liza Panait, Casa de Modă ”VILI”.

A lucrat pentru Doina Levintza și Cosmina Englizian și a colaborat cu Casele de Modă ,,Attitude Fashion” și ,,House of Art”.
Este un artist plurivalent, pasionată deopotrivă de pictură în acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (pânză, carton, perete, material textil, lemn), modă și design vestimentar, grafică, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictură de icoane pe lemn și pictură pe material textil. Este și designer de bijuterii, realizând accesorii unicat.

Peste 100 de lucrări ale sale, de la tablouri, picturi moderne, colaje, tapiserii, icoane se află în colecții particulare, atât în țară, cât și în străinătate. Și-a expus lucrările în expoziții de grup (Salonul de Toamnă al artiștilor plastici olteni, Muzeul de Artă din Craiova, 2002 sau ,,Salonul de miniatură textilă” și ,,Salonul Național de Artă Textilă”, Galeriile ORIZONT, 2013) și expoziții personale (,,Don Quijote - Metamorfozele realității” la Institutul Cervantes, 2005), și-a prezentat propriile colecții haute-couture la Romanian Fahion Days și a semnat o parte dintre ținute (anii 1915 - 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, ”Orient Expres”. A realizat grafica ilustațiilor la o serie de volume de poezie.


La începutul lunii martie a avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON. A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodă şi Florentin Vesa. În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție-eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anume expoziţia de mozaic și pictură “MARI ACTORI” a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș.


MIHAELA PANAITESCU

A absolvit în 1996 Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova (specialitatea desen, picture, creatie vestimentară), iar în 2002, Universitatea de Artă ”Nicolae Grigorescu” București (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă), fiind licențiată în Arte Plastice și Decorative, Arte Textile, Design Vestimentar.
Din 2013 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Pictură.

Mihaela Panaitescu este un artist plurivalent, pasionată deopotrivă de pictură în acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (pânză, carton, perete, material textil, lemn), modă și design vestimentar, grafică, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictură de icoane pe lemn și pictură pe material textil. Este și designer de bijuterii, realizând accesorii unicat.
Peste 100 de lucrări ale sale, de la tablouri, picturi modern, colaje, tapiserii, icoane și până la rochii de zi și de seară unicat se află în colecții particulare, atât în țară, cât și în străinătate.

În anul 1998, studentă fiind, Mihaela Panaitescu a participat la Concursul Internațional de Gravură de ,,Ex - Libris”, Saint Niklaas, Belgia. Un an mai târziu și-a prezentat colecțiile de schițe la concursul ”Tânărul Designer” din cadrul Zilelor Internaționale ale Modei de la București, pentru ca în anul următor să fie laureată a aceluiași concurs, cu tema ”Etno-Millenium 2000-2001”. A urmat de prezentarea propriei colecții intitulată ”Africa”. Tot atunci a participat la o prezentare de modă de grup pentru ”Romartizana” și a cucerit Premiul II la concursul organizat de Casa de Modă ”Rebecca Rita”.

În 1999 a participat la Concursul Internațional de Modă ”La Chic Chinoise” găzduit la sediul UNESCO din Paris.

În 2001, binecunoscuta creatoare Doina Levintza o premiază pe Mihaela Panaitescu la Concursul ,,Tineri Designeri,”, cu tema ,,Secolul XIX – Vedete TV” în cadrul emisiunii ”LEVINTZA prezintă” (Prima TV). Urmează un alt premiu având ca temă ”Vestimentația pentru tineret” și crearea unei rochii de seară special pentru vedeta TV Iulia Frățilă.

I se dedică articole și își publică croquis-urile în revistele ”Flacăra”, ”Privirea”, ”Lady” ș.a.
Deloc întâmplător Mihaela Panaitescu a devenit în anii 2000 designer vestimentar și colaborator foarte apropiat al Doinei Levintza (a creat rochii unicat de mireasă și haute-couture, realizând accesoriiile și pictura pe material) și al Cosminei Englizian (rochii de seară și de mireasă, accesorizarea materialelor cu cristale Swarovski, crearea de accesorii hand-made, flori, bijuterii). A mai colaborat cu Casele de Modă ,,Attitude Fashion” și ,,House of Art”.

În 2002 și-a prezentat lucrările de pictură modernă în expoziția de grup la Salonul de Toamnă al artiștilor plastici olteni, la Muzeul de Artă din Craiova. În 2003 Mihaela Panaitescu își prezintă propria colecție haute –couture de rochii de seară în cadrul Romanian Fahion Days (Romexpo), iar în anul următor colaborează la realizarea costumelor (anii 1915 - 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, ”Orient Expres”.

Artista este și un grafician foarte talentat. A realizat 33 de lucrări de grafică - imagini pe teme religioase pentru cartea intitulată ,,Dincolo de bătăile inimii” (2003), autor fiind preotul Daniel Bulai, paroh al Bisericii Italiene din București unde a restaurat pictura murală din altar și a pictat pe pereții laterali doi îngeri. Alte 20 de lucrări de grafică având teme religioase le-a realizat special pentru volumul ,,Mai aproape de inima lui Dumnezeu” (2006) al aceluiași autor.

În anul 2005 a fost protagonista expoziției de pictură modernă ,,Don Quijote - Metamorfozele realității” la Institutul Cervantes. ”Este o expoziție care face referire eplicită la universal iberic, la personajul și universal mitic al lui Don Quijote” – spunea atunci criticul Ileana Ploscaru Panait. ”Cele 26 de lucrări urmăresc firul romanului încercând să treacă de citatul la opera lui Cervantes. (…) Ele ne pun pe drumul romanului, dar de fapt, este o invitație la lectură în paralel cu cea a imaginilor vizuale pe care artista le interpretează în felul ei. (…) Lucrurile artistei sunt dovada că Mihalea Panaitescu se află sub imperiul stărilor emotive. Relația sa cu litera cărții este una poetică. Personajele sunt transfigurate sau ascuse și nu apar explicit (…). Artista mizează mai degrabă pe armonii, decât pe contraste. Compozițiile sunt dinamice, deschise chiar dacă sunt reprezentate de un personaj sau un cuplu. Interesant este că Mihaela Panaitescu abordează în creația sa referirea la lectura sistematică, asumată. Nu vă lăsați înșelați de ideea de ilustrație, ci de abordare serioasă și matură la creația majoră”.
Este formator și predă cursuri din domeniul Artelor Plastice, ale Modei și Accesoriilor. A fost profesor de design vestimentar la Institutul de Modă ,,Salomeia Truță” din București.
Din anul 2013 Mihaela Panaitescu lucrează în atelierele apreciatei creatoare de modă Liza Panait, Casa de Modă ”VILI”.
Anul 2014 a marcat prezenta artistei Mihaela Panaitescu la două expoziții de grup găzduite de Galeriile ORIZONT: ,,Salonul de miniatură textilă” și ,,Salonul Național de Artă Textilă”.

”Mihaela Panaitescu este, trebuie să recunosc, o surpriză plăcută, așa cum au fost mulți absolvenți ai Universității de Artă. O deschidere mai largă spre alte orizonturi, opțiunile curriculare mult diversificate, au făcut să avem de-a face cu o atât de strictă clasificare a tinerilor absolvenți. Așa se face că, o absolventă a Liceului de Artă din Craiova, și mai apoi a Universității de Arte(…) care a urmat și cursurile secției de Scenografie, să aibă expoziții de pictură. Pictură de șevalet, de grafică, și în general specializările care vehiculează concepte și rezolvări plastice care nu au un reflex direct în aria pragmatismului care se cer unui student de arte decorative, are cerințe specifice nu sunt la îndemâna oricărui absolvent de Arte. (…) experiența alături de un creator polivalent cum este Doina Levintza, de profesorii de la Universitate, precum Unda Popp (…), au asigurat o libertate de concepție și o însușire a limbajelor plastice, care nu pot fi decât benefice pentru o tânără pornită pe drumul unei cariere frumoase, fără îndoială, dar plină de capcane motivate de lipsa de timp dedicat exclusiv atelierului care, într-o societate ca aceasta devine un lux inabordabil. (…)” – Ileana Ploscaru Panait, artist vizual, realizator TV, critic de artă, curator expoziții

VĂ AŞTEPTĂM aşadar marti 12 august 2014, ora 19.00 la vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII”, eveniment, organizat la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”.
Evenimentul va fi urmat de un cocktail.
ACUM VIZIBIL SI PE MOBIL


http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5423/inceputul-iubirii#/0
Oana Georgescu, PR
Mobil: 0722.434.986 / 0744.654.838.
Email: pr@galeriadeartacaleavictoriei33.ro
oana_georgescu2003@yahoo.com

Georgeta Constantinescu, MANAGER
GALERIA DE ARTA CALEA VICTORIEI 33
Calea Victoriei nr. 33, Bucureşti, România, tel: +40212332144
Mobil: 0723.544.555.
Email: g.constantinescu@galeriadeartacaleavictoriei33.ro
galeriacaleavictoriei33@gmail.com
DETALII SPECTACOLE CLICK PE SECTIUNEA DORITA

Bilete
 
Program
 
Media
 
CronMed
 
Distributie
 
Foto
 
Video

 • Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

 • Expozitie ADAM SI EVA. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie PRIVIRI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician) la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

 • Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda

 • Expozitie GENEZA Tehnica mixta 38x46 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda

 • Expozitie EDEN. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie INDRAGOSTITI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie INVITATIE LA VALS. Acrilic. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie STRAIN IN NOAPTE. Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie TRECE TIMPUL. Tehnica mixta 30x70 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie TRUP VIOLET. Ulei. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)

 • Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

 • Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

 • Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014


Imagine
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie ADAM SI EVA. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie ADAM SI EVA. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie PRIVIRI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician) la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie PRIVIRI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician) la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda
Expozitie GENEZA Tehnica mixta 38x46 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie GENEZA Tehnica mixta 38x46 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda
Expozitie `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014 Croquis Moda
Expozitie EDEN. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie EDEN. Acrilic. Panza 80x90 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie INDRAGOSTITI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie INDRAGOSTITI Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie INVITATIE LA VALS. Acrilic. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie INVITATIE LA VALS. Acrilic. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie STRAIN IN NOAPTE. Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie STRAIN IN NOAPTE. Ulei. Panza 60x80 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie TRECE TIMPUL. Tehnica mixta 30x70 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie TRECE TIMPUL. Tehnica mixta 30x70 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie TRUP VIOLET. Ulei. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie TRUP VIOLET. Ulei. Panza 50x60 cm. Mihaela Panaitescu (pictor, grafician)
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014
Expozitie si vernisaj `INCEPUTUL IUBIRII` pictor, grafician Mihaela Panaitescu la Galeria Calea Victoriei 33 Teatrul Revista Tanase 12-31.08.2014

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020