(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

FOTO `OK MELODY` Spectacol Concert Album 2009

Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
OK MELODY

18.06.2009
Concert de muzica romaneasca si internationala -Evergreen-uri


Demult, foarte demult, la Teatrul de Estrada – asa se numea pe atunci, cuvantul 'Revista' parandu-li-se tovarasilor ca ar avea un iz burghez, chiar peiorativ, a avut loc un eveniment care facuse sa explodeze politica autarhica a muzicii usoare din Romania. Evenimentul s-a numit “Concert din muzica popoarelor”, a avut un succes extraordinar si a permis intrarea in repertoriul cantaretilor nostri (moderat, ce e drept) si a unor melodii straine, cu textul lor original. De asemenea a dat avant creatiei muzicale autohtone, in sensul sincronismului cu ce se intampla in alte parti.

Cu noua premiera O.K. Melody, Teatrul de Revista “Constantin Tanase” reia aceasta frumoasa traditie, inca timid, fara amploarea evenimentului de atunci, dar facand totusi un pas important inainte. Din initiativa directorului teatrului, Alexandru Arsinel, onorat de curand, prin votul spectatorilor, cu titlul de actor nr. 1 al tarii, ultima premiera de la “Tanase” este un foarte placut concert de muzica romaneasca si internationala.

Arsinel impreuna cu tanarul regizor Cezar Ghioca, om cu studii serioase in domeniul teatrului muzical, studii facute la noi dar si in S.U.A., au izbutit sa alcatuiasca un repertoriu care sa mearga la inima spectatorilor. Aici insa as deschide o paranteza: Teatrul de Revista are un public specific. El nu este frecventat de tinerii amatori de ultimele “hip-hopuri”, de curentul “rave”, “house” sau de zgomotoasele formatii de tip hard rock “Metalica”. Acestia se duc pe stadioane pentru a-si asculta idolii sau in cluburile de noapte. Publicul de la revista este mai “asezat”, format din spectatori care fug de manele, dar iubesc, in schimb, melodiile frumoase, ce pot fi retinute, “evergreen-urile” care le reamintesc de tinerete, vor interpreti aratosi care nu umbla in zdrente sau isi expun in mod exagerat goliciunea.

Chiar si in strainatate, la faimoasele musicaluri cum ar fi “Chicago”, “Fantoma de la Opera” sau “Mizerabilii”, daca doamnele din sala au parul vopsit in diverse culori, domnii isi expun, in majoritate, chelii lucitoare sau parul alb ca neaua; spectatorii sub 35 de ani putand fi numarati pe degete. Aceasta a fost si conceptia care a dus la realizarea spectacolului “O.K. Melody ”. Prezentator este insusi Alexandru Arsinel care, spiritual ca totdeauna, isi presara introducerile la fiecare numar cu glume izbutite, starnind aplauzele publicului. Interpretii sunt foarte tineri.

Placuti ca infatisare - baietii, fetele chiar deosebit de frumoase, executa cantece noi, dar si unele binecunoscute insa intr-o orchestratie proaspata. Un corp de balet, nu foarte numeros, dar bine pus la punct de Cornel Popovici, insoteste adecvat evolutiile muzicale. Orchestra - un big-band - dirijata de Dan Ardelean si de Dan Dimitriu, care sunt si autorii orchestratiilor, de asta data nu s-a mai aflat in fosa, ci chiar pe scena si a sunat bine si antrenant.

Voi aminti pe rand solistii muzicali: Adriana Vlad – excelenta intr-un numar in care, imbracata ca un cow-boy, a interpretat cu exuberanta si vioiciune cantecul Achy Breaky Heart. Melodia vine, din fericire, in contradictie cu titlul care tradus ar fi: Inima dureros sfaramata. Cred ca este genul de cantece care i se potriveste cel mai bine temperamental, desi glasul ii permite sa abordeze la fel de reusit si blues-urile.
Mirela Boureanu este o fermecatoare blonda care da dovada de o mare varietate interpretativa, izbutind sa fie dramatica, dar si ironic comica.

Radu Ghencea are o voce calda si invaluitoare, ce cucereste repede publicul. Alexandru Gheorghisan mi se pare un perfect june prim comic, de care teatrele de gen duc atata lipsa. Dotat cu o voce puternica, dar si cu un deosebit umor, ii prevad o cariera stralucita, depinzand doar de el ca s-o realizeze. Melodiile au avut si un suport bine sustinut de trioul vocal, format din Anca Neagu, Florentina Puscoi si Elena Palamariuc.

O aparitie primita totdeauna cu deosebita caldura o constituie Dumitru Rucareanu. Cunoscutul actor al Teatrului de Comedie nu s-a dat niciodata in laturi sa-si dovedeasca si calitatile muzicale. Calm, aproape flegmatic, interpreteaza in stilul sau personal cantece de petrecere sau bucati nostalgice, cu versuri inspirate parca din propria sa biografie, asa cum este de pilda: “Sunt vagabondul vietii mele”, indelung aplaudata de publicul spectator.

Din balet, am remarcat in mod deosebit duetul executat de Ligia Marinescu si Valentin Rosca. De altfel pe Rosca l-am aplaudat recent si in “Mic si al dracului”, spectacol bazat pe versurile umoristice ale lui Ion Pribeagu, un “Two men show”, unde talentatul balerin apare alaturi de marea noastra actrita, Maia Morgensetern.

Un delicios ansamblu de copii, “Rainbow kids”, a adus pe scena frumoasele cantece de Craciun, dar ritmate si insotite de miscari dansante. Sper sa nu fie doar o aparitie de conjunctura, ci ansamblul sa faca permanent parte din spectacol, deocamdata cu acest repertoriu, mai tarziu eventual cu unul schimbat.

Invitata speciala la “O.Key Melody” a fost Luminita Anghel, care ne-a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca numeroasele premii obtinute de solista in ultima vreme au fost pe deplin meritate. Cat despre Andrii Popa, cantat impreuna cu intreaga sala, a fost intr-adevar un “clou” al mini recitalului ei. Dar cum cunoscuta vedeta este solicitata in numeroase turnee, in locul ei, spectatorii il vor putea asculta pe Mihai Margineanu, aflat si el in preferintele publicului.

Am lasat “pour la bonne bouche” contributia lui Alexandru Arsinel care, bineinteles, nu a fost numai prezentator, ci ne-a incantat cu vocea si cu melodiile sale atat de indragite, ele contribuind, fara indoiala, la marea sa popularitate. Daca evergreen-ul “Over-and over” l-am mai auzit, cantece ca “Asta mi-e fericirea”, “Taranii” si “Maria”, pentru mine cel putin, si sunt convins ca si pentru multi altii, constituie noutati absolute.

De altfel ele sunt aproape unicele compozitii originale romanesti, compozitii de care credem ca restul spectacolului cam duce lipsa. O nota critica ma simt obligat sa adaug si in legatura cu costumele. Teodora Dinulescu, care ne-a obisnuit cu superbe costume realizate pentru alte spectacole ale teatrului, de asta data nu le-a prea nimerit.

De vina o fi poate lipsa mijloacelor materiale – ne aflam la sfarsit de an si probabil ca bugetul s-a subtiat prea mult – oricum O.K. Melody merita costume mai frumoase. Dar chiar si asa, Teatrul “Constantin Tanase” ne-a oferit un spectacol care nu numai ca trebuie vazut, dar si ascultat. Va asigur ca merita!

Sursa: Cronica Romana, Spectator

Regia: Cezar Ghioca, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu,
Orchestra Teatrului de Revista `Constantin Tanase` (dirijori Dan Ardelean si Dan Dimitriu)
Distributie: Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Dumitru Rucareanu, Adrian Enache, Mirela Boureanu-Vaida, Alin Gheorghisan, Radu Ghencea.
Ansamblul de Balet al Teatrului de Revista `Constantin Tanase` (coregrafia Cornel Popovici).


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio
  • `OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`

  • `OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`

  • `OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`


Imagine
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`
`OK, MELODY` la Teatrul de Revista `C-tin. Tanase`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020