(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

IN MEMORIAM Dan Mihaescu Textier, umorist (05.06.1933 -24.01.2013)
Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
IN MEMORIAM DAN MIHĂESCU
(05.06.1933 -24.01.2013) Ultimul interviu

Născut pe 5 iunie 1933, umoristul Dan Mihăescu s-a făcut cunoscut prin textele sale, special scrise și adaptate pentru emisiuni de televiziune și care au fost interpretate de cei mai mari actori de comedie din România. În afară de faptul că a conceput momente umoristice, acesta a fost și regizor și scenarist. După anii 1990, el a rămas în televiziune, contribuind la realizarea a numeroase emisiuni de divertisment. Volumul “Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist” a fost lansat pe 31 martie 2011 la librăria Mihail Sadoveanu din București. La eveniment au fost prezenți și Daniela Nane, Vasile Muraru și Rodica Popescu-Bitănescu.

„Vedeti dvs... si chestia asta cu umorul este un lucru care se invata, trebuie sa ai simtul umorului, trebuie sa ai talent, dar dincolo de asta exista niste secrete ca in fiecare profesie. Aveam un prieten, electrician la Savoy, unde, pe vremea aia, colabora Voinescu, Nicusor Constantinescu, niste nume… Nicu, care a fost textierul lui Tanase si mai traia. Lui Tanase ii scriau doi profesori universitari, Durma si Stoicovici. Deci nu era asa…vine cineva si face glume. Ma duceam la repetitiile de la Savoy,stateam undeva sus,intre proiectoare, sa vad cum lucreaza acesti doi maestri, Nicusor Constantinescu si Voinescu cu actorii si cum se naste un spectacol de revista. M-a ajutat foarte mult si, deasemenea, am citit foarte mult si din straini, si de la noi, dar la noi era mai greu ca era cenzura si nu puteai sa iei exact ce ti-ai fi dorit.” (DAN MIHAESCU)

Cele mai recente texte de umor scrise de Dan Mihaescu sunt prezente Teatrul de Revista `Constantin Tanase`, in spectacolele:
-`VIVAT REVISTA` Spectacol revuistic pe texte de: Aurel Storin, Mihai Maximilian, Nae Lãzãrescu, Octavian Sava, Vasile Muraru, Dan Mihãescu
-`PIEI, DRACE!!!` texte de Mihai Maximilian, Octavian Sava, Nae Lazarescu, Dan Mihaescu, Regia Bitu Falticineanu, Cezar Ghioca Premiera Ian. 2013;
-`COMEDIE PE TITANIC` Regia Cezar Ghioca, Texte Nae Lazarescu, Aurel Storin, Mihai Maximilian, Dan Mihaescu Premiera IUL.2012

Actorul Alexandru Arsinel a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Mihaescu a fost un scriitor prolific, care a evidentiat aparitia unor mari actori ai Romaniei, fiind permanent alaturi de ceea ce inseamna divertismentul romanesc.

"Este regretabil ca a disparut inca o personalitate din lumea showbiz-ului romanesc. A fost un scriitor extrem de prolific, care a evidentiat aparitia unor mari actori, a scris pentru marii actori ai Romaniei. Este o mare pierdere mai ales pentru Teatrul de Revista `Constantin Tanase`, cu ai carui actori a colaborat" (Actorul Alexandru Arsinel)

"Este o tragedie pentru noi artistii în primul rând. Era unul dintre ultimii oameni care mai scria ceva cu miez. Comedia are niste reguli, care sunt foarte clare. Ce se scrie acum nu ne ajutã. Comedia adevãratã se scrie, se învaþã, se face serios. Comedia e un lucru serios, care se bazeazã pe idei. Bietul Dan avea idei"... (Actrita Stela Popescu)

Stela Popescu si-a amintit cã a colaborat cu Dan Mihãescu de foarte multe ori: "Viata însã nu iartã si noi rãmânem singuri. Îmi pare foarte foarte rãu. Pleacã o generatie de oameni care au cunoscut regulile vietii" ! Via@ Mediafax...

Valeriu Nuțescu, artist Liric la Teatrul de Estradă ''Constantin Tănase'' (1957-1963), și regizor la TVR (Televiziunea Română, 1956-1982), își amintește:
"Un Redactor excepțional cu care stăteam ore în redacție râzând. El, Marin Traian și Grigor Pop- tripleta de aur a lui Octavian Sava pentru emisiunile de varietăți de sâmbătă seară !"


Cititi mai mult in:
👉 www.sensotv.ro/ Dan-Mihaescu-spovedania-unui-umorist
👉 www.revistatango.ro /Dan Mihaescu, ultimul interviu: Umorul este un lucru care se invata
👉 www.revistatango.ro /Stela Popescu: Dan Mihaescu era unul dintre ultimii oameni care scriau comedie
👉 www.revistatango.ro /Alexandru Arsinel, despre moartea lui Dan Mihaescu: Teatrul de revista devine din ce in ce mai sarac

  • Dan Mihaescu Textier, Umorist (05.06.1933 -24.01.2013)

  • Dan Mihaescu, Stela Popescu, Dumitru Rucareanu 2008 Sala Radio lansare biografie Tudor Vornicu

  • Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist

  • Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist

  • Dan Mihaescu, Octavian Sava, Alexandru Arsinel, Ion Ratiu Premiile `I. L. Caragiale` 1998


Imagine
Dan Mihaescu Textier, Umorist (05.06.1933 -24.01.2013)
Dan Mihaescu Textier, Umorist (05.06.1933 -24.01.2013)
Dan Mihaescu, Stela Popescu, Dumitru Rucareanu 2008 Sala Radio lansare biografie Tudor Vornicu
Dan Mihaescu, Stela Popescu, Dumitru Rucareanu 2008 Sala Radio lansare biografie Tudor Vornicu
Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist
Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist
Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist
Lansare carte Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist
Dan Mihaescu, Octavian Sava, Alexandru Arsinel, Ion Ratiu Premiile `I. L. Caragiale`  1998
Dan Mihaescu, Octavian Sava, Alexandru Arsinel, Ion Ratiu Premiile `I. L. Caragiale` 1998

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020