(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

La multi ani, urari la aniversarea a 80 de ani, surprize, emisiuni cu Alexandru Arsinel 2019

Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

Marţi, 4 iunie 2019, maestrul scenei românești de comedie Alexandru Arșinel împlinește respectabila vârstă de 80 de ani.
La aniversare, TVR 2 dedică emisiuni speciale artistului apreciat de generații de români.De-a lungul zilei, colegii şi prietenii i-au făcut urări, în scurte intervenţii filmate. Printre cei care au spus „La multi ani, Maestre!” se numără Gabriel Dorobanţu, Monica Anghel, Marian Drăgulescu, Luminiţa Anghel, Nico, Marian Râlea şi Corina Chiriac.


De la ora 15.00, Paul Surgiu Fuego vine în emisiunea „oanApp” pentru a vorbi despre omul care a reuşit să-l impresioneze până la lacrimi într-o ediţie „Drag de România mea”. Actorul Alexandru Arşinel a recitat inconfundabil, alături de gazdă, poezia „Rugă pentru părinţi”, de Adrian Păunescu, cu gândul la părinţii şi prietenii dispăruţi.


De la ora 18.00, „Vara Amintirilor”, într-o ediţie specială „La mulţi ani, dle Arşinel!”, a pregătit din Arhiva TVR momente de umor şi divertisment cu îndrăgitul actor, în care îl vom urmări singur sau alături de parteneri cunoscuţi: Stela Popescu, Paula Rădulescu, Radu Gheorghe, Corina Chiriac etc.

Într-o ediţie specială „Destine ca-n filme”, „Alexandru Arşinel - La mulţi ani, Maestre!”, de la ora 22.00, Iuliana Marciuc a pregătit subiecte în exclusivitate, întâmplări cu marele actor alături de prietenii şi colegii cărora le-a influenţat destinul. Echipa „Destine ca-n filme” a pregătit şi un cadou-surpriză. Printre cei pe care vor vorbi despre Alexandru Arşinel se numără contabila-şefă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, vecinul de la casa din Sinaia, prietenii Marius Ţeicu, Dinu Săraru, dar şi colegii săi: Adrian Enache, Nae Alexandru, Valentina Fătu, Vasile Muraru, Sanda Ladoşi etc.

Valentina Fătu, actriţă a teatrului Constantin Tănase, a făcut o destăinuire, care cu siguranţă ar fi subiect de „Destine ca-n filme”. Ea a păşit pentru prima dată în Teatrul de Revistă ca plasatoare. Acolo i-a îndrăgit pe actori, a îndrăgit teatrul, l-a cunoscut pe Alexandru Arşinel şi a decis să urmeze această carieră. Ea îi mulţumeşte maestrului pentru sprijinul şi generozitatea sa.

Dinu Săraru, prieten vechi al actorului, şi-a amintit de un eveniment care a făcut legătura lor mai puternică. Pe 21 decembrie 1989, Dinu Săraru şi Alexandru Arşinel şi-au dat întâlnire pe Calea Victoriei ca să meargă împreună la Universitate. Acolo au trăit emoţia Revoluţiei din decembrie 1989, alături de oamenii care îi recunoşteau îi strigau.

Fii actorului, Bogdan şi Cristian Arşinel, acum mari şi la rândul lor cu familii şi copii, au povestit o întâmplare amuzantă. Erau copii, se aflau în staţiunea Mamaia şi s-au pierdut pe plajă. Au fost găsiţi după câteva ore, timp în care l-au auzit la Radio Vacanţa pe tatăl lor, chemându-i. În sezonul estival, la Radio Vacanţa se difuza o rubrică pentru copii pierduţi pe plajă, la care s-a auzit şi vocea lui Alexandru Arşinel. Deşi lipsiseră câteva ore bune, actorul nu i-a certat”, a povestit Iuliana Marciuc, gazda emisiunii „Destine ca-n filme”.

Alexandru Arşinel se numără printre artiştii Generaţiei de Aur. În aproape 60 de ani de carieră, a fost protagonist în sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat o serie de albume muzicale, pe scenele din țară și străinătate. Extrem de popular, cu energie, talent, sensibilitate şi respect pentru public, actorul jucat în numeroase producții cinematografice și seriale TV şi a fost timp de 19 ani director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Sursa: "La multi ani, Alexandru Arşinel!", aniversare la TVR 2

VIDEO DESTINE CA-N FILME
* * * * *


Sursa: Libertatea
* * * * *


Sursa: Click.ro
* * * * *

Arşinel, locatar în sufletul românilor
Sursa: Jurnalul.ro
* * * * *

”Iată-l pe unul dintre aceşti luminoşi străjeri ai sipetului patrimonial sufletesc al românilor: Alexandru Arşinel!
E un uriaş actor român care n-a făcut în întreaga sa viaţă zgomot, aşa cum nu fac stelele prăbuşindu-se-n lac odată cu înserarea şi cu toate acestea, câţi dintre români ar putea spune că nu i-au auzit glasul şi nu i l-ar recunoaşte dintr-o mie, dintr-un milion de glasuri, dintre toate glasurile, pentru că timbralitatea celui al său este inconfundabilă, cum îi sunt scânteile privirii surâzâtoare, cum îi este fruntea cu piste de cursă lungă pentru gânduri, cum îi sunt toate formele gesticii corporale şi toate adâncile pulsaţii intime ale conştiinţei şi vieţii sufleteşti…!

Poate că cerul Dolhascăi, mirabilul ungher de lume în care a văzut lumina zilei i-a fost o manta de boier moldovean în care a plecat îmbrăcat spre Bucureşti, unde aveau să-l însteleze mai târziu luminile supreme ale rampei şi-l vor contopi sferele magnifice ale teatrului şi cinema-ului românesc. Din oaspete timid, cu temerile tânărului debutant, cândva, astăzi este amfitrion la poate cel mai galonat Teatru de revistă, cu istorie, "Constantin Tănase". Câţi fandosiţi au râvnit şi-or mai râvni şi azi să ajungă în fruntea acestui dominion al spectacolului revuistic elevat…! Dar câţi au fost sunt ori vor fi vrednici de a continua spiritualitatea, ardoarea, efervescenţa culturală, după colosalul Constantin Tănase, aşa cum a făcut-o, actorul Alexandru Arşinel?!

De-a lungul vremii, mulţi boieri falşi fumau ţigarete de la Paris doar ca să plimbe prin faţa ochilor altora o tabacheră aurită şi gravată cu numele şi rangul lor, dar, priviţi-l pe maestrul Alexandru Arşinel ce maniere cizelate şi ce bunătate nejucată, adevărată, are… o anume bunătate ce se trăieşte nu se mimează, iar aceasta doar caracterele nobile o pot!
Priviţi-l pe actorul Alexandru Arşinel, atent, fără invidie, cu gând curat şi se va oglindi aievea un boier de moldovean care, cu talentul, truda, consecvenţa, seriozitatea sa a traversat de la Dolhasca pe Calea Victoriei o lume, o viaţă, un destin, iar astăzi are în mâinile şi conştiinţa sa soarta unuia dintre cele mai faimoase Teatre din România! (...) maestrul Alexandru Arşinel nu este altceva decât o biografie cinstită, greu de egalat şi cu atât mai greu de depăşit de către alţi actori români din toate timpurile!”

Sursa: Aurel V.Zgheran, revista ”Confluențe Literare”.

Domnule ALEXANDRU ARŞINEL, echipa Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" vă urează din toate sufletele şi inimile, LA MULȚI ANI cu SĂNĂTATE şi cu BUCURII pe SCENA vieţii şi a REVISTEI româneşti!
* * * * *

Sursa: Instagram Mirela Vaida
Vezi această postare pe Instagram

Sunt oameni pe care ii intalnesti in viata exact cand nu te astepti! Oameni - “intersectii”, care iti schimba calea, cursul, viitorul.. In 2005 m-am prezentat la concursul de angajare de la Teatrul de Revista Constantin Tanase iar Alexandru Arsinel m-a angajat imediat, dupa ce am cantat “New York, New York” si, mai ales, “Trandafir de la Moldova”! ☺️ Asa am dat Dreptul pe muzica si avocatura pe arta! Asa am descoperit cine sunt si ce vreau, cu adevarat! Nu aveam nici notorietate, nici emisiuni tv, nici “nume”.. Nu aveam nimic! Arsinel a crezut in mine, m-a sustinut, m-a incurajat si m-a inteles, cand am avut cea mai mare nevoie! Daca astazi sunt, cat de cat “cineva”, lui ii datorez in mare parte!! Va multumesc, Maestre, pentru zecile de turnee si sutele de spectacole impreuna, pentru miile de aplauze de care ne-am bucurat la un loc, pentru faptul ca, de multe ori, mi-ati sters lacrimile si m-ati sfatuit ca pe propriul copil! Va multumesc, inca o data, ca din cei 80 de ani pe care ii impliniti azi, ultimii 15 i-ati impartit, artistic si sufleteste, si cu mine! La multi ani!! 💖🤗

O postare distribuită de Mirela Vaida (@mirelavaida) pe  • DESTINE CA-N FILME, editie speciala aniversara dedicata Maestrului Al.Arsinel 4 iunie 2019, ora 22.00 pe TVR 2

  • In cabina Stelei Popescu: Iuliana Marciuc, Vasile Muraru, Valentina Fatu 04.06. ora 22.00 pe TVR2

  • Emisiunea oanApp (TVR2) fragment din emisiunea `Drag de Romania mea` Alexandru Arsinel si Paul Surugiu -Fuego


Imagine
DESTINE CA-N FILME, editie speciala aniversara dedicata Maestrului Al.Arsinel 4 iunie 2019, ora 22.00 pe TVR 2
DESTINE CA-N FILME, editie speciala aniversara dedicata Maestrului Al.Arsinel 4 iunie 2019, ora 22.00 pe TVR 2
In cabina Stelei Popescu: Iuliana Marciuc, Vasile Muraru, Valentina Fatu 04.06. ora 22.00 pe TVR2
In cabina Stelei Popescu: Iuliana Marciuc, Vasile Muraru, Valentina Fatu 04.06. ora 22.00 pe TVR2
Emisiunea oanApp (TVR2) fragment din emisiunea `Drag de Romania mea` Alexandru Arsinel si Paul Surugiu -Fuego
Emisiunea oanApp (TVR2) fragment din emisiunea `Drag de Romania mea` Alexandru Arsinel si Paul Surugiu -Fuego

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020